0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    gemi78

  • ***
  • 235
  • ВИНАГИ ИМА НАДЕЖДА!!!
МИОМАТА-ПРЕ4ИЛИ ЗА ЗАБРЕМЕНЯБАНЕ
« -: Май 25, 2007, 08:03:39 am »
АЗ ИМАМ МИОМЕН ВЪЗЕЛ,НАМИРА6Т СЕ ОТ ДЯСНАТА СТРАНА НА 6ИЙКАТА НА МАТКАТА.РАЗМЕРА И Е КОЛКОТО ЕДНО ЗЪРНО НА ЛЕ6ТА.ИСКАМ ДА РАЗБЕРА ДА ЛИ МИ ПРЕ4И ЗА ЗАБРЕМЕНЯВАНЕ.


*
Re: МИОМАТА-ПРЕ4ИЛИ ЗА ЗАБРЕМЕНЯБАНЕ
« Отговор #1 -: Май 25, 2007, 11:16:28 am »
миличка,спокоино.не съм лекар и незнам със сигорност,но само мога да те успокоя.моят лекар също ми каза ,че имам няколко миомни възел4ета,много малки и  каза изобщо не се притеснявай няма нищо обезпокойтелно.аз така и направих,доверих му се.но мисля да ги следя,при следващите ми посещения при лекар,за собствено успокоение.така,че действаите смело по въпроса за бебче и скоро да се похвалиш с добрата новина.желая ти касмет. :blowingdust:
Re: МИОМАТА-ПРЕ4ИЛИ ЗА ЗАБРЕМЕНЯБАНЕ
« Отговор #2 -: Май 25, 2007, 11:50:34 am »
Не мисля,че е без значение.Специално миомата е един от факторите за стерилитет.Вярно,че зависи къде точно се намира/т(миомата или възлите)но ако са вътре в матката,бих те посъветвала да ги следиш редовно и да следиш дебелината на ендометриума си.Аз например бях с полип и за 4 месеца нарастна 4но,а ендометриума ми от 10мм спадна на 4мм.А при ендометриум по 10мм,дори и да настъпи бременност,имплантирането е НЕВЪЗМОЖНО.Другото което е ,при много жени с миома извън вътрешността на матката,настъпва бременност ,но с напредване на бременността и миомата расте и се стига до спонтанен аборт.А относно миомен възел на шийката на матката-не съм много запозната,но си мисля,че наличието му там,един вид възпрепятства навлизането на сперматозидите в матката от съответната страна или че броят им значително намалява и затова не настъпва бременност(при условие че няма друга открита причина за стерилитет).Бих ви посъветвала да отидете в някои от специализираните клиники и там да решат какво да правят,а не се доверявате на успокоителните думи на кварталните гинеколози.
*
Re: МИОМАТА-ПРЕ4ИЛИ ЗА ЗАБРЕМЕНЯБАНЕ
« Отговор #3 -: Май 25, 2007, 12:00:21 pm »
да, аз се притеснявам от всяко нещо което излезе.но ако не вярвам на д-р Даскалов,то тогава и аз незнам на кого да се доверя.
*

    dеkki

  • **
  • 74
  • Вярвам в чудеса!
Re: МИОМАТА-ПРЕ4ИЛИ ЗА ЗАБРЕМЕНЯБАНЕ
« Отговор #4 -: Май 25, 2007, 16:34:44 pm »
Само да кажа, 4е аз забременях с миомен възел и с ендометриозна киста на яйчника, в 12 седмица спонтанен аборт - бях подложена на много стрес и физическа работа. Така че няма невъзможни неща, друг е въпросът колко време си готов да чакаш. Преди забременяването бях чакала доста, поради това, че не знаех за Ендометриозата и възела, а и няколко месеца след аборта - неуспешни опити и оттогава се заех сериозно по въпроса - операция, клиника по стерилитет и т.н.
Успех на всички!  :)
*
Re: МИОМАТА-ПРЕ4ИЛИ ЗА ЗАБРЕМЕНЯБАНЕ
« Отговор #5 -: Май 25, 2007, 16:53:21 pm »
Миомата може да пречи, а може и да не пречи. Зависи от много фактори.
Моята беше от външната страна 2.5/3.5 см. когато я откриха. Казаха ми, че няма да пречи и да работим за бебе. За 6 години бебето не стана, миомат порасна, започнаха големите кръвоизливи. Оперирах миомата през февруари тази година. Едва ми спасиха матката.
Не искам да ви плаша, а просто да ви предупредя да внимавате с тези миоми. Пробвайте, слушайте лекарите си, но не чакайте толкова време като мен.
Лошото с тези миоми е, че повечето лекари дават съвет да не се оперират. Консултирайте се с гинеколози, които оперират, а не с такива, които са само на кабинет. Защото стават бели.
А операциите не са толкова страшни, колкото си мислите. Когато си млад се възстановяваш бързо.
„Ние се раждаме в света на природата.
Второто ни раждане е в света на духа."



*

    dеkki

  • **
  • 74
  • Вярвам в чудеса!
Re: МИОМАТА-ПРЕ4ИЛИ ЗА ЗАБРЕМЕНЯБАНЕ
« Отговор #6 -: Май 25, 2007, 17:27:56 pm »
Миомата може да пречи, а може и да не пречи. Зависи от много фактори.

Много точно казано.
Момичета, а има ли разлика между миома и миомен възел?  :oops:
Re: МИОМАТА-ПРЕ4ИЛИ ЗА ЗАБРЕМЕНЯБАНЕ
« Отговор #7 -: Май 25, 2007, 20:14:59 pm »
Здравейте, момичета!
Аз в момента съм бременна в 5 или 6 г. с. по мои сметки (още не съм ходила на лекар по ред причини). През март ходих при д-р Александров и той откри зад матката от външната страна образувание със структурата на миома (6,4 на 4 см.). Каза, че не е причина да не забременея и това вече е факт.От прочетеното в тази тема обаче се изплаших страшно много. Сега незнам какво да правя. Живея в малък град и няма специалисти, които да ме наблюдават (не, че подценявам тукашните гинеколози), а да отсъствам от работа за да ида пак до Варна ми е почти невъзможно в момента. Това, че имам миома значи ли непременно, че ще направя спонтанен аборт? 
*
Re: МИОМАТА-ПРЕ4ИЛИ ЗА ЗАБРЕМЕНЯБАНЕ
« Отговор #8 -: Май 25, 2007, 20:21:39 pm »
Въобще не значи, че ще направиш спонтанен аборт. Има много жени с миоми, които са нямали проблеми с бременността.
Миомата трябва стриктно да се наблюдава. Отивай на гинеколог и не се плаши. Просто наблюдението трябва да е по-внимателно и ако се налага по-често.Проучи кой е най-добрия гинеколог в твоето населено място и право при него. Не отлагай и не се страхувай. Ако нещата се следят изкъсо вероятността всичко да бъде наред нараства.
Радвай се, но не се оставяй на течението. Много неща са обратими. Най-важното е, че си бременна!!!
„Ние се раждаме в света на природата.
Второто ни раждане е в света на духа."



*
Re: МИОМАТА-ПРЕ4ИЛИ ЗА ЗАБРЕМЕНЯБАНЕ
« Отговор #9 -: Май 25, 2007, 20:25:46 pm »
Аз пък съм бременна с 2 миоми открити преди забременяването - едната субсерозен възел с диаметър 2см, а другата интрамурална в долната стена на матката с диаметър 15мм.Вярно е, че повечето лекари не даваха шанс на бременността ми повече от 3 месеца, но ето че вече съм в 6ти и се надявам до края всичко да е оки.
Моето лично мнение е да си направиш цветна снимка - на нея ще се види колко са големи точно миомите и дали растат към кухината на матката.Ако е както в моя случай /много малки, почти не се визуализираха на цветната снимка/ и не растяха към кухината на матката тогава няма проблем при бременност.Но ако е обратния случай тогава ще ти пречат и е по добре преди да планираш бременност да ги махнеш.
Също така бих те посъветвала и цветната снимка да я направиш в клиника по стерилитет.
Късмет!
Re: МИОМАТА-ПРЕ4ИЛИ ЗА ЗАБРЕМЕНЯБАНЕ
« Отговор #10 -: Май 25, 2007, 20:45:12 pm »
Много ви благодаря!!! Малко се успокоих, но още ми треперят ръцете. Още в понеделник ще отида да моля личната за направление. Дано всичко да е наред. Дано и при вас нещата да се подредят така както вие ги искате.
 :grouphug2:
*

    gemi78

  • ***
  • 235
  • ВИНАГИ ИМА НАДЕЖДА!!!
Re: МИОМАТА-ПРЕ4ИЛИ ЗА ЗАБРЕМЕНЯБАНЕ
« Отговор #11 -: Май 27, 2007, 12:08:51 pm »
БЛАГОДАРЯ ВИ МНОГО НА ВСИ4КИ.МНОГО СТЕ МИЛИ.ЖЕЛАЯ НА ВСИ4КИ УСПЕХ.


*
Re: МИОМАТА-ПРЕ4ИЛИ ЗА ЗАБРЕМЕНЯБАНЕ
« Отговор #12 -: Май 29, 2007, 14:53:54 pm »
Момичета, и на мен съвсем случайно при преглед доктора ми откри миомен възел. Коментара ми беше е дале
*
Re: МИОМАТА-ПРЕ4ИЛИ ЗА ЗАБРЕМЕНЯБАНЕ
« Отговор #13 -: Май 29, 2007, 15:03:12 pm »
Ох, нещо натиснах без да искам... :oops:

Момичета, и на мен съвсем случайно при преглед доктора ми откри миомен възел,, коеот в първия момент ме шокира. Коментара му беше, че е далече от матката и това не пречи да забремения. Единственото,. което ми каза е, че трябва да се наблюдава. Някъде в интернет бях чела, че при наличие на миома се препоръчва забременяване, което помагало за нейното "изхвърляне". По принцип по добрия вариант е ако миомата се е появила по-късно отколкото ако си на 20 години. Така че, сега действаме с пълна сила за бебе и се надявам да решим и двата проблема...  :D
*

    evro

  • *****
  • 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
Re: МИОМАТА-ПРЕ4ИЛИ ЗА ЗАБРЕМЕНЯБАНЕ
« Отговор #14 -: Май 29, 2007, 15:07:30 pm »
Да, dsd
миомата е образувание на/в матката, принципно расте бавно и е необходимо да се наблюдава периодично. Аз също имам две и продължавам с опитите за бебе. Желая ти късмет! :D

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
Re: МИОМАТА-ПРЕ4ИЛИ ЗА ЗАБРЕМЕНЯБАНЕ
« Отговор #15 -: Май 29, 2007, 15:58:35 pm »
По принцип зависи къде е разположена. Има места, на които определено пречи. Докторите виждат и преценяват.
Аз също имам, моята е от външната страна и всички доктори, които ме преглеждат твърдят, че не би попречила на едно бъдещо забременяване. Естествено я следим ...
Моя колежка забременя /и роди/ две поредни години с миома около 3 см. Освен което двата пъти беше със секцио  :D