0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Ох, от снощи сме с температура! Дано не е вируса!
За срещата - казвайте кой почивен ден ще ви е удобен - имаме си 4-ри! Аз си мисля, че събота е най-добре, че да не разкъсваме останалите дни, ако някой иска все пак да пътува! Или вторника?
Матей - 1.04.2006 г
*
Да, съботата е по-добре май. За мен и двете градинки са екстра - аз съм баш по средата  :lol:
В очакване ....
Ние можем да дойдем само във вторник, за съжаление. Ако е събота, приятна среща, ще се разпишем следващия път.
Даниел 07.06.06  Димана 05.10.07
*
Ние май, като никога, няма да пътуваме (не е сигурно де  :lol:). Та в тази връзка - всеки ден ни е удобен.

Вени, какво му е на Мати? Да не е от внезапното стопляне, някаква настинка. Ние вече махнахме чувалчето - сега спи само с олекотената завивка и аз малко се притеснявам да не го простудим, защото спим на открехнат прозорец...
В очакване ....
Вени, стискам палци бързо да се оправи Мати.

Фуси, и ние сме с олекотена завивка само, но спим още на затворен прозорец. Обаче видях тази седмица в кварталното магазинче едни летни чувалчета - много тънки, чист памук. Мисля, че с такова + лека завивка или одеалце няма да се тревожиш, даже да се отвие случайно през нощта.
Даниел 07.06.06  Димана 05.10.07
*

    ultra

  • Анна Зашева
  • *
  • 7291
Аз да се оплача, че не са ни добри кръвните изследвания, моите също, сега ще изследваме и таткото, за да отхвърлим съмнението за таласемия :? педиатърът дръпна вчера пишока и сега вкъщи са драми - температура, рев, болезнено уриниране :( Та ще се включа по-подробно следващите дни, сега ми е напрегнато, пък и ще пътуваме за празниците и явно ще изтърва и срещата...


“Experience is the name every one gives to their mistakes.” Oscar Wilde
Бре, Ани, какви са резулататите - нали знаеш, че и нашите не бяха добри, но сега са в норма?
Това с дърпането на пишоците не го ли отрекоха?

Казвайте и другите кога можете и да видим кой кога може и да решим! Аз ще съм тук, може да ден-два до вилата да отидем, но сме волна програма!

Мати има температура, все ми се спи, много е увисен и въобще - не мяза на себе си! Поне яде!
Матей - 1.04.2006 г
ultra, стискам палци резултатите да са наред. Доколкото съм чела за таласемията в България се среща много рядко, за разлика с Испания, където е много разпространена. За пишлето, вече отрекоха дърпането преди 2-3 год. и самата процедура се прави само и единствено от детски уролог. Тук може да прочетеш повече http://www.pedsurg.net/za_pacienta_fimoza.htm

И аз съм за събота, кажете само в колко часа и къде.
*

    ultra

  • Анна Зашева
  • *
  • 7291
Благодаря за линка, за фимозата съм чела много, тъй като на предишния ми приятел му се наложи такава операция на 21 години. Дотогава изпитваше болки при възбуда и половият акт беше немислим. Знам, че се отрича забелването и нямаше да го позволя, ако за 6 месеца бях успяла поне на милиметър да издърпам кожичката. Секретите, които се събират под кожата, могат да доведат до инфекция, ако не се почистват редовно. При Симеон количеството беше впечатляващо, при условие, че бях много старателна в измиването.
Та, имам предвид, че това е информиран избор, запозната съм с плюсовете и минусите :wink:

Вени, надявам се, че временно са лоши резултатите, но ще направим допълнително изследвания все пак :D
MCV, MCH, MCHC са ниски, хемоглобина също, желязото е в норма, ако и при таткото е сходна ситуацията, ще правим електрофореза на хемоглобин, ако не - ще проследяваме само.


“Experience is the name every one gives to their mistakes.” Oscar Wilde
Здравейте. Ние ще пътуваме за празниците и за съжаление в събота няма да можем за среща, иначе с най-голямо удоволствие. Евентуално ако се разберете за вторник, ще сме се върнали вече живот и здраве.
Вени, дано да оздравеете по-бързо.
ultra дано следващите резултати да са по-добри.
<br />[link=http:
*
Мда и при нас всичко е супер изнервящо. Малкия продължава да отказва да се храни както трябва (дори вече спрях да се нервя на това), но ще ни никне зъбче и кошмара продължава... Напипват се и се вижда вече две бели твърди издутинки отпред, та мисля в близките седмици вече ще сме и ние перфоратор. Нямаме температура, но опредлено е много кисел и предполагам затова неиска да яде и спи. Започнаха се пак и нощните изпълнения, пищене на всеки час и мама пак е недоспала. Много ми е притеснено и ангажирано и няма как да смогна да се докопам до компа. Дерем се яко и затова разредих малко разходките, поне като сме вкъщи малко повече се храним и спим.

Ултра надявам се резултатите на малкия Монка бъдат по благоприятни при проследяването и да отпадне притеснението, знам че е много неприятно.

За пишурката на Тони и аз се притеснявам, защото тук всички педиатри искат да му я дърпам, а аз се опъвам. Немога да преценя дали е необходимо в момента забелване или не, все пак педиатър трябва да реши. Лошото е, че немога да им доверя Антоан при обясними причини ...

Гане всичко ще бъде ОК, мисли позитивно. Стискам палци полипа да не ви притеснява.

Майчета я кажете, когато захранвахте и захранвате по колко каша изяждате. Ние максимум стигнахме 60 мл.каша + 60 гр. пюре, ако е моно каша повече от 60 мл. не иска и да помирише. Не го насилвам, изчаквам го но явно няма да е от най ящните.
И друго искам да ви питам, кога се преминава от 125 гр. пюре към 190 гр. например.
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

Наде, менава на повече пюре, когато е готово - например изяжда набързо дозата и явно може още. За кашата - защо не увеличиш количеството каша за сметка на пюрето, защото като цяло е добре 120-130?

Ани, нашия MCH беше под 70, а сега е 73! Вашия минал ли е под 70, чеда се притесняваш?
Матей - 1.04.2006 г
*
За кашата - защо не увеличиш количеството каша за сметка на пюрето, защото като цяло е добре 120-130?

Ами Вени аз давах моно каша досега, обаче когато стигнахме 100 мл., отказа тотално да ми я яде, неискаше дори и 10 мл.. Тогава зарязах кашата и започнах с плодовите пюрета, за да мога да правя миксове.Мисля си обаче, че май започнах захранването в най неподходящият момент, растат ни зъбки. Голям рев е и мазилата непомагат, та остана само панадола, добре че действа засега ... А беше започнал да си хапва вече, три пъти на ден по 180 мл. и два по 170 мл., което за него си е рекорд. Именно и затова реших, че вече мога да пробвам със захранването.
Ако ми останат нерви докато порастем, определено детенце ще ме научи на търпение и то огромно.
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

Perdence,това за търпението все едно аз съм го писала.Ние сме голяма картинка зъби още нямаме, ама с яденето вече вдигнах ръце.Ту иска, ту не иска и аз съвсем се обурках вече.Приложих всичко, за което съм чела и се сетих да опитам, но резултата е 1:0 за бебата.Затвори ли устата и каже НЕ това сериозно си значи не и аз вече и не пробвам.В началото се нервех и ревях, сега и говоря и и оставям шието, а акоиска тя го гледа и аз и го давам сама да си го държи и пие, но определено с водата и пиенето и е жаба, а с млякото водим малко борба, ама запира на 120 мл и край,но аз вече се примирих.Явно ще сме супер финни.Но днес сериозно ме изненада с едно пюре на хипп и жълтък в него.Яде, яде и накрая пюрето от 190гр взе, че свърши, а тя ме зяпна и отваря устата и чака още, на което аз зяпнах от изненада.Това чудо става за 1-ви път.В такъв случай какво се прави?Отварям ново пюре ли?Амам не е ли много за бебе на 6 месеца пюре повече от 190 гр?
 ОФФФФФФФФФФФФФФФФФФФФ, това с усещането и майчинския инстинкт хубаво се пише навсякъде, но на моменти имам чувството, че моя такъв е нещо малко пообъркан или и аз не знам какво.Чудя се и се пъна над някои дилеми доста и идея си нямам какво да правя и много, много майчиния ми инстинкт не помага, въпреки че безумно си обичам детето, та си мисля че този инстинкт нещо е забил при мен на почивка от каквато и аз имам спешна нужда.
Аз нещо взех да се разболявам.Цепи ме глава, носа ми тече и днес на разходка ме втресе сериозно, та се прибрах на 3-тия час и се нагълтах с де каквото намерих, но пак ми е криво и нещо не мога да си намря място.
Момичета, я да Ви питам, че малко съм в чуденка.Като носите вода в термуси за мляко навън как си почиствате термусите?Само миете с вода и преарат или наливате вряща вода или какво?Аз днес след голямо чудене какво и как си взех термус и от утре сменям схемата на разходка и ще излизам вече спокойно, чер до сега само гледах кога е яла, пък кога да се връщаме и това ме изнервяше доста.То изнервящото беше и че опита ми да я нахраня навън претърпя пълен и тотален провал.Така реве, че ни разбират от километър сигурнмо, че ядем.Не знам защо го прави.Ако можеше да яде навън щеше да ми спести доста излишна разходка м/у нас и НСА, а сега съм като линейка-летя, я в едната, я в другата посока и понякога признавам си ме примързява след първото излизане да се стягам за второ или ако се навия сядам на пейка пред блока и вися там, ама така е гадно, понеже от всякъде е прахоляк от строежи и коли, а в НСА е супер сега, зелено, чистичко и тихо, а и зяпаме какво става по игрищата и на Габито доста и е интересен тениса:).
*
Аз термоса само го плакна, не го мия с нищо друго, но засега ще го изоставим защото малкия навън въобще неиска да се храни, за разлика от преди.
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

*

    mini

  • *
  • 8160
  • purple addicted
Хубава седмица на всички, само позитивни емоции!
На Мати бързо оздравяване за да не притеснява мама Вени.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
Силви и ние минахме през това, което си описала. Накрая се разбра, че млякото няма да го бъде. Яде всичко друго но не и АМ. Вече се примирих, но ми трябваха много време и нерви. АМ му го правя на кремчета и грис, иначе не се приема. Дано не стигате до нашето положение, а именно кърмаче да не пие мляко.
Цвети, и ние така - кърмаче, което не пие мляко!
Матей - 1.04.2006 г
Ултра, стискам палци да излязат добри резултати на вашия тати и да това с кръвните на Монито да е временно.

Силви, аз имам термобутилка от някакъв специален дебел плат, не термос. Тя задържа много прилична температура до 4 часа и в нея си нося нормалните шишета с вода. Преди ги стерилизирах, сега само мия старателно със сапун. Дани съм го хранила навън от 2-месечна възраст.
Обаче той пък е на обратния полюс - умира си за кърма или АМ, но ако е уморен или растат зъби, отказва всичко друго. Та не сме имали грижи с млякото навън. Но да ни видиш сега с пюретата... Последния уикенд бяхме в Родопите, в Ягодина - на обяд 1.5ч цирк от цялата трупа Мармоти и приятели, докато изяде 90г месно и 60г плодово пюре. Вечерта пък не му стигна 125г месно и 80г плодче, та метна и 2 плазмонки. Аз много не се терзя и давам колкото и каквото иска. Стига да няма алергии или здравословни проблеми, все си мисля, че детето най-добре си знае колко да яде.
Даниел 07.06.06  Димана 05.10.07
*
Простоооооо ... невероятна седмица за нашето семейство  :x
Вчера ходихме на очен доктор - д-р Чернодринска. Добрата новина - кривоглед не е! Лошата - запушен слъзен канал - назначиха ни час за операция. Аз така се шашардисах, че не можах и да гъкна. Дойдох на себе си чак в колата и се поразмислих по-активно  :D. Засега щи искам още едно мнение, ще пробвам с масаж и капки - изписаха му Тобрекс.
Днес - нова случка - нашия татко е бил грозно блъснат от нЕкъв КРЕТЕН, каращ бетоновоз!!! Правил завой в абсолютно нарушение, Калин му свиркал и се опитал да избегне удара - ама не! Ударен е от страната на шофьора, колата е смазана, слава богу на Калата нищо му няма.

Аз сега съм с лек тремор - ще ви пиша по-късно
В очакване ....