0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    mini

  • *
  • 8160
  • purple addicted
Re: Седмична тема 16.04 - 22.04
« Отговор #20 -: Април 17, 2007, 12:06:26 pm »
Абе, Мини, не са ли ви умаляли дрешките та да познаеш, че растете? На кого толкова растящо бебе - вашия татко висок ли е?
Омаляха и още как, ама на консултацията преди половин месец нали ми я измериха пак 49 санта и аз се попритесних. Иначе аз съм 160 висока, таткото с 3 санта повече от мен /не ми трябва по- висок, да можем да сме си в категорията  8)/, като цяло тяхното семейство са все по- дребнички, докато в къщи само аз съм "снага", брат ми например е 192 см, а сестрата на 15 години вече е 170. Дано се метне на тях от към габарити. :D
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*
Re: Седмична тема 16.04 - 22.04
« Отговор #21 -: Април 17, 2007, 12:45:15 pm »
Мини, браво на девойката - завидни резултати :D
Re: Седмична тема 16.04 - 22.04
« Отговор #22 -: Април 17, 2007, 22:34:37 pm »
А, дано се метне на на вуйчо или на леля! :balk_602:
« Последна редакция: Април 17, 2007, 22:36:36 pm от venus_melena »
Матей - 1.04.2006 г
*
Re: Седмична тема 16.04 - 22.04
« Отговор #23 -: Април 18, 2007, 22:31:16 pm »
Ха да се запиша и аз по в началото на седмицата!
Днес майка ми ми писа, че на една нейна колежка дъщеря й родила бебе 5,9 кг с нормално раждане, без нито един шев. В Англия. Ха сега де! Да им е живо и здраво голямото момченце!
Много здрави момичета и момчета, много здрави забременявания, здрави бременности, здрави бебета, майки и бащи!
Alexandra
*

    borovinka

  • *
  • 1118
  • таЙалеЩ на кълГо...
Re: Седмична тема 16.04 - 22.04
« Отговор #24 -: Април 19, 2007, 00:30:51 am »
Поздрави на всички! Много натоварена програма тая седмица, едвам успявам да чета по диагонала. Бързам да благодаря на Ганка, че ме "светна" за яйцето. Аз си виждах две черупки с общо 6 жълтъка, и през ум не ми мина, че може да е сварено и срязано. Оглупяването ми продължава и след бременността явно :( И още имам да благодаря - на Джам - за сапуна на Клоран и за Neutrogena-та за ръце. 
Бебка е чудесна, настроението и се движи между много добро и отлично :D. Крустите засега ще мажа с Мустела, ако няма ефект ще пробвам и Клоран. Реших постепенно да разредя мазането на тялото след баня, да видим как ще се повлияят по-сухите участъци.
Днес бяхме на рожден ден на майка и брат ми, малката живо се интересува кой какво яде - направо да ти приседне. Още не се обръща, но напира да седи, особено на маса. Вече имам закупени лъжичка, лигавче и едно пюре - другия месец почваме :P
Стеф, какво става с вас, всичко е наред, нали?!
*
Re: Седмична тема 16.04 - 22.04
« Отговор #25 -: Април 19, 2007, 10:58:44 am »
привет и от нас, уш сме добре, Деско е на диета вече 4-5 дни, яде само кърма и горкото не е качило нито грам за една седмица :lol: Но акитата не са ни зелени вече и мисля от утре да си продължим с мандженето, че ще вземе да заслабне.
Обаче имаме друг проблем, имаме си суха екзема на крачето и ръчичката, т.е. вид атопичен дерматит :( за сега не правим нищо, само омазняваме и чакаме, дано да се махне.
*
Re: Седмична тема 16.04 - 22.04
« Отговор #26 -: Април 19, 2007, 11:07:38 am »
Здравейте и от мен!

Боровин, има и едни гребенчета за бебета, специално са махане на крусти - едни такива с топченца накрая на зъбците. Много са ефикасни. Знам го, макар че Никола, завалията, няма ни крусти, ни коса, но съм виждала едно мое близко бебе с такъв проблем и майка му се оправяше с един такъв гребен.
И още нещо за мазането и къпането. По съвет на кумата ми (дерматолог е), аз ползвам една работа, дето се нарича Linola fat - all bath. Веднъж или два пъти седмично, във ваничката му за къпане сипвам по една мерителна капачка, водата става бяла, бебето хлъзгаво :lol: и мирише доста прекрасно. Това нещо овлажнява кожата в дълбочина и няма нужда да мажеш след това и е мннного хубаво. Пробвай го

Мари, според мен това са градски легенди, любима. Кажи как си - дай повече подробности, че живо се интересувам :lol:

Мини, с какво го храните туй дете бре, манекен от малко  :lol:.

Новините от нас - Никола вече търчи из кошарата или леглото си и надава възторжени крясъци. Катери се по пръчките на леглото си и успява да се изправи сам - много е смешен. Когато е на земята и лази, също се опитва да се изправи, но засега стига само дотам да си вирне дупето високо и да се опре само на длани и крака - това, че стига само до там, доста го вбесява и започва да ръмжи.
Махнахме сутрешното АМ и сега кльопа попара от кисело мляко, плазмонки и плодово пюре - общо къмто 200 грама. Нямаше протести от промяната, макар, че аз очаквах да се цупи, защото Нутрилона му е мнооооого любим.
 От промяната в режима, т.е. дневното оставане при баба и дядо, май нещастната съм само аз. Първите два дни обръщаше устната като го оставях, но днес например благоволи да ми махне за чао и да ми пусне една любезна усмивка. Свекър ми и свекърва ми простоооо.... нямам думи. Да са ми живи и здрави, гледат го прекрасно.  Пу да не урочасам работата.

Това е от нас засега - цуффффки на всички
В очакване ....
*
Re: Седмична тема 16.04 - 22.04
« Отговор #27 -: Април 19, 2007, 11:09:30 am »
Обаче имаме друг проблем, имаме си суха екзема на крачето и ръчичката, т.е. вид атопичен дерматит :( за сега не правим нищо, само омазняваме и чакаме, дано да се махне.

Пробвай я и ти таз Линола. Аз съм много доволна. Никола имаше същото на лактите, ама се махна. А ако искаш звънни на Богдана
В очакване ....
*
Re: Седмична тема 16.04 - 22.04
« Отговор #28 -: Април 19, 2007, 12:01:29 pm »
Фусинчо, а през останалото време с шампоанче ли го къпеш?
*
Re: Седмична тема 16.04 - 22.04
« Отговор #29 -: Април 19, 2007, 12:14:16 pm »
Редувам:
- бебешки сапун на Нивея
- гел за измиване на Мустела
И си го мажа след всяко къпане - независимо дали съм сипвала Линолата или не, макар, че Богдана твърди, че след Линола е излишно. Мазилата и тях ги редувам - олио и лосион. На Чико и Мустела.

През деня лицето също доста често го мажа с крем с невмен на Бюбхен, а ако им авятър - колд крем на Авен. На морето - с фотопротектор и въпреки него Никола почерня, особено носа му  :lol: :lol:

Абе, от няколко дни си мисля, че няма по омазано дете от моето, ама нейсе...

Все забравям да си споделя, за нашия гаден упорит конюнктивит на дясното очо. Мия го със сребърна вода, чистя с памуче, той се дере, все едно ще го коля... Един ден е чисто очето, на другия ден ме гледа като циклоп - изобщо не може да си отвори окото от гадни жълти гурели... Утре ще видим какво ще каже докторката
В очакване ....
*
Re: Седмична тема 16.04 - 22.04
« Отговор #30 -: Април 19, 2007, 13:51:40 pm »

Мари, според мен това са градски легенди, любима. Кажи как си - дай повече подробности, че живо се интересувам :lol:


Не са, бе, Фуси! Бабата на голямото бебенце е първа дружка на майка ми и дългогодишна медицинска сестра. В момента е в Англия, помага за домакинството. Защо ще ни лъже? Аз точно за това ви го казвам, защото по новините тук-там се чуват такива неща, но ето, че се случи на наши познати! Да им е живо и здраво юначето!

Около мене- бая новини са ми се натрупали за споделяне, ама ще изчакам да събера още малко, че всичко накуп да описвам. Ще ми гръмне мозъкът от мислене и планиране, напечено ни е и напрегнато. Ще ви разправям по-нататък. Чувствам се много отговорна и искам да ви разкажа, но не всичко е ясно напълно и затова изчаквам. Стискайте ми палци, не ги пускайте!

Е, сега ако не ви шашнах каква потайна лимонка съм, пък на! :lol:

Alexandra
Re: Седмична тема 16.04 - 22.04
« Отговор #31 -: Април 19, 2007, 14:06:07 pm »
Привет и от нас!
Не мога да смогна да изчета всичко за двете седмици, през които ни нямаше но ще наваксам.
Ние пипнахме някакъв вирус. Първо аз, след това и той, червено гърло и силни болки в ушите, не беше плакал толкова много от както се е родил, колкото сега плака. 
За сега това от  нас, та да попрочета малко. Целувки.
Re: Седмична тема 16.04 - 22.04
« Отговор #32 -: Април 19, 2007, 14:09:04 pm »
Фусинце, на нас при едни упорити конюнктивити ни помогнаха 2-3 дни капки Офталмосептонекс, но нали си знаеш, питай си докторката първо.

Стефунчо, много хубаво за акитата и кофти за тая екзема. И ние се обзаведохме скоро с такава същата - едно петънце на колянцето и едно над лакътчето. Ще пробвам на Фуси методата.

При нас с очите се оказа дебела работа - 3 и 3.5 диоптъра далекогледство, плюс кривогледство на дясното. Ще се носят очила, но преди това ще идем на преглед при още един добър детски офталмолог, за да съм поне относително сигурна, че това са правилните диоптри.

На лимонката приятно планиране и организиране, на всички да сте здрави и дечицата да са в добро настроение, че иначе си е мъка...
Даниел 07.06.06  Димана 05.10.07
Re: Седмична тема 16.04 - 22.04
« Отговор #33 -: Април 19, 2007, 14:23:42 pm »
Обаче имаме друг проблем, имаме си суха екзема на крачето и ръчичката, т.е. вид атопичен дерматит :( за сега не правим нищо, само омазняваме и чакаме, дано да се махне.
Стефи, здравей, и ние имахме такова нещо преди месец. педиатърката ни предписа 1 крем fucidin  и мажех по веднъж на ден 1 седмица. Много добре се повлияха от това мазило. Обясни ми, че се получават като реакция от някаква храна, но не е алергична. Каза ми ако успея да разбера от какво се появяват, да го намаля. Понеже това съвпадна с периода, в който ни откриха очен проблем и аз засилих приемането на моркови, та предположих, че от тях са се появили. Не мога да бъда сигурна, разбира се, но ги намалих все пак. Скоро не са ни излизали. Ние днес започваме въвеждане на кисело мляко.
<br />[link=http:
Re: Седмична тема 16.04 - 22.04
« Отговор #34 -: Април 19, 2007, 14:57:41 pm »
Честито на Ганка и Мармотче за прекрасните новини. Лека и безгрижна бременост ви желая.


Вени, браво за резултатите.

На мен за крустите ми казаха да ги мажа с бебешкото олио, и да го нареша след няколко часа, обротно на посоката на косъма.   
 
Re: Седмична тема 16.04 - 22.04
« Отговор #35 -: Април 19, 2007, 16:13:01 pm »
При нас нищо ново - водим се за една ръка, пуска се за 2-3 крачки, но полита напред, защото очаква да го хвана! Иначе си пълзи, както и преди, изправя се - по старата схема! Спането много се подобри / пу, да не чуе дявола!/ и сега спи по 30-40 минути сутрин и 1.15-1.30 следобяд! За съжаление не успяхме да постигнем нищо по въпроса за заспиването сам и сега стоим при него, докато заспи!
Матей - 1.04.2006 г
*
Re: Седмична тема 16.04 - 22.04
« Отговор #36 -: Април 19, 2007, 17:18:51 pm »
Е, сега ако не ви шашнах каква потайна лимонка съм, пък на! :lol:

Коза си ти, макар и отговорна, не лимонка :lol:. Да не се стресираш напразно, да внимаваш и да ми пазиш снахата, че заради вас Никола учи английски!!! Мисли му!

Мармотски, според мен това исушаване точно на тези места е от лазенето. Или поне при Никола си мисля, че е от там. Най-добрият приятел на баща ми е много много добър офталмолог, искаш ли да го питам за добър детски такъв. И ние трябва да отидем, за да мирясам най-накрая с кривогледството на Никола, което си се изправи, ама аз за всеки случай  :lol:. Далекогледството не е чак такъв проблем - аз съм с такова от дете. Споко
« Последна редакция: Април 19, 2007, 17:22:34 pm от Fussii »
В очакване ....
*
Re: Седмична тема 16.04 - 22.04
« Отговор #37 -: Април 19, 2007, 17:35:29 pm »
Стефунчо, кофти е това с очичките ама не е страшно, брат ми също беше дълекоглед ама го израстна още до към 3-4 клас, само е трудно да свикне да носи очила сега, но ще се оправи.
А за обривите бяхме днес при д-р Масларски, той каза няма страшно, да омязнявам сега с някакъв крем една седмица, ако не минат тогава чак да купувам лекарство, което ми изписа. Инъче веднага се обзаведох с олиото за къпане на Фуси, та сега ще го пробваме :)
 
*
Re: Седмична тема 16.04 - 22.04
« Отговор #38 -: Април 19, 2007, 22:04:16 pm »
Е, сега ако не ви шашнах каква потайна лимонка съм, пък на! :lol:
Мен - определено!
И то още откакто започна да влизаш тук, само за да пожелаваш здрави бременности, здрави бебета...... и т.н. И ни гък повече!?!?!
*
Re: Седмична тема 16.04 - 22.04
« Отговор #39 -: Април 20, 2007, 00:11:23 am »
Понеже наскоро си говорихме докога да се кърми я вижте тази снимка от форума на априлките http://bgphoto.net/photos/2834/o633126149717031250.jpg

Иначе ние тази седмица ходихме на консултация и Юлия е вече 9,7 кг и 79 см. 8O Струва ми се, че сестрата нещо обърка, защото излезе, че е пораснала с 4 см за 1 мес. Ама ще видим на следващото мерене.