0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

хроничен простатит
« -: Май 28, 2007, 17:47:37 pm »
Здравейте на всички читателки!
 Имам едно уасно притеснена ооколо седмица.Имам двурога матка,и наскоро се лекувах от киста но не там е проблема.Миналата седмица откриха  на приятеля ми хроничен простатит,след което прочетохме доста по темата и се изплаших.Поредното нещо за лекуване...,на всичкото отгоре урологът твърди че това няма нужда от лечение ,а аз прочетох точно обратнато,дори води до безплодие при мъжа.Ще съм безкрайно благодарна ако някой който знае нещо повече пита или се е сблъсквал вече с проблема.И дали ще може да ми препоръчате добър уролог в Пловдив ,защото сегашния явдно неиска да ни помогне.
 Благодаря на всички Ви предварително!
Re: хроничен простатит
« Отговор #1 -: Юни 01, 2007, 16:37:13 pm »
Здрасти, не съм сигурна че знам точно кой простатит е хроничен, но при нас имаше подобен проблем - чести бактериални инфекции. Излекува ги с доста антибиотици. При всички положения трябва да се направи микробиологично изследване на еякулат, ако не сте правили, в някоя добра лаборатория, с антибиограма - ако има бактерия, от кои антибиотици как се повлиява. После трябва да се пият антибиотиците стриктно. Каквото се сещаш за подобряване на общото състояние и укрепване, ще е в плюс. Мъжът ми спря да ходи и на басейн. След няколко месеца нещата се пооправиха и спермограмата се подобри доста.

Успех! :D
Благодаря ти, Бени!







*
Re: хроничен простатит
« Отговор #2 -: Юни 01, 2007, 16:44:51 pm »
Обърнете се към д-р Даскалова от Торакс. Тя ще направи изследване и ще ви насочи към специалист.
И не подценявай матката си!
Късмет.


"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
Re: хроничен простатит
« Отговор #3 -: Юни 04, 2007, 14:47:34 pm »
благодаря ви много момичета!Бях се отчаяла че никои досега не ми е отговорил!Ще тръгваме по изследвания и това е!Успех и на вас
Re: хроничен простатит
« Отговор #4 -: Юни 04, 2007, 17:04:41 pm »
Добре дошла си при нас и ни дръж в течение :D
Благодаря ти, Бени!







Re: хроничен простатит
« Отговор #5 -: Юни 16, 2007, 23:18:51 pm »
Хронични простатит се дължи най-вече на неизлекувани възпаления и инфекции. Моят мъж беше така. Направете микробиологично посявка, за да се види къде е проблема. Трябва упорито лечение и не е за подценяване. Ние даже ходихме на санаториум н Поморие на кални процедури. Много помогнаха.
здравей мама Яна
« Отговор #6 -: Юни 18, 2007, 17:17:38 pm »
Благодаря ти мила!И аз държах доктора да му пусне микробиологично изследване,но той упорито твърди че щом урината е в норма и е чиста ,значи нищо му няма и няма какво да се прави за простатита.Ще съм ти благодарна ако ми кажеш какво точно изследване направихте.Успех
Re: хроничен простатит
« Отговор #7 -: Юни 18, 2007, 19:39:17 pm »
Писах ти на лични, но още не мнещо не съм сигурна дали правилно правя всичко. Пиши ми ако си го получила :oops:
*

    Мели

  • Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
Re: здравей мама Яна
« Отговор #8 -: Юни 18, 2007, 22:44:54 pm »
Благодаря ти мила!И аз държах доктора да му пусне микробиологично изследване,но той упорито твърди че щом урината е в норма и е чиста ,значи нищо му няма и няма какво да се прави за простатита.

Не мога да се съглася с уролога.


"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
Re: здравей мама Яна
« Отговор #9 -: Юни 19, 2007, 13:34:16 pm »
Благодаря ти мила!И аз държах доктора да му пусне микробиологично изследване,но той упорито твърди че щом урината е в норма и е чиста ,значи нищо му няма и няма какво да се прави за простатита.

