0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    nicky

Откриха ми полип на матката-възможна причина за незабременяването.Според доктора е в следствие на хормонален дисбаланс.Отстраниха ми го чрез кюртаж.Оказа се много обилен.Моля кажете ако някои е чувал или е имал подобен проблем.Продължавам да не успявам с опитите... :(
Ники, за съжаление не мога да ти помогна с повече инфо, но тъй като въпросът с полипите живо ме интересува, за първи път чувам, че можело да се появят след хормонален дисбаланс? За кои точно хормони става въпрос?
При мен имаше съмнения за полип и ми правиха два кюртажа преди време :(  Още не съм бременна, но по принцип проблемът ни е мъжки фактор.

Хубаво е, че си го махнала - отстранена е една пречка към забременяването и дано няма други :D
Благодаря ти, Бени!







*
Получих обилен кръвоизлив преди може би 7-8 години. След двумеечно хормонално лечение, което не можа да спре кръвоизлива накрая ми направиха кюретаж. При кюретажа откриха полип, който се оказа доброкачествен при направената биопсия. Но никой досега не ми е казвал, че причината е хормонална. Опитите ни за бебе засега са безуспешни, но поне засега никой не е напрравил връзка с полипа.


*

    nicky

хормони
« Отговор #3 -: Юли 09, 2005, 12:10:32 pm »
А от какво се получават тия полипи? Доктора ми каза,че има случай, в които това е причината /полипът/ плода да не може да се закрепи в матката.Звучи ми логично, но дали е така...Ако някои знае повече да разкаже.
И още нещо за хормоните-Има ли някакви признаци,че нивото на някои от хормоните "не е в ред"? Имам предвид симптоми.Как разбираш,че нивата на хормоните са ниски или високи?Трябва ли да имаш брада и мустаци или да си,като Чубака например :lol: