0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Антифосфолипидни
« -: Март 23, 2007, 17:20:44 pm »
Здравейте момичета,
Възможно ли е според вас антифосфолипидните антитела да се повишават само по време на бременност.Аз съм правила три изследвания-първото е по време на бременност/след като разбрах,че е втори мисед/и стойностите бяха доста над допустимите норми.Другите две са в нормите.Според доц.Конова е невъзможно,според моята док. пък е възможно.Терапия по време на следваща бременност/дай боже/ така или инъче ще има,но не съм убедена,че е това проблема.
Всички други изследвания са о.к.-генетични,хормонални и мн.други.Хламидиите излязоха положителни,проведохме лечение с мнооого антибиотици и след 2-3 седмици ще видим дали сме се отървали,но от това което прочетох те не са причина за аборт а по-скоро за незабременяване.
*
Re: Антифосфолипидни
« Отговор #1 -: Март 26, 2007, 11:39:51 am »
Мисля, че е възможно. Беше моя хипотеза, потвърди ми я една лекарка д-р Иванова от Торакс, София. Аз попаднах съвсем случайно при нея заради други проблеми, а се оказа, че тя се занимава точно с антифосфолипиден синдром и бременост, обясни ми много неща.
Ами ето какво беше при мен. Около три месеца след втория ми аборт (миссед) ми правиха изследвания за първи път. АНА бяха 1:120 при допустими стойности до 1:80. След няколко седмици вече ги нямаше. Явно през тези три месеца след аборта са падали непрекъснато. Нямам идея колко са били по време на бремеността.
Същото се отнася и за ТСХ-то ми, както и за антителата на щитовидната, които бяха малко над нормата три месеца след аборта, а сега (още 3 месеца след това) вече ги няма.
*
Re: Антифосфолипидни
« Отговор #2 -: Март 26, 2007, 14:19:01 pm »
Деси, антифосфолипидните антитела могат да причинят аборт, защото поради по-високото кръвосъсирване плода не може да се храни добре.

Знам, че със сигурност, че един път констатирани, после се прави контролно изследване след 10-12 седмици, за да се потвърди. За да е така, явно варират. При мен при второто изследване се потвърдиха първоначалните стойности. Аз бих се доверила на доц. Конова по отношение на имунологията. Успех!
Песимистът вижда трудността във всяка възможност;
Оптимистът вижда възможността във всяка трудност!