Не мога да се съглася с уролога.
Направо звучи смешно ако питаш мен. Едно е урина, друго сперма, трето - да се направят микробиологични посявки...
Re: хроничен простатит
« Отговор #10 -: Юни 19, 2007, 17:07:11 pm »
Ами значи трябва да даде еякулат за микробиологично изследване с посявка и антибиограма - така ще се знае какви бактерии има по-точно и с кои антибиотици биха се повлияли най-добре.
Май и на секрет от простатата се прави микробиологично изследване, но ние не сме правили.

Успех!
Благодаря ти, Бени!







Re: хроничен простатит
« Отговор #11 -: Август 15, 2007, 20:03:40 pm »
МОмичета,утре сме на преглед при уролог.Препоръчаха ни д-р Дечев от Пловдив, който се надявам да даде яснота на проблема след като направи изследване на простатен секрет,микробиология,посявка и т.н.
Re: хроничен простатит
« Отговор #12 -: Септември 01, 2007, 21:38:35 pm »
Хроничният простатит е сериозно заболяване, но е трудно за диагностициране, защото мъзът има оплаквания които не са силно изразени и наподобяват оплакванията при хемороиди, уретит, и т.н. Важното е дас се знае че е налице хронична инфекция на простатната жлеза, която води до влошаване на качеството на простатния секрет, който е хранителната и транспосртна среда на сперматозоидите. Лошото е че ако на мъжа се каже тази диагноза, често води до психически проблеми, които затрудняват лечението.Смята се че хроничния простатит е много прудно да се излекува, защото в простатната жлеза проникват много малко антибиотици в нужните концентрации за да избият микроорганизмите в простатната жлеза.Интересно е да се знае, че освен бактериите, за които може да се направи посявка на еякулат, причинителите могат да бъдат също и гъбички, трихомонас вагиналис, микоплазмите ( за които в БГ никой май не прави изследване), хламидиите , а също има и хипотеза за вирусни причинители. Най- често обаче инфекцията е смесена. Може би половината мъже в Бъл;гария имат простатит но малцина от трях знаят това.Много от имащите простатит нямат проблем относно оплодителната способност и въпреки него имат деца.Много е трудно да се установи  при посявка, дали ако се изолират дадени микроорганизми, то те са от простатната жлеза или са просто от каналчето на уретрата( т.е. имаме уретрир. Също трябва да се знае че по принцип на никой  мъж каналчето не ен стерилно и може да бъде грешно поставена диагноза простатит на база 1 посявка.Желателно е да се направят няколко посявки и то най- добре в две лаборатории за да се изолира неколкокраТНО ПРИЧИНИТЕЛ НА ХРОНИЧНА ИНФЕКЦИЯ АКО ИМА ТАКЪВ.Трябва да сед знае освен това, че един антибиотичен курс не гарантира оздравяване при повечето случаи и трябва да се правят контролни изследвания.Често имаме пинг-понг инфеклция-затова е редно да се лекува и жената.При изследване н апростатната жлеза е добре да се направи опиване на жлезата с ръкавица през ануса и да се огледа на ехограф за калцификати в нея(камъни)...
Re: хроничен простатит
« Отговор #13 -: Септември 01, 2007, 21:39:56 pm »
извинявайте за правописните грешки при бързото набиране на текста :D :D :D
Re: хроничен простатит
« Отговор #14 -: Септември 01, 2007, 21:59:41 pm »
хриничният простатит често е съпроводен от хроничен уретрит, хронично възпаление на булбоуретралните жлези, а често има и хронична инфекция на препициума ( на главичката   около покриващата кожичка при необрязаните мъже).Но едно лечение обикновено атакува хроничната инфекция едновремнно на споменатите места.Трябва да се знае обаче че съвременните антибиотици не действат достатъчно силно на много от микроорганизмите поради това че микроорганизмите  напоследък развиват резистентност(устойчивост) поради честата употреба на антибиотици.За лечението на простатита е важно да се спре с алкохол, цигари, пикантни храни, да се намали страса. Някои автори много хвалят действието на РАВЕРОН (извлек от полова тъкан на бикове) но не знам дали той се приизвежда още.При простатита се променя PH то на спермата което я право по- малко гостоприемна среда за сперматозоидите.Може да се каже че недиагностицирания простатит е чета причина за безплодието поради отражението което дава на качеството на спермата и поради това че обикновено се оподдържа хронична инфекция и у двамата партньори...Може да е предизвикан и от инфекция прихваната от партньорката, която при нея протича безсимптомно,а може да е причинен от инфекция проникнала по кръвен, лимфен и десцедентен път( от разнообразните микроорганизми намиращи се в дебелото черво на мъжа, които могат да проникнат при слаба хигиена на бельото, пипане с нечисти ръце след изхождане по голяма нужда на главичката и т.н.)
Re: хроничен простатит
« Отговор #15 -: Септември 01, 2007, 22:05:48 pm »
Всъщност основния проблем е специфичната бариера която представлява капсулата на простатната жлеза-през нея проникват само няколко антибиотика в достатъчно големи концентрации ( от групата на сулфонамидите, макролидните, 4- хинилоните), а те може да не са подходящи за микроорганизма или микроорганизните причинители, което би трябвало се знае от посявката в случай че е съпроводена с добра антибиограма!
Re: хроничен простатит
« Отговор #16 -: Септември 02, 2007, 12:03:11 pm »
Благодаря ти много за инфото Inter!
НО сега  вече отхвърлиха диагноза хроничен простатит,и след изследване на простатен секрет,посявка на сперма и тест за микоплазма,се оказа че микоплазмата му е положителна.Утре ще ходим пак ,за да ни предпишат курс на лечение и на двамата.Незнам дали аз трябва да си правя съща изследването или без него се подлагам на лечение,но се надявам док да каже.
Притеснява ме факта,че точно както и ти си написала микоплазмите водят до простатит,както и до безплодие ако не са лекувани дълго време(незнам колко време се има в предвид за дълго) ,а при жената може да доведе и до сраствания в тръбите,което е поредното нещо за което трябва да мисля.Много от момичетата тук ме съветват да направя хистероскопия,защото вече доста проблеми ми се насъбраха с детеродните ми органи.Най-големият ми страх е да не се наложи да извървя трудния път през ,който минава всяко едно момиче тук,за да стане майка.А толкова много жени по света в същия този момент,правят аборти по желание.Понякога си мисля че всичко ще е ОК,но се обезкуражавам всеки път след посещение при гинеколог или уролог,който заявява поредната диагноза :(
*
Re: хроничен простатит
« Отговор #17 -: Февруари 25, 2008, 18:38:00 pm »
Изкарахме продължителен курс на лечение с мъжа ми за микоплазма преди няколко години. Сега уролог му постави диагноза хроничен простатит след лошите показатели на спермограмата.
 :dontknow: :ask: :help1:
Насочете ме моля ви към добри уролози във Варна или София за повторен консулт.
Re: хроничен простатит
« Отговор #18 -: Февруари 26, 2008, 11:17:20 am »
В София ходим при Кацаров и сме доволни.
*
Re: хроничен простатит
« Отговор #19 -: Март 13, 2008, 21:52:18 pm »
Благодаря!
На посявката на еякулат излезе уреяплазма. Урологът му казал че не е страшно и да продължава да пие разни други лекарства за простатата. Сега му изписал и антибиотик само на него за 15 дни. За биопсия, инвитро и т.н. му казал че ще си говорят като излекуват простатита напълно. Времето минава и сме  като в омагъосан кръг. Как да постъпя не знам. Може би и аз ще отида да си направя изследване за тази уреаплазма. Помогнете със съвет ако сте минали по този път  :( :BangHead: :balk_160: