0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Мили момичета,
.Ще се радвам ако споделите детайлите,защото се притеснявам.
Благодаря вИ  много!
*
Ех, какви прекрасни моменти ти предстоят.
Това са най-щастливите дни от борбата.
Къде ще правиш процедурата? В различните клиники протича по различен начин.
Стискам силно всички палци.


"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*
Мила White,
реших да правя ИКСито при Д-р Стаменов.
Вчера ходих да ми маха конците от лапарото и му казах, че направо искам да започваме защото нямам сили и нерви и искам бебе на всяка цена.Той и д-р Персенска бяха изключително внимателни,беше ми и 21 ден и ми биха първия Диферелин.От 04.06.07 започва моето ИКСи ,ако всичко е ОК живот и здраве.
Моля Ви ,стискайте ми палци мили момичета!
Благодаря на Бог че ви има!
*

    kassi

  • *
  • 5258
  • Мама на трима
Скъпа Анджи, ще се опитам да ти обясня как протече при мен. Надявам се да не те объркам и да си спомня всичко, защото описа ми е вкъщи, а аз сега съм на работа. Избрала си страхотен екип от професионалисти!!! Значи след като ти сложат диферилина, се чака МЦ след седмица. Седмица след това по преценка на док се започва стимулацията-при мен беше с менопур. Всеки ден и така 11 дни ще ти боцкат инжекции в коремчето и док ще те следи на узи през два-три дни. Няма нищо страшно! На 14-и ден при мен беше пункцията с пълна упойка. Изискването е да хапваш и пийваш до 22.00 часа предната вечер. Пункцията минава бързо и безболезнено, после може да си поспинкаш, като мен в клиниката. Може да те заболи като при МЦ, особено при пишкане. След ден е трансфера. Протича нормално, без проблеми, безболезнено и много спокойно, за което ще ти поставят но-шпа, свещичка индометацин и ще пиеш лексотан. След това се започва с чакането. Моят съвет е да не пазиш специален режим, след първите два-три дни. Да продължиш нормален начин на живот. А след тези 2 седмици ти желая положителен тест! В което не спирай да вярваш! Успех, кураж и късмет! Касси


София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
*
Разбрах от дневника ти. :D
Аз като стар ветеран на дългия протокол, ще споделя.
Този Диферелин, които са ти сложили ще блокира работата на хипофизата. Така процесът ще се контролира единствено от лекарствата за стимулация.
На 4.06 ще почнете да слагате инжекциите. Сигурно ще ти направят сонадаж на матката при прегледа тогава. Това е измерване на дълбочината на матката с катетър като този за трансфер.
Първите 4-5 дни само ще те боцкат (подкожно в коремчето, не боли). После следва преглед да се види, колко фоликула се образуват.
След 2-3 дни се прави първото изследване на естрадиол и прогестерон, евентуално се коригира дозата на лекарствата.
След 2 дни - ново изследване на естрадиол. Когато фоликулите станат 17-18-20 мм и естрадиолът отговаря на бройката зрели фоликули спират лекарствата за стимулация.
Следва поставяне на Прегнил за доузряване на фоликулите.
След 36 часа е пункцията. С пълна упойка за около 10-15 минути. Нищо не се усеща.
Веднага разбираш, колко яйцеклетки са извадили. Оплождат се същия ден.
На следващия ден се разбира, колко се развиват.
На трети или втори ден от пункцията е трансферът. Приятно занимание :wink:.
И следва дъъъългото чакане.
И .... положителният тест.
Да ти върви по вода.


"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*
Мили Kasi i White,
Благодаря Ви много за подробните и успокоителни обяснения!
Много прегръдки и ми стискайте палци!
*
Късмет Анджи, вярвам, че ще успееш  :D
When the things seem most hopeless - this is a prelude to when real opportunities begin



*
Дай Боже ,Грейси!
Така се вълнувам!
*

    naha

  • *****
  • 1474
  • За всяко нещо си има Време, Път и Надежда!
Angy_baby как е положението? Всичко наред ли е? Стискам палци за положителен резултат :crossfingers: :goodluck:
Успех и много късмет, Анджи!


МОМИЧЕТА, НЕ ПРОПУСКАЙТЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛНИЯ ПРЕГЛЕД НА МЛЕЧНАТА ЖЛЕЗА, НАПОМНЯЙТЕ НА БЛИЗКИ И ПРИЯТЕЛКИ!!! http://www.mamolog.info/profilaktika
*
Мила Наха и Миники,
благодаря ви много!
Дай Боже +тест!
Момичета....един много глупав въпрос, за който няма смисъл да пускам друга тема...та въпроса ми е мога ли да съм с чорапки по време на процедурата.... :oops: :D
Момичета....един много глупав въпрос, за който няма смисъл да пускам друга тема...та въпроса ми е мога ли да съм с чорапки по време на процедурата.... :oops: :D
Може ! Във Варна поне можеше , за другите градове незная  :wink:
Няма никакъв проблем да си с чорапки,също и с блузка с къс ръкав,само ще те накарат да си разкопчаеш сутиена за да ти сложат електродите на електрокардиографа.
/img][/url]
По това което чета нашето инвитро ще е по дълъг протокол: трябва да отида на 21ви ден от предишния цикъл. А каква е разликата с късия протокол?
По това което чета нашето инвитро ще е по дълъг протокол: трябва да отида на 21ви ден от предишния цикъл. А каква е разликата с късия протокол?

Погледни това:

Протоколи за стимулация