0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Преди година имах +тест само за два дни и ми дойде нормално .Преди 20дни в 11г.с. при рутинен преглед ми казаха ,че имам мисед.Ембриона е спрял да се развива в 9г.с. и последва абразио.Лекаря каза ,че не е имонологичен проблема ,а генитичните нищо не показват .Дори да има някаква аномалия ,тя може да не се прояви при следваща бременност.А и да няма пак може хромозомно нещата да не се слеят добре.Според него няма нужда от изследвания .Според Вас трябва ли да направя такива и ако не дай боже имам отклонения те лекуват ли се или само се констатират?
*

    лили

  • *****
  • 2151
  • мързи ме да натискам шифт-а
Re: генетични изследвания- за и против
« Отговор #1 -: Май 18, 2007, 11:35:02 am »
при 2 регистрирани неуспешни бременности не виждам смисъл да отлагаш още изследванията. генетичните са според зависи - при някои може да се направи нещо, а при други наистина е само информацията и нищо не може да се направи. но при всички случаи според мен е добре да се знае. проблема (ако го има) няма да изчезне само защото си предпочела да не го разбереш.
лекаря ти как разбра че проблема не е имунологичен.
имаш ли изследвания на щитовидна жлеза
какво изобщо си правила до сега като изследвания
съжалявам за загубата ти.
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!
Re: генетични изследвания- за и против
« Отговор #2 -: Май 18, 2007, 11:46:56 am »
Не можах да разбера 2 неща:
Откъде става ясно, че не имунологичен проблем?
Кои  генетични изследвания не показват нищо?
По принцип, имунологичен проблем се диагностицира с изследвания, а тук сме говорили доста за генетични мутации при които се получава съсирване на кръвта и не се храни ембриона/плода, и при бременност се използват Аспирин и/или нискофракционен хепарин. Пусни си търсачката. :)
Re: генетични изследвания- за и против
« Отговор #3 -: Май 18, 2007, 14:00:53 pm »
Здравей, Мели22!
Съгласна съм с думите на alia_alia .
Аз съм с 2 миседа и при последвалите генетични и имунологични изследвания /при доц. Конова в Плевен/ се установиха и генетични (2 мутации на протромбиновия ген) и имунологични причини (хашимото - високи ст-сти на ТАТ и МАТ).
Тези неща е добре да се знаят, за да се планува следваща бременност и да се износи, разбира се...
Късмет ти желая!
Ако имаш някакви въпроси, питай!