0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    oganche

  • ****
  • 957
  • Малката ми мацинка
Кървене при секс?!
« -: Юни 26, 2005, 14:47:51 pm »
Здравейте момичета. Много се чудех къде точно да пусна темата и ....реших в асиситираната. :dontknow:
Кажете ми нещо за кървенето при секс? Какви могат да бъдат причините и дали трябва да се притеснявам, ако е само веднъж? До сега ми се е случвало накоко пъти за няколко години да имам много бледо розово зацапване, но миналата седмица се изправих на нокти!!! :help:  Кръв, кръв, яко кръв!!! :balk_136:  Помислих, че ми е дошло. Но беше много рано?! Но не. Не е М. Ето вече цяла седмица нищо не тече. Дали случката има връзка със стимулацията ми за инсето миналия месец? Тогава бях на инжекции, но спуках всичките фоликули, които бях образувала. Незнам какво да си мисля, а ми е притеснено? Дали нещо нередно става в момента като следствие? :balk_146:
Благодаря ви предварително!

*

    Lali

  • *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
Кървене при секс?!
« Отговор #1 -: Юни 26, 2005, 15:04:44 pm »
Мисля, че трябва да се прегледаш. Не е спешно, но непременно отиди. По-добре да се изключи нещо сериозно.
*
Кървене при секс?!
« Отговор #2 -: Юни 26, 2005, 15:08:40 pm »
Оги, иди да те видят за раничка евентуално (то не е раничка ами промяна на епитела на цервикса с друг). Понякога се получавала при възпаления или механично - знаеш колко често ни бъркотят нас. А ако е такова трябва да се лекува навреме.  Пък може и да е на хормонална основа да е - знае ли човек. Ходи при Влад да те погледне! И пиши к'во е казал.
И недей да се шашкаш, аз пък оня ден имах ръждиво по средата на цикъла - досега съм нямала никога. Знам ли от какво е и аз.
*
Кървене при секс?!
« Отговор #3 -: Юни 26, 2005, 16:36:24 pm »
При моята приятелка също се беше получавало на няколко пъти, като последния кръвоизлива е бил доста голям. Оказа се, че има раничка, която гориха и точно след това забременя. Само да уточня, че преди това не е опитвала да забременее, стана неочаквано и съответно непланирано.
*

    oganche

  • ****
  • 957
  • Малката ми мацинка
Кървене при секс?!
« Отговор #4 -: Юни 26, 2005, 17:56:02 pm »
Аз преди няколко години, може би 5-6, махнах с туширане раничка на шийката. От отгава си правя всяка година онова задължителното изследване (сега ми изфръкна от главата името), където има 4 групи. И тази година за документите за касата си го направих и бях в 0 група (първата). Т.е. няма нищо. Но...доктора като ми взе пробата ми потече кръв и каза, че ще трябва да види защо е така? Евентуално да направя някакво изследване (пак не си спомням името), но завършваше на .......скопия. Но така си остана, нищо не сме проверявали. Дали има нещо общо? И мога ли изчакам около 2 седмици, че заминавам на почивка тази седмица?
Сигнусче, доктора ми е в отпуск и незнам какво да направя миличка? Мога ли да изчакам до август или....незнам? Писна ми значи от нашите женски проблеми!!! Нямам мирка спокойствие да му се не види! Сега ме е страх и секс да правя. Той не стига, че е рядкост, а сега и това?! :balk_144: А за ръждивото течение може да е от овуто. Нали знаеш, че се получава понякога.
Много целувки ви пращам :balk_47:

*
Кървене при секс?!
« Отговор #5 -: Юни 26, 2005, 17:59:45 pm »
Оги бе, ми има и други читави доктори в София.
1-то изследване с групите се казва цитонамазка
2-то е колпоскопия
На мен докторката като ми откри раничката каза да я лекувам веднага, да не чакам да дойде времето за ин витрото. Така, че моя съвет е да не се офлянкваш ами да видиш за какво иде реч още сега.
Цунки по муцунки и кога ще дойдеш паааак на морето  :D
*

    oganche

  • ****
  • 957
  • Малката ми мацинка
Кървене при секс?!
« Отговор #6 -: Юни 26, 2005, 18:10:10 pm »
Добре Сигнусче, още утре ще гледам да ида на доктор и ще пиша после. :balk_136:  Иначе да, това са имената. Второто гадно ли е?
Ох, миличка с най-голямо удоволствие бих дошла пак в Бургас. Като се сетя колко готино си изкарахме, а ти ми отдели толкова много време. Супер си просто. :balk_600: Ама скоро не се очертава.
Цунки и от мен :balk_21:

*
Кървене при секс?!
« Отговор #7 -: Юни 26, 2005, 18:20:12 pm »
Оги, не съм правила колпоскопия аз. Може би някой друг  може да обясни по-добре какво е - май гледаха с някакъв уред шийката ама как и за какво не знам :(
*

