0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    лилия13

  • ***
  • 360
  • в очакване на дългочаканото ни съкровище
Здравейте на всички!!!
Сестра ми е бременна в петия месец и мисли да ражда в Пловдив тъй като в Ст.Загора все още няма частна клиника а в болницата условията не са добре.Четох за Торакс и Селена но ми трябва помощ относно докторите които работят там.Препоръчайте ми някой спец.от Селена или Торакс защото все още не съм решила в коя от двете да си запиша час за преглед.Моя позната ходи на преглед при др.Кръшков в Селена който ще и прави секцио ако някой има мнение и знае повече за др.там моля пишетел!!!
Re: къде да родя в пловдив.....................?
« Отговор #1 -: Май 02, 2007, 20:14:23 pm »
Здравей! Аз ти препоръчвам клиника Торакс и д-р Даскалов! Аз съм му от скоро пациентка,и съм възхитена от компетентността и вниманието му. Всичко което пишат момичетата тук за него е абсолютно вярно.



*
Re: къде да родя в пловдив.....................?
« Отговор #2 -: Май 02, 2007, 20:25:04 pm »
Аз съм раждала при д-р Даскалов в клиника Торакс и мога да изкажа само хвалебствия и благодарности към този хуманен лекар. :balk_602: :balk_602: :balk_602: :balk_602: :balk_602:
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

Re: къде да родя в пловдив.....................?
« Отговор #3 -: Май 03, 2007, 09:18:40 am »
Етърва ми роди в клиника Торакс при д-р Карагьозов и е много доволна. Той й следи и бременността.
  09.11.2007
*

    deep

  • *
  • 2887
  • believe in YOU
Re: къде да родя в пловдив.....................?
« Отговор #4 -: Май 03, 2007, 10:31:20 am »
Пациентка съм на д-р Даскалов, (к-ка "Торакс")от две години, мога да споделя само хубави неща за него. Освен, че е много  добър специалист е невероятно коректен и деликатен човек.

Хиляди гори са скрити в един малък жълъд. Р.У. Емерсън
Re: къде да родя в пловдив.....................?
« Отговор #5 -: Май 03, 2007, 16:17:57 pm »
На мен също ми предстои раждане и ще съм в Торакс при д-р Даскалов,вярвам му и знам ,че съм в сигурни ръце,изключителен професионалист е! Успех на сестричката ти!
Re: къде да родя в пловдив.....................?
« Отговор #6 -: Май 03, 2007, 16:22:14 pm »
Препоръчвам ти д-р Даскалов в Торакс. Условията в клиниката са доста добри, но персоналът им не беше много на ниво /рецепционистки и сестри/. Сега май са ги сменили.
*
Re: къде да родя в пловдив.....................?
« Отговор #7 -: Май 03, 2007, 16:36:23 pm »
llullu,
Аз раждах преди година и половина в "Торакс" – Пловдив, при доктор Даскалов. Неведнъж съм писала и пак ще пиша, че се прекланям пред всеотдайността и професионализма му.
За да не пиша наново, ще ти цитирам части от два свои постинга, публикувани през ноември 2006 г. във форума на друг сайт, както и един чужд постинг за клиника „Торакс”. Единственото, което може да е неточно, това са цените, които можеш да провериш като се обадиш по телефона в клиниката.

„Клиника “Торакс” е най-доброто, което човек може да получи на този етап в Пловдив и околността – като модерна техника; като лекари - специалисти, работещи по най-новите методи за профилактика и лечение; като хигиена; като грижи и внимание.”

