0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

За повишения пролактин ...
« -: Юни 22, 2005, 17:40:46 pm »
Здравейте,

Тъй като този въпрос се дискутира често, а гледам, че лекарите са готови веднага да изписват лекарства, ето какво прочетох във книга getting pregnant с автор Robert Winston - director of the Infertility Clinic at Hammersmith Hospital, London, the largest comprehensive infertility clinic in Europe:
Изследване на пролактин - нивото на хормона е често повишено. За съжаление, много  жени са силно обезпокоени когато научат, че имат завишено ниво на  пролактина. Трябва обаче да се припомни, че ако нивото на прогестерона е нормално и има овулация, повишеният пролактин е без значение. Завишеният пролактин изисква лечение - обикновено с лекарства - когато има сигурни данни за липсваща овулация.

Иначе няма да ви изненадам като споделя с вас наблюденията си, че в западните общества се обръща много повече внимание на инферлитета. Тази книжка например е 350 страници и съдържа много полезна информация, като я прелиствам. Днес на първа страница на един от вестниците тук пък се дискутираха новини от някакъв конгрес в Копенхаген по инферлитет - за някакви изследвания, че соята вредяла на зачеването.
Има и интересни данни систематизирани за необяснимия инферлитет, ще ги напиша в отделна тема.

Поздрави от Лондон на всички! Прибирам се в неделя :D  :D
Благодаря ти, Бени!







*
За повишения пролактин ...
« Отговор #1 -: Юни 23, 2005, 09:06:17 am »
Мерси за поздрваите и да Го поздравиш от мен :D  :wink:
как ми се ходи паааак :twisted:
За повишения пролактин ...
« Отговор #2 -: Юни 23, 2005, 10:57:31 am »
А на мен как ми се ходи. Особено след като Острова ми отказа 2 пъти виза  :(
Вярвам, че всеки един от тук ще сбъдне мечтата си!