0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    cveta74

До Мели/Малки тестиси/
« -: Април 11, 2007, 13:16:55 pm »
Мъжът ми е с азооспермия.Бяхме при Кацаров и той каза ,че се дължи на малките тестиси и нищо не може да се направи.Правихми биопсия на тестисите и там за съжеление резултатите са плачевни-негодни сперматозоиди.Въпросът ми е следният-ИМА ЛИ НЯКАКВА НАДЕЖДА.Мели много държа на твоето компетентно мнение и ако ако има аналогични проблеми да сподели.Благодаря предварително.
*

    Мели

  • Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
Re: До Мели/Малки тестиси/
« Отговор #1 -: Април 12, 2007, 09:15:41 am »
Цвета, явно положението е тежко. Все пак има ли сперматозоиди при биопсията? Има ли незрели клетки на сперматогенезата? Това е надеждата - да се приложи някоя методика за АРТ, като се използват сперматозоиди или незрели клетки на сперматогенезата, взети чрез биопсия от епидидима или от тестиса на мъжа.

И второ, ако все пак има малък шанс (при определени хормонални показатели и наличие на сперматогеназа, макар и увредена), може да се опита консервативно лечение преди АРТ.


"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*
Re: До Мели/Малки тестиси/
« Отговор #2 -: Април 12, 2007, 09:36:52 am »
Разбира се, че има надежда. Нали има сперматозоиди намерени при биопсията? Назначи ли някакво лечение Кацаров след това?
*

    cveta74

Re: До Мели/Малки тестиси/
« Отговор #3 -: Април 12, 2007, 14:15:24 pm »
Разбира се, че има надежда. Нали има сперматозоиди намерени при биопсията? Назначи ли някакво лечение Кацаров след това?
Нищо не назначи,може би защото преди това 6 месеца беше приложено лечение с прегнил и явно нищо не може да си направи.