"Цените са 800 лв. за нормално раждане и 1100 лв. за секцио. В тази сума влиза абсолютно всичко, което е необходимо за теб и за бебето. Единственият "багаж", който трябва да носиш, отивайки да раждаш, е лични тоалетни принадлежности (четка за зъби, гребен, козметика, гримове и подобни). Ако всичко е наред с теб и бебето - престоят е 2 дни след нормално раждане и 4 дни - след секцио. Ако се наложи по-дълъг престой, независимо дали заради теб или бебето, не се доплаща нищо. Храната е като в луксозен ресторант, хигиената - безупречна. Внимание и грижи - денонощни.
Ако желае, таткото може да присъства в родилната зала или операционната - не се заплаща допълнително.
Доплаща се единствено, ако съпругът ти иска да остане с теб и бебето в стаята по време на престоя ти в клиниката - по 50 лв. на ден, в които са включени всички необходими му неща - шампоан, сапун, халат, пижама, чехли, стерилни маски и престилки и т.н., както и храна.
Доплаща се също (30 лв.), ако искаш от клиниката да заснемат с камера раждането (без интимни подробности, естествено) и определени моменти - първата глътка въздух на бебчо, първите минути от живота му, прегледът от неонатолог в минутите след раждането, първото кърмене, първото къпане и подобни.
Лично за мен, това, че се възползвах от двете допълнителни възможности, е безценно:
- от заснемането - защото, докато ме зашиваха на операционната маса, бебчо беше само на няколко крачки от мен и можех само да го чувам, но не и да виждам какво става. А таткото беше твърде стресиран, за да се получи добро заснемане;
- от присъствието на таткото по време на престоя - защото споделихме тези незабравими моменти от нашия живот."

„За това да избера д-р Даскалов за следенето на бременността ми и да родя детето си в „Торакс” натежаха доводи, много точно обобщени в един постинг на лекар – доказан професионалист и голям човек, когото ще си позволя да цитирам:
„........... за доброто възстановяване след раждане (секцио) имат значение и:
- съвременният предконцепционен скрининг, с който още преди забременяване се откриват и лекуват проблеми, които биха оказали влияние по време на бременността
- сериозната женска консултация, стриктното проследяване на бременността с добра апаратура, достатъчно по време и от обучен персонал
- воденето на раждането в спокойна обстановка
- внимателната преценка на опитен персонал дали едно раждане ще протече нормално пер виас или трябва да премине към оперативно родоразрешение (защото за мене едно раждане, завършило със счупена ключица примерно, или с ДЦП, е грешка в преценката на водещия раждането акушер)
- вида на анестезията (в частност перидурална анестезия, вида на анестетика и т.н.)
- обезболяването на следродовия период
- съвременни шевни материали (атравматични игли и резорбируеми конци)
- оперативната техника (ти си го споменала, и сигурно знаеш, че ако се оперира по Starc, възстановяването е по - бързо)
- недопускането на инфекции (стриктното изследване на жените преди постъпване в отделението, липсата на пациентки без изследвания, които могат да заразят примерно с бета хемолитичен стрептокок и останалите пациенти)
- непрекъснатата и индивидуална грижа за пациента от страна на целия персонал
- липсата на болка
- дребни неща, като липсата на хлебарки, спокойния сън, храната на кетъринг, присъствието на роднини на раждането или секциото, бебето може да е при майката, а може и да се гледа от акушерка, в зависимост от желанието на майката
- не на последно място воденето на раждането от 1 акушер - гинеколог, а не от колектив,  и поемането на ясна отговорност за изхода на раждането
Всички тези неща зависят не само от професионализма на персонала, но и средставата, с които заведението разполага. И според мен това трябва да ни е целта - всяка жена да получи такова обслужване, каквото получава в частна клиника и това да се заплаща от здравноосигурителен фонд. И без това раждаемостта у нас е толкова ниска ...
Аз пак ще го кажа - в Пловдив има отлични акушер - гинеколози, аз като лекар и като жена на гинеколог бих се оставила в ръцете им с чиста съвест. На прима виста се сещам за поне по двама от всеки родилен дом. Просто ми е мъчно, че колегите ми работят при лоши условия, заплатени са унизително малко, изнасят на гърба си реформата и колкото и да се стараят да работят качествено, понякога малките и независещи от тях камъчета обръщат колата. А всеки компромис в нашата професия, за съжаление, е на гърба на пациента.”
Re: къде да родя в пловдив.....................?
« Отговор #8 -: Май 05, 2007, 11:43:35 am »
НА МЕН СЪЩО МИ ПРЕДСТОИ РАЖДАНЕ И СЪМ ИЗБРАЛА ЗА ПРОСЛЕДЯВАНЕ НА БРЕМЕННОСТА МИ ТОРАКС И Д-Р ДАСКАЛОВ.НЕ СЪМ ОТ ПЛОВДИВ НО СЪМ РЕШИЛА ДА СЕ ДОВЕРЯ НА ДОБЪР СПЕЦИАЛИСТ И ПРОФЕСИОНАЛИСТ КОЙТО ЗА МЕН Е Д-Р ДАСКАЛОВ.МНОГО Е ВНИМАТЕЛЕН И ОБЕСНЯВА ВСИЧКО.ОТ ПЪРВОТО МИ ПОСЕЩЕНИЕ НА КЛИНИКАТА И ДОКТОРА СЪМ ВЪЗХИТЕНА.
*
Re: къде да родя в пловдив.....................?
« Отговор #9 -: Май 05, 2007, 12:22:23 pm »
Етърва ми роди в клиника Торакс при д-р Карагьозов и е много доволна. Той й следи и бременността.

Аз определено не бих избрала този лекар. Може би е добър, но не чак толкова, колкото избраният от мен акушер-гинеколог, това е мое мнение и ще ви кажа защо. Когато родих чрез секцио при д-р Даскалов, в реанимацията бях с още една родилка оперирана от Карагьозов. След като мина 24 часовия реанимационен период дойде време на раздвижването, тъй като аз бях първа родила за деня, д-р Даскалов дойде още в 8 ч. да ме види и съответно раздвижи. Беше изключително внимателн, супер предразполагащ, обясняващ какво ще почувствам и т.н, мога само суперлативи да изкажа. Изправих се без страх и почти веднага започнах да ходя, в този момент жената до моето легло ни наблюдаваше и д-р Даскалов реши да й помогне да се раздвижи. Къде беше нейният лекар в този момент не се знаше, но по потресаващото беше гледката която видяхме. С ужас в очите й, а и в моите шурна такав кръв, сякаш току що я бяха заклали, просто онемяхме и двете. Незнам как асперират и почистват по време на операцията, но определено д-р Карагьозов не си беше свършил добре работа, по мое мнение тъй като при мен имаше кървене като при менструален цикъл и превръзките ми бяха достатъчни да поемат кръвта. Наложи се д-р Даскалов да обслужи жената, въпреки че не е негова пациентка, а д-р Карагьозов пристигна едва към обяд. Това е моето впечатление от работата на д-р Карагьозов, може и да е добър, може просто така да са се стекли обстоятелствата при тази жена поради големия брой раждания в този ден, но определено аз никога не бих се доверила да ме изражда/оперира той.
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

*

    Мели

  • Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
Re: къде да родя в пловдив.....................?
« Отговор #10 -: Май 13, 2007, 12:56:46 pm »
Умишлено се въздържам да пиша в такива теми, само ще отбележа, че никой лекар не може да е 24 часа дежурен и на разположение на пациентите си. Колкото и да му се иска. Това не го прави лош лекар, нито е повод да не му се доверим.


"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
Re: къде да родя в пловдив.....................?
« Отговор #11 -: Май 13, 2007, 19:33:23 pm »
Ами етърва ми наистина е доволна от лекаря, още повече че бебчето се роди много малко и седя повече от месец в кувьоз. Лекарят редовно ги информираше за състоянието му въпреки че бебето беше в друга болница и като цяло е доволна от отношението му и грижите. 
На нея това й беше втора коремна операция и тя всъщност сравняваше с първата операция /операция на миома направена в Щеревата клиника/ - като период на възстановяване, като болка и т.н.
  09.11.2007
*

    mini

  • *
  • 8160
  • purple addicted
Re: къде да родя в пловдив.....................?
« Отговор #12 -: Май 13, 2007, 21:51:56 pm »
Аз родих в клиника Селена, можеш да си заведеш лекар там, ако искаш някой специално да те изражда. Родих нормално с епидурална анестезия, в 9 ми включиха окситоцин за ускоряване процеса на разкритие, в 11 бях с пълно такова, влязох в родилна зала в 11:30 и родих в 11:40. Доволна съм от персонала и от клиниката като обстановка и отношение- смятам, че всяка родилка трябва да получи такова в такъв момент.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит