0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: за бабините деветини
« Отговор #40 -: Април 21, 2007, 15:34:48 pm »
Страх, не страх - такива изкушения има, чеее.... :oops:

Аз по моя списък започнах даже да отбелязвам кое къде съм го видяла, какъв цвят ми е изборът, от кой магазин, дали е онлайн, съответно линкове или адреси, и т.н.

Знам, че е рано, ама стои ли шило в торба  :P То, мамите, американки след 5-ия месец не мож ги удържа  :D ама те си нямат баби да ги плашат  :D
*
Re: за бабините деветини
« Отговор #41 -: Април 21, 2007, 18:06:37 pm »
Само внимавайте със солта, защото всяка година в България от такова варварско отношение умират по няколко новородени деца. Всичко друго е безобидно.

Не знам как е само със сол, но да се потопи дете във вино със сол ми се стори страшно! Че и се киснело не знам колко минути! Просто си представям нежната кожичка как го попива това вино и как се изгаря от тази сол...Ужас! :(
*

    Osiana

  • *****
  • 4888
  • Обещах, че повече никога няма да обещавам...
Re: за бабините деветини
« Отговор #42 -: Април 21, 2007, 20:25:06 pm »
Бе те мариноват ли ги тези бебета, или какво?! Сол, вино, ракия, оцет, не мога да повярвам 8O че в 21 век, хората се осоляват като херинги и такива подобни глупости, чак до такава степен, че както Мели казва, има и смърни случаи. Недоумявам 8O 8O
Цветя 2009 Рози Цветя 2008

"Има два начина да изживееш живота си. Единият е като мислиш, че не съществуват чудеса.
Другият е като мислиш, че всяко нещо е чудо."
Re: за бабините деветини
« Отговор #43 -: Април 21, 2007, 21:44:57 pm »
Алкохола прониква моментално в кръвта на бебетата, затова на деца не се правят компреси с ракия, примерно. Та, резултатът от натопено бебе във вино е напиянено бебе  :(
*

    lady_11

  • *****
  • 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
Re: за бабините деветини
« Отговор #44 -: Април 22, 2007, 07:29:02 am »
Е вреча не гледахте ли по "Такъв е живота" помакинята как изкъпа бебето с вода с жълти цветенца и въглен. Па кат го затръска върху горящата печка - ужас, ми ако го изпусне?!?
Аз мисля че, съм суеверна, но си подстригах косата, не ям всичко, което ми се яде, тегля майната на разни доброжелатели, които ме питат дали съм бременна /то вече се вижда де, но преди/ и въобще не ми пука.
Колкото за покупките - еми кеф е да си пазаруваш за бебо. Лично вече приключих с дрешките, спалното бельо, количката и креватчето. Останаха стерилизатора, бибероните, средства за лична хигиена и кошницата за кола.
Между другото някой по-компетентен да се изкаже защо всички кошници за кола от 0-13 кг предвиждат бебето да е свито в полуседнало положение? Лично на мен ми се вижда неправилно такова положение за гръбначния стълб, но коя съм аз ... Та в тая връзка като ще си купя на финала едно порт бебе за първите три месеца и ще им тегля една на всички хвалби за ползване на бебешките кошници за кола.
*

    mini

  • *
  • 8160
  • purple addicted
Re: за бабините деветини
« Отговор #45 -: Април 22, 2007, 08:39:17 am »
Аз лично също накупих всичко предварително на детето, като тръгнах да раждам нямахме само количка, креватче и скрин. Креватчето го купиха докато бях в болницата, а количката я поръчвахме по интернет- чак като стана време да излизаме.
Между другото някой по-компетентен да се изкаже защо всички кошници за кола от 0-13 кг предвиждат бебето да е свито в полуседнало положение? Лично на мен ми се вижда неправилно такова положение за гръбначния стълб, но коя съм аз ... Та в тая връзка като ще си купя на финала едно порт бебе за първите три месеца и ще им тегля една на всички хвалби за ползване на бебешките кошници за кола.
Лейди, нашата количка в момента представлява само кошница за кола  :D
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*
Re: за бабините деветини
« Отговор #46 -: Април 22, 2007, 08:53:24 am »
Лейди, не се притеснявай, на бебетата им е супер в кошниците, все пак са специално измеслени за новородени. Инъче кошницата на Чико има специално добълнение за новородени - една мека дебеличка възглавничка за цялата кошница. И моля те, не вози бебето в портбебе на седалката :)
А за покупките и аз бях някъде към 28-29 седмица като си купихме почти всичко :D Не бих се лишила от т'ва удоволствие да обикаляме двамата с татито по магазините и да си харесваме нещата, че то си е почти толкова готино, колкото да гушкаш бебо после :wink:
*
Re: за бабините деветини
« Отговор #47 -: Април 22, 2007, 09:07:09 am »
Пия си кафето в момента и се заливам от смях, невероятно тези щуротии за съжаление имам чувството, че са за масово използване.Това с ракията не съм се замисляла, че прониква директно и бебето е пияно, за свинската мас само дето за къпане не съм чувала. Искам да ви споделя за още един метод за лекуване на хрема със стрит лук, тъй като от лютото загрявало, това посъветвала една баба приятелката ми, която на всичко отгоре е пом. фармацефт и беше приложила това на пет месечното си бебе.Резултата сами може да си го представите.
*

    Ganka

  • *****
  • 5926
  • мама и леля на ангелчета
Re: за бабините деветини
« Отговор #48 -: Април 22, 2007, 11:17:20 am »
Лейди, кошниците имат такава специална форма, която е свързана все пак с превозването на бебето с кола. Кошницата се поставя така, че бебето да е с гръб по посоката на движението. Кошницата има за цел да го предпази при едно по-рязко спиране от счупване на вратните прешлени, тъй като е все още доста слабо и няма никаква мускулатура. Освен това формата е съобразена с това, недай си боже, ако стане катастрофа, да бъде предпазено максимално бебето. Закрепяш я с коланите на колата, има на всяка кошница схема как точно става. Освен това вътре самата кошница има регулация за различните килограми на бебето. По принцип не се препоръчва да стои вътре бебето повече от час. Иначе няма проблеми да го държиш вътре по време на пътуване, а дори и после може да ти бъде удобен помощник за приспиване (това от опит :wink:)
Ето ти една доста добра кошница за кола
Обещах на Лили:)
 
"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
Re: за бабините деветини
« Отговор #49 -: Април 22, 2007, 15:42:39 pm »
Междудругото и аз се чудех за стойката на бебетата, когато са в кошницата за кола, но на курса за бременни ми обясниха същото, което каза и Ганка. Първите няколко месеца бебето е обърнато с лице към задното стъкло, за да се предпази крехкото вратле при внезапно спиране. Всички кошници вървят с една мека възглавничка,която обгражда главата на бебето, има колани, които се затягат, за да го придържат. Продават и специални огледала, които се прикрепят над кошницата, така, че като погледнеш в огледалото за обратно виждане да можеш да видиш какво прави бебето. Хубавото е, че когато е съвсем малко вместо да го местиш в количката можеш направо да си го разнасяш с кошницата. Можеш да прикачиш и няколко играчки отгоре, които да задържат вниманието на бебето. Аз вече съм си купила няколко такива. Това за мен си е първа и най-важна необходимост. Направо ми се изправят косите като чуя за хора, които никога не са ползвали.
*

    sami

  • *****
  • 1148
  • Обожавам малките ми куклички!!!!!!!
Re: за бабините деветини
« Отговор #50 -: Април 22, 2007, 15:55:41 pm »
чакай и аз да споделя мнение.
И аз съм чувала много неща за бабините деветини.
За корема,че ако ти бил напред,ще имаш момче.
На мен ми беше точно така корема,напред,и всички ми викаха:
"момче е".Оставаха много учудени като им отговарях:
"не е момче,момичета са и са две"!
И най различни други неща.
За това че не се купуват дрешки преди да се роди бебето,не знам.
Аз си бях купила почти всичко,дрешките,количката,кошниците за кола,
само креватчетата ги купих после.
Та аз нямах търпение да ми порасне корема и да ходя по магазините да
пазарувам.


http://www.zdravei.bg/videos/id_6940/title_v
torija-rojden-den/http://bg-mamma.com/ticker/69256
Re: за бабините деветини
« Отговор #51 -: Април 22, 2007, 16:26:48 pm »
Малко избягапме от темата, ама и аз да си кажа.
Започнах да купувам в шести месец и в осмия вече бях приключила с всички дрехи, шишенца и т.н. В началото на деветия даже сглобихме леглото, най-вече за да се отмирише и да видим къде ще ми е най-удобно да бъде разположено. Също така изпрах, изгладих и наредих всички дрешки и чаршавчета.
И аз си падам леко суеверна, но реших да не се лишавам от това огромно удоволствие да обикаляш бебешките магазини и да купуваш разни ситни неща за бебето.
Вярвам, че всеки един от тук ще сбъдне мечтата си!

*
Re: за бабините деветини
« Отговор #52 -: Април 22, 2007, 16:47:18 pm »
Орхидеа, какъв беше резултата от съвета на пом.фармацевта за стрития лук.Между другото и аз съм го прилагала разреден с преварена вода и ефекта беше изключително добър.Лично аз предпочитам да му люти от лук отколкото от ксилометазолин.По мое мнение това не спада към графа - бабини деветини, след като го има описано в стари билкарски книги и е изпитан метод,по който са се лекували хората едно време.Всеки си преценява сам.Иначе по темата - всичко съм си пазарувала от рано, изпрала ,изгладиа и подредила.Ходила съм и на фризьор и дано не съм "одрязала късмета й'' :lol:
17.01.2005                                                                              21.11.2013
*
Re: за бабините деветини
« Отговор #53 -: Април 22, 2007, 16:53:38 pm »
Ния, в паниката си приятелката ми го беше стрила просто и го сложила, не накиснат предварително и резултата беше дете реве майката също.Ще и предам,че е объркала прилагането.
*

    lady_11

  • *****
  • 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
Re: за бабините деветини
« Отговор #54 -: Април 22, 2007, 19:30:16 pm »
Цитат
Инъче кошницата на Чико има специално добълнение за новородени - една мека дебеличка възглавничка за цялата кошница.
Е малко ще се размина с Чикото. Мисля си за Макси-кози.
*

    Ganka

  • *****
  • 5926
  • мама и леля на ангелчета
Re: за бабините деветини
« Отговор #55 -: Април 22, 2007, 20:33:07 pm »
Лейди, аз съм с Макси-кози и съм много доволна. По принцип тук по немските сайтове с най-добри краш тестове и тестове за сигурност са Макси-кози и Рьомер. Като класика в жанра са Рьомер. Те се водят кралете на седалките за деца. Сега голямата ни седалка е такава и е с доста екстри. Ние преди да си вземем доста почетохме кои са най-сигурните кошници и седалки.
Обещах на Лили:)
 
"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*
Re: за бабините деветини
« Отговор #56 -: Април 23, 2007, 00:07:37 am »
Лейди и аз съм с Макси Кози и много съм доволна.и аз след дълго обикаляне и питане се спрях на тази марка и не съжалявам.в интерес на истината нямам нищо на Чико освен ножичката.зА седалката не съжалявам - страхотна е.
17.01.2005                                                                              21.11.2013
*

    лили

  • *****
  • 2151
  • мързи ме да натискам шифт-а
Re: за бабините деветини
« Отговор #57 -: Април 23, 2007, 10:19:08 am »
много моля просветете невежата - що е то осоляване и как се (не се) прави. от много време слушам за тая варварщина и мисля, мисля и не мога да го измисля как точно го правят идиотите тоя номер.
сори за офа ама вече не издържам на напрежението - просто ще пукна от любопистство
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!
*

    evro

  • *****
  • 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
Re: за бабините деветини
« Отговор #58 -: Април 23, 2007, 10:44:54 am »
Ми аз мисля че във водата за къпане се слага - ама само предполагам. може и друга да е тайната?! :o

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*
Re: за бабините деветини
« Отговор #59 -: Април 23, 2007, 10:47:46 am »
Ми аз мисля че във водата за къпане се слага - ама само предполагам. може и друга да е тайната?! :o
В нашия край е в подгрято вино, не знам точните пропорции сол-вино, но рецептата е страшна! Хем напиване през кожата на детето (защото при тях проникването е голямо, а издръжливостта на алкохол никаква), хем изгаряне от солта. :(
Смятам, че цялата процедура трябва да е подсъдна, иначе няма изкореняване...
« Последна редакция: Април 23, 2007, 10:53:46 am от Lan »