0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    mini

  • *
  • 8160
  • purple addicted
Олеее, Фуси- добре че малкия дявол. Хайде дано нищо повече не ви тормози.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*
Хайде всички бебенца да се оправят, да нямат темепартури, вирусите да се махат, да хапват добре дечицата, да имат добри резултати от изследванията.

Искам всички момичета и момчета тук да са много здрави, да имаме много нови здрави бременности, чакам с нетърпение някой да пусне темичка за поздравления, много здрави бебета и дечица, много здрави майки!

И хич не ми се смейте на пожеланията! От това по-хубаво какво да искам?

Нас ще ни държат в напрежение до средата на май относно коя ще бъде следващата покорена държава. Стресът е огромен. Слон ли ще купуваме за превозване на бебенцето из Африка или миниатюрна количка, която да се побере в малкия Японски апартамент? Да не говорим за аклиматизиране, имунизации-английски, български, чешки или сингапурски?, седене на хотел със седмици с новородено, в непозната страна, без познат педиатър, без багаж най-малко месец. Това си е баш като да си в гората. Отделно мозъкът ми ври от сметки-здравната застраховка мълчи като пън вече 4 месеца, а сметките за лекари се трупат. Наложен лимит на багажа-май ще се разделям с книгите, роклите и музиката. Ще го направя с лека ръка. На работа имаме големи проблеми-съкращават от местния персонал и настроението е много неприятно, отделно въведоха и чешки данъци за чужденците и на всички ни спаднаха доходите. Пари се правят, да сме здрави само. В кооперацията решиха да си правят асансьор това лято. За целта ще разрушат по една 90-сантиметрова стена на всеки етаж. Никога не съм мислила, че ще съм толкова против асансьорите. Английските роднини взеха да си показват пак номерата, та се налага и да съм звероукротителка в момента. И не на последно място, чета много в момента-книги, списания и сайтове, защото не искам да се лигавя из форума, цинично ми е поведението на някои хора. Гледам да си помагам с много инфо и самодисциплина, за да ми помогне и Господ. В тежките теми не мога да влизам, разстройвам се ужасно и ми отнема много време да се събера после. Глътка въздух имах в темата за ВИП брадър в бг-мамма, разсейваше ме, изключвах си мозъка. Яд ме е, че не научих поне малко чешки. Голяма грешка от моя страна. Вързана съм с определени хора и нямам достатъчно опции. Чувствам се ограничена във времето, парите и пространството, все едно трябва да се побера някак си в шапката на илюзионист. Все някак ще си нагъна дъртите кокали, мога!

Само да сме живи и здрави и да успеем да си имаме едно здраво детенце, с всичко друго ще се справим. Не се оплаквам, просто не искам да си мислите, че хептен ме няма на хоризонта. Просто имам ужасно много неща за мислене, планиране, уточняване, организиране. Цялата ми съзнателна енергия отива там. А несъзнателната работи за възстановяването на съзнателната.

Айде, отивам да разнищвам таласемията, която ми звучи като таласЪмия и ме тормози в момента. Само ми липсваше сега и с нея да се разправям, ама по-добре проверено, отколкото догадки.

Лека и весела седмица на всички!
Alexandra
Фани, днес, докато един такъв кретен се опитваше да ме отнесе на пешеходна пътека, си мислех, че сега ми е лесно - Дани в количката, само аз трябва да внимавам много. Ами като порастнат малко и искат да тичат... Баси, наистина адски ме е яд на този откачен стил на каране в България, това само тук го има! Добре, че Калин е здрав!

За оченцето - ние днес сме за второ мнение при д-р Галя Димитрова от детски очен каб в Педиатрията на Медицинска академия, препоръча ми я офталмолог от МА и в БГ мамата имаше само добри отзиви от нея. Ще пиша най-късно утре сутрин какви са ми впечатленията. Координати - Детски очен каб МА 923 0576; частен прием сряда следобяд 952 3600. 
Първото ни мнение беше пак от детски офталмолог, д-р Здравко Цонев, Център по зрение Пашев, в сградата на 18 ДКЦ, кв. Сухата река, ул. Емануил Васкидович 51, час може да се запише на 948 7901, работят и с направление от личния лекар. Той е лъчезарен и има отношение към децата, още не сме провели лечение, та за резултата се въздържам. Но не обяснава достатъчно на родителите, предпочита да разказва кой век правили първото лечение за кривогледство, та така първия път пропусна да сподели, че детето имало диоптри, аз го открих в записките му в картона... Също знам, че и д-р Облашка от Вита е специализирала детска офталмология, аз съм ходила при нея за моите очи, много добър лекар, страшно симпатична и спокойна, тел на Вита е 943 4398, www.vita.bg

Мари, сериозна програма имаш наистина, желая ти сили и късмет, ще се справиш, знаем те какво можеш :) Поне няма да се местите преди раждането, нали?
Даниел 07.06.06  Димана 05.10.07
*
Мармотски, ние ходихме при д-р Чернодринска:
МЕДИЦИНСКИ ЦЕНТЪР ОЧНА КЛИНИКА "ВИЗУС" АД 
 Адрес:   София    Горнобански път,
ул. "Миле Попйорданов" 18
 телефон: 857 69 36 факс: 857 69 37
 WEB страница:  http://www.visus.bgcatalog.com 
Но съм с мнооого смесени чувства. Докторката по принцип е симпатична.

Сега ще отидем и при д-р Топов, по препоръка на уайт, като го прегледа ще пиша какво е казал и той.
В очакване ....
*
Днес явно не е ден, внимавайте по улиците. А за шофьорите нямам какво да добавя, на мен на пешиходна пътека с количката 1 на 10 ми спира :x

Фани, майната й на колата, важното е че на Скалата нищо му няма.

Мари, успех от все сърце ти желая, никак няма да ти е лесно, но ще се справите :)

А за яденето, направо се изчервявам като ви чета, нашата госпожица колкото й дадеш толкова ще изплюска :oops: С лъжица, от шише, от цица, абе к'вото има всичко ядеме :lol:
*

    ultra

  • Анна Зашева
  • *
  • 7291
Фани, слава богу, че Калин е добре!
И нас щеше да ни отнесе един джип, точно от страната на детето 8O
Вие нямахте застраховка, нали :(

Дано очето се оправи само с масаж, четох, че трябва да се прави още от раждането, за да няма такова запушване после. Аз обаче го правих съвсем за кратко :?

Вени, MCV ли имаш предвид? Да, по-ниско е от 70.

Пишока се оправи, един ден беше болката само, помогна ми еднократно даден Панадол, седяща баня с отвара от лайка (две пакетчета в литър вряща вода, 10 минути стояха, после разредих с хладка вода до необходимата температура и киснах дупарата десетина минути), промивки с тампонче, напоено в риванол при всяка смяна на памперса.
Ето ви малко да се посмеете на тема - дали незабелената пишка си остава малка :lol:
http://forum.bg-mamma.com/index.php?topic=184485.0;all


“Experience is the name every one gives to their mistakes.” Oscar Wilde
*

    Ganka

  • *****
  • 5926
  • мама и леля на ангелчета
Фани, ние имахме същите проблеми със запушени слъзни канали. И на нас ни бяха казали операция, но я препоръчват само след 1 годинка, иначе не може да понесат упойката. На нас ни помогна много една колежка на баща ми във Велико Търново и благодарение на нея се разминахме с операцията. Отначало капахме Тобрекс, за да мине инфекцията, щото тука немските доктори ни скопосаха. Не ни бяха взели изобщо секрет и се оказа, че си имаме и бактерийки.
Та жената препоръча всекидневен масаж. Капеш капките по колкото пъти са ти казали, но освен това при всяко сменяне на памперса, при всяка възможност трябва да го натискаш по каналчето. Значи, надявам се да успееш да си представиш образно как да го правиш - слагаш си памуче на безименния пръст, след това в основата, където е слъзното каналче, натискаш и полека тръгваш нагоре. След това почистваш. Дори и да реве - това е добре, защото така ще му помогне да се отпуши.Зачервява се, ще ти е обиден, сърдит, ще реве, но е за негово добро и се надявам да разминете операцията. Съжалявам, че няма как нагледно да ти го покажа. Цял живот ще съм и благодарна на тая жена :lol:
Радвам се, че Калин е добре и че всичко се е разминало с малкия дявол! Ако имаш въпроси - ще помагам, пък дано и Ники се оправи!
Мари, стискам палци да получите отговор скоро! Пък за застрахователите - нали знаеш - свиркай, ако можем ще помагаме :wink:
Обещах на Лили:)
 
"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*
Абе ква кола?! Само за миг си представих какво можеше да стане - и повече хич и не мисля да си го представям - истина ми кръвчицата...
Да сме живи и здрави - всичките и така...

Гане, това с масажа го правя, къпките са същите, дано се разминам така.
« Последна редакция: Април 25, 2007, 12:27:50 pm от Fussii »
В очакване ....
*

    ultra

  • Анна Зашева
  • *
  • 7291
А за яденето, направо се изчервявам като ви чета, нашата госпожица колкото й дадеш толкова ще изплюска :oops: С лъжица, от шише, от цица, абе к'вото има всичко ядеме :lol:
Бре, че на кого ли се е метнала :lol:


“Experience is the name every one gives to their mistakes.” Oscar Wilde
Мармотче, и аз водих Мия при Галя Димитрова. Много ми я препоръчаха и останах с много добро впечатление. Даже вчера й звънях по един повод и тя си спомни за кое бебе питам,а бяхме преди 3-4 месеца. Много приятно ме изненада. Дано да имате по-добри новини след прегледа.
Фуси, слава Богу, че не е пострадал мъжа ти.
Мари, кураж и дано нещата се наредят по най-добрия възможен начин. И най-важното бебето да се роди живо и здраво. И при нас се получи нещо подобно, точно когато се появи така желаното и чакано бебе, финансите ни рязко спаднаха, наложи се смяна на бизнеса, бяхме с една заплата и със спестявания. Но по-лошото от всичко беше и е все още е притеснението относно бебето, тъй като имахме проблеми след раждането й.
За захранването с каша, процедирах по същия начин като с пюретата -до 24 лъжички  и после вече количеството, което би трябвало да изяжда. Мия много трудно прояде каша, смених 3, докато разбера каква предпочита.
Чао засега.
<br />[link=http:
*

Бре, че на кого ли се е метнала :lol:


да се чудиш :wink: :lol:
*
Абе какво ми говорите за ядене вие слаби нахалници??!! :P


« Последна редакция: Април 25, 2007, 17:32:03 pm от Fussii »
В очакване ....
Аз да докладвам за детската офталмоложка, както обещах - много приятно съм впечатлена от д-р Галя Димитрова, компетентна, внимателна, много обяснява какво и защо прави. Предоставя възможност на родителите да направят истински информиран избор. При нас май ще се ходи на операция, кривогледството ни не е заради диоптри. Слава Богу, не е и мързеливо око. Сега предстоят изследвания на общото състояние и консултации с невролог, за да сме сигурни, че може да се приложи упойка и след около месец ще направим и тази стъпка.
Даниел 07.06.06  Димана 05.10.07
*

    ultra

  • Анна Зашева
  • *
  • 7291
Да почерпя диетично щото се вталявам :D


Какво научи нашият наследник за шест месеца:
- лапа си краката, особен афинитет има към левия чорап
- бие баща си през ръцете, като му омръзне гъделичкането
- пее и бърбори с пълна уста и оцветява пейзажа
- яде с удоволствие всякакви каши и пюрета и стиска устни като види млякото
- обича да юрка майка си като крещи с пълно гърло "а'ди де"
- обръща се от гръб по корем тарикатски - търси си опора за краката, обикновено това е корема на майка му
- обръща се от корем по гръб само в коритото и всеки път е изненадан, че се нагълтва с вода
- умее да пищи така, че тъпанчетата на околните да вибрират
- заглежда се и се усмихва на мацки, особено на русите

Като гледам е усвоил основните умения на един мъж :lol:


“Experience is the name every one gives to their mistakes.” Oscar Wilde
*

    Ganka

  • *****
  • 5926
  • мама и леля на ангелчета
Ани, да ти е жив и здрав и да не се развива толкова типично по мъжки :lol:
Обещах на Лили:)
 
"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*
ЧЕСТИТИ 6 МЕСЕЦА НА МАЛКЯ ЮНАК

Да продължава в същия дух, за да порасте силен и умен мъж.
Много здраве и щастливи мигове с мама и тати.

Ние сме достигнали почти същите умения, но ей това хич не ни се отдава все още

- пее и бърбори с пълна уста и оцветява пейзажа
- яде с удоволствие всякакви каши и пюрета и стиска устни като види млякото

същото важи и за мацките, въобще не им обръща внимание.
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

*
Честито на Симеон! Достатъчно е научил - друго не му трябва  :lol:

Мармот, ни имаме час чак за 7ми за второ мнение, ама аз хич не съм съгласна с нашата операция.... уф незнам... много ме е шубе от упойката

В очакване ....
*
ultra честити ви 6 месеца - много добре справя детето - и наистина е усвоил най-важното :-) По-натам да усъвършенства заглеждането по мацки и от повече няма нужда :-)
*

    kassi

  • *
  • 5258
  • Мама на трима
Честити 6 месеца на Мони! И много целувки!  :lol:


София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
Честито на Монито!

Фани, и аз стискам палци при вас да не се наложи операция.
Даниел 07.06.06  Димана 05.10.07