0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    tulipe

folikul i razmer i razvitie
« -: Юли 28, 2005, 08:55:55 am »
здравейте момичета, този цикъл е първият ми цикъл след лапарото, където всички беше наред единствено намериха ендометриоза много начален стадий и изцяло махлали са . този цикъл бях на клостилбегит по 1 табл. на ден, на 14 ден имах 2 броя фоликула 12,5 и 12,2 мм, казаха ми, че на 17 ден да проверим и да направим инсеминацията, а лигавицата беше 7,3 мм. доктора каза че вървят в синхрон и може заради лапарото понеже всепак пипнаха всичко се движа 2 дена назад.вие как бяхте след лапарото, а аз обикновено имам инсем. на 15,16,17 ден, но и преди ми се случвало при цикъл 31,32 дена да бъде 2 дена покъсно. казах каквото таково, вече нямам сили достатъчно се боря за забременяване.
*

    oganche

  • ****
  • 957
  • Малката ми мацинка
Re: folikul i razmer i razvitie
« Отговор #1 -: Юли 28, 2005, 14:21:02 pm »
Цитат на: tulipe
където всички беше наред единствено намериха ендометриоза много начален стадий и изцяло махлали са .

Не разбрах, но са ти махнали ли ендометриозата?! Къде точно е била?
Питам, защото и на мен преди 1 година ми откриха 1-2 степен ендомертиоза, но не са ми я махали. Лапарото беше диагностично. Иначе цикъла си ми остана нормален. Но аз винаги съм била с редовен 28-29 дневен

*

    tulipe

Re: folikul i razmer i razvitie
« Отговор #2 -: Юли 28, 2005, 21:11:49 pm »
и моята лапароскопия тръгна като диагностична, но после премина в оперативна заради евдометриозата, която изцяла успешно са махнали . учудвам се, че при тебе не стана така,  кой те оперира.
искам да ми помогнете да се регистрирам в дира в клуба за проблемно забременяване, където нещо не се справям. как да извърша до край регистрацията.
*

    oganche

  • ****
  • 957
  • Малката ми мацинка
folikul i razmer i razvitie
« Отговор #3 -: Юли 29, 2005, 09:29:01 am »
Здравей Tulipe!
Правих лапарото в Майчин дом при д-р Начев. Ендометриозата ми я откриха на връзките на матката с  гръбнака. Иначе тръби, яйчници..всичко е ОК. Даже д-р Начев ми каза, че ако ме е оперирал по-неопитен хирург, нямало въобще да я види. Трябваше да проведа лечение с Диферелин. Но доктора каза, че една бременност ще има същият ефект и ще унищожи ендометриозата. И аз избрах второто. Но...уви все още не мога да забременея. За сега не обръщат внимание на моето заболяване, а са се хванали за мъжкият ни фактор. Много се притеснявам, да не би истинската причина да се окаже ендометриозата?! Мина една година от операцията и се притеснявам дали не е напреднала фазата й?!
Твоята къде са я открили и махнали?

folikul i razmer i razvitie
« Отговор #4 -: Юли 29, 2005, 14:12:20 pm »
Здравей, Огънче!
Когато при мен имаше съмнение за ендометриоза, лекарят ми каза, че задължително трябва да се излекува. Аз имам запушени тръби и той затова се усъмни. Преди да направим лапароскопията каза какво може да се получи. Ако имам ендометриоза - шестмесечен курс на лечение, след това ако не ми се отпушат тръбите, след като излекувам ендометриозата, вече преминаваме към инвитро. НО в никакъв случай инвитро преди да се излекува ендометриозата. Тя прави успеха нищожен. При мен нямаше ендометриоза, оказа се, че са запушени от възпаление.
Не съм чувала за махане на ендометриоза, поне аз така знам, че се лекува. Потърси мнението и на други лекари. Успех!
*

    oganche

  • ****
  • 957
  • Малката ми мацинка
folikul i razmer i razvitie
« Отговор #5 -: Юли 29, 2005, 17:17:06 pm »
А пък на мен доктора, който ме оперира, каза че около 1/3 от жените, които имат деца, са с ендометриоза 1-2 степен. Те са правили лапаро по други причини и не са имали проблем със зачеването и износването на бебетата. Опасна е, когато е в напреднал стадии. Даже касата не отпуска инжекции за 1-2 степен.

*

    tulipe

endometrioza
« Отговор #6 -: Юли 29, 2005, 20:58:10 pm »
otkriha mi na perinometruma njakolko tocki. i ne trjabva da se lekuva.ce e mahnata izcjalo.
*

    Lali

  • *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
folikul i razmer i razvitie
« Отговор #7 -: Юли 29, 2005, 22:30:33 pm »
Моля те, пиши на кирилица.
Re: folikul i razmer i razvitie
« Отговор #8 -: Август 01, 2005, 16:02:15 pm »
Цитат на: tulipe
вие как бяхте след лапарото


При мен след лапарото първите 2-3 месеца ову беше 1-2 дни по-късно от обичайно. Лапарото беше само диагностично и нищо не е правено, така че не знам дали има връзка, започнах да пия и билки, може и от тях да е.
Благодаря ти, Бени!