    Мели

  • Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
Кървене при секс?!
« Отговор #8 -: Юни 26, 2005, 18:26:57 pm »
Оги, не е гадно. Колпоскопията е всъщност оглед с микроскоп (колпоскоп - от гръцки колпос е влагалище, скопия е гледам). Нищо няма да усетиш. Евентуално се намазва шийката с различни разтвори и се оглежда. Не е страшно.  :)


"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*

    oganche

  • ****
  • 957
  • Малката ми мацинка
Кървене при секс?!
« Отговор #9 -: Юни 26, 2005, 18:34:42 pm »
Благодаря Мелито! Успокоих се малко, че ми омръзна от гадни и болезнени иследвания. Цветна снимка, лапаро....гади ми се чак. :balk_153:

*

    Наталия

Кървене при секс?!
« Отговор #10 -: Юни 26, 2005, 22:35:43 pm »
Оги, кървя ли по време и след инсето? Беше ли болезнено? При тази процедура се оглежда шийката и се вижда ако се получи кървене, в смисъл е включително тест за епитала на шийката. Ако е нямало проблем миналия месец при инсем-ята, кървенето ти сега би трябвало да се приеме като хормонално неблогополучие, ми се струва, пък може и от влагалището да кървиш заради някокво раздразване. Аз ако съм на твое място ще се обадя на доктора на телефона, въпреки че е в отпуск. Може случайно да има работа в клиниката и да те приеме или да ти препоръча свой колега или просто да каже няколко окуражителни думи по телефона. В крайна сметка това е твоят доктор...да не е бог.
*

    oganche

  • ****
  • 957
  • Малката ми мацинка
Кървене при секс?!
« Отговор #11 -: Юни 26, 2005, 22:54:03 pm »
Не, не съм кървяла по или след инсето Натали. Но при първите 2 опита усещах леко боцване и само при първия имах леко розово зацапване след инсето. При последното инсе миналия месец нито го усетих като манипулация, нито пък имаше кървене. Уф, утре ще разбера и се надявам да не е нещо сериозно. От 8.00 съм при Владимиров и после ще пиша какво е станало.
Благодаря ви момичета за бързите отговори!
Лека нощ! :sleepingbabyboy:  :sleepingbabygirl:

*

    oganche

  • ****
  • 957
  • Малката ми мацинка
Кървене при секс?!
« Отговор #12 -: Юни 27, 2005, 11:06:13 am »
Пресни новини. Правиха ми колпоскопия. Не боли, но е неприятно. Имам раничка, но за сега не е необходимо нищо да й се прави, тъй като цитонамазката ми е добре. Но....трябва да съм под наблюдение, тъй като съм нераждала жена. И така след 3-4 месеца пак на колпоскопия. На забременяването и износването не оказва влияние този проблем.  Иначе обилното ми кървене не може да е от шийката на матката. От там кървененето е слабо и розово. Ако правилно съм разбрала доктора, най-вероятно ми се цепнал химена. Като при девиците.  :balk_101: Този химен при раждането още повече се нацепва. :babbycarrage:  Но ще го преживея, това да е проблема. И така, мацки. Няма да умиргам за сега.  :balk_177:
Цунки

*
Кървене при секс?!
« Отговор #13 -: Юни 27, 2005, 11:46:13 am »
Браво, а сега спокойно заминавай на почивка, че чакам снимки и да разказваш :D  :wink:
Оги, Владимиров ли ти прави колпоскопията?
*

    Lali

  • *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
Кървене при секс?!
« Отговор #14 -: Юни 27, 2005, 14:00:51 pm »
Малеее, Огънче, ми то затова не става бебето.
Ми ти си си била девица :wink:
Е, сега вече на морето ще стане :lol:
*

    oganche

  • ****
  • 957
  • Малката ми мацинка
Кървене при секс?!
« Отговор #15 -: Юни 27, 2005, 14:08:38 pm »
Да Стефито, той ми я направи. Човека беше много внимателен и въпреки това си е неприятно. Иначе чакам с нетърпение петъкаааа!!! :beach1:

*
Кървене при секс?!
« Отговор #16 -: Юни 27, 2005, 14:55:39 pm »
Че то не останало, ей го къде е петък. Пожелавам ти весело искарване и да забравиш всички проблеми :D
*

    oganche

  • ****
  • 957
  • Малката ми мацинка
Кървене при секс?!
« Отговор #17 -: Юни 27, 2005, 15:01:29 pm »
Цитат на: Lali
Малеее, Огънче, ми то затова не става бебето.
Ми ти си си била девица :wink:
Е, сега вече на морето ще стане :lol:


Ха-ха. И мъжът ми даже не знае, че си е взел за жена "девица". Довечера ще го изненадам. Преставям си вече учудената му физиономия. :balk_21: