0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    Ganka

  • *****
  • 5926
  • мама и леля на ангелчета
Оси  :balk_21:
Мели, за педиатрите със сигурност мога да твърдя, че имат такова отношение към нас, точно защото сме чужденци. Освен това има значение дали е частна практиката или е държавна болница. До сега лошо отношение видях в държавната болница, в детското отделение. Хората, които трябваше да ми помогнат, се държаха отвратително. Да не говорим, че когато има частно и държавно застраховани винаги първо приемат частните пациенти, тъй като от тях вземат по-голяма сума пари. Не знам, и тук има много порочни практики, просто немците си търсят правата, а ние сме свикнали малко като в България - ако нещо не е както трябва - мълчим си. Като вдигнах скандал, нищо че е на английски, не на немски, много бързо ми обърнаха внимание. Така че - права е Перла, трябва да си търсим правата и да се оплакваме. Немците ги е страх да не им падне реномето.
Обещах на Лили:)
 
"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*
Явно всичко е до късмет! Също така може би е важно дали прегледът е в частна пракитка или държавно учреждение. Въпреки, че съм ходила на преглед и в двете. Моят гинеколог никога не е показал негативно отношение към мен, въпреки че бях чужденка. За нещата които не разбира-питах, а той с разбиране ми обясняваше с по-прости думи всичко. Имам и други познати, чужденики - те също са доволни от него.
*

    Osiana

  • *****
  • 4888
  • Обещах, че повече никога няма да обещавам...
Има вероятност отношението им да се базира на това че сме чужденци. Въпреки че съпругът мие германец и на процедурите ходим винаги двамата. Плащаме си здравните осигуровки. Но наистина има разлика от един частен пациент/осигуряващ се сам/ и един от здравната каса, каквито сме ние.
Междудругото клиниката в която до сега бяхме е частна.

В болницата /държавна/ като бях, се държаха също неприятно и нетактично и на 2 рия ден като се развиках, не на английски, на немски и то как....след това всички бяха милички и кротички, чукаха на врата ми преди да влязат и ако говорех по телефона се извиняваха и излизаха.... Е значи може, както Перла казва човек трябва да си търси правата.
Днес посетихме нова клиника, мисля че е държавна, в Берлин. Не мога още да изразя мнение, но ми назначиха един куп нови изледвания, които такива в първата клиника не са ни правили.

Аз също  имам лекари от които съм много доволна. Наример от  моя зъболекар. Много добър лекар, внимателен, никакъв проблем с взимане на час. Мили и симпатични мед сестри. Също съм доволна /то не му е тук мястото, ама.../ от нашия ветеринарен лекар. Той спаси живота на котката ми. Направи всичко възможно. Добър, мил внимателен и си разбира от работата.

Тези неща съм сигурна, че навсякъде ги има. Не само в Германия. Човек просто трябва да намери  точния лекар.  Лошото е че точно този най- важния, който търся, не го намирам.
Цветя 2009 Рози Цветя 2008

"Има два начина да изживееш живота си. Единият е като мислиш, че не съществуват чудеса.
Другият е като мислиш, че всяко нещо е чудо."
*
Ха! Това за зъболекаря го бях забравил! :) Ами и от него съм много доволна, единствено той ми предолжи да направя процедури, които в БГ никой не благоволи да спомен, при това ми бяха платени от касата! Ама вярно, че това е друга тема :)
*

    elist

  • **
  • 57
  • Ерфурт,Германия/Варна
   Аз мога да кажа че навсякъде другаде съм била посрещана добре и съм доволна от отнощението.Моята лична гинеколжка също винаги намира време и думи да ми обясни всичко,макар че там винаги е препълнено.Незнам.Единствено в клиниката за АРТ се почувствах зле.Не че са ме нагрубили или нещо такова,ами .......
  Може би само аз така си мисля,защото за нас това е прекалено емоционално.За тях е ежедневие и може би първи неуспешен опит е нещо съвсем нормално. Ще мога да преценя по трезво втория път мисля.
  Според мен това че сме чужденци оказва малко влияние,ама си зависи от човека.Ние живеем в сравнително малък град в източната част и няма чак толкова негативно отношение към чужденците.Щом работиш и си плащаш данъците е ОК.Даже в нормалното ежедневие се чувствам много добре.
  Като мисля и мисля :D май сама се навивам а????Може би изискваме прекалено много от лекарите.И те са хора все пак.
*

    Osiana

  • *****
  • 4888
  • Обещах, че повече никога няма да обещавам...
 
  Като мисля и мисля :D май сама се навивам а????Може би изискваме прекалено много от лекарите.И те са хора все пак.

Изобщо не ми се коментира вече, но само ще кажа, че аз абсолютно НЕ се навивам сама, и че НЕ изисквам прекалено много. И не се двоумя, дали е така или не. Не може те да ме претупват, а аз да си мисля че това е така, щото искам много от тях.

Пожелавам успех на всички, и да намерим точните лекари!!!
Цветя 2009 Рози Цветя 2008

"Има два начина да изживееш живота си. Единият е като мислиш, че не съществуват чудеса.
Другият е като мислиш, че всяко нещо е чудо."