0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: ТАТ и МАТ.
« Отговор #20 -: Април 17, 2008, 21:26:33 pm »
Пуканка,вливахали ти нещо преди трансфера?
Утре ще ми вливат 30 ампули имуновин(ако нямам алергия към него).Дано да ми помогне.
*
Re: ТАТ и МАТ.
« Отговор #21 -: Април 17, 2008, 21:43:12 pm »
Преди трансфера 40 ампули имуновенин и след положителния тест още 40. Досега трябваше да влея още два пъти, ама щото Конова отговаря много бързо, та си влезнах в четвъртия месец без тези 2 вливания.Само дето давах по 200 лв. на месец за контроли.Дори по телефона я търсих няколко пъти, но неуспешно.На секретарка там казвах че е спешно и пак не успях да коментирам контролите с нея. Надявам се само на късмет сега и че след третия месец вливания не се налагат вече.Още си чакам резултатите за тромбофилия, НК клетките ми вече са в норма, но имам положителни антифосфолипидни,макар и леко.
Конова очевидно вече не желае да ни обслужва по мейлите, а да ходя до Плевен нямам време.
*
Re: ТАТ и МАТ.
« Отговор #22 -: Април 17, 2008, 22:12:45 pm »
 

Аз пак не съм разбрала ,то било имуновенин а не имуновин  :balk_149:
А това е добре че си влязла в норма без вливания.Аз съм в клиниката на Щерев и не съм запозната с Конова.
Както писах по рано не съм наясно с тези неща,но дано всичко при теб се е нормализирало завинаги и си бременееш спокойно.
Re: ТАТ и МАТ.
« Отговор #23 -: Май 16, 2008, 18:41:30 pm »
Здравейте момичета. И аз съм с Хашимото и като вас правя отчаяни опити за бебче. След поредното инвитро резултата е отрицателен. Новото предложение на лекаря е да се направи щрих абразио. Ако на някой му е правено моля да сподели.
*
Re: ТАТ и МАТ.
« Отговор #24 -: Май 17, 2008, 01:10:19 am »
Здравей!Не съм сигурна но мисля,че става въпрос за т.нар.маточни биопсии-правят се в определени дни на цикъла ,предхождащ ин витро процедурата.Увеличава се шанса за имплантация.Иначе ти имала ли си назначена терапия заради Хашимотото.ТАТ и МАТ при теб имат ли отклонения?Правила ли си имунологични изследвания-обикновено това автоимунно заболяване почти винаги е съпроводено и с отклонения в показателите на имунологичните изследвания,които назначават?!
*
Re: ТАТ и МАТ.
« Отговор #25 -: Май 22, 2008, 14:54:18 pm »
                            Здравейте момичета!
    Преди 2 месеца ми поставиха диагноза Тироидит на Хашимото. ТАТ- 780,80 а МАТ- 600. ТСН ми е в норма, имам голям брой възли, но с малки размери и нехомогенни участъци в жлезата. Не ми е назначено никакво лечение, но от прочетеното в интернет разбрах, че жлезата е атакувана и постепенно се руши. Въпросът ми е как да се спре този процес? Има ли някоя от Вас този проблем и провежда ли терапия?
    Само да вмъкна за протокола, че съм се отказала от борбата за бебе.
    Благодаря Ви предварително!
 
*
Re: ТАТ и МАТ.
« Отговор #26 -: Май 22, 2008, 19:46:28 pm »
Аз съм с много високи ТАТ и МАТ и от днес съм на Prednisolon.По принцип ендокриноложката каза,че нямам нужда от лечение,но док прецени,че него "много го бъркат" тези показатели за бебеправенето.
Re: ТАТ и МАТ.
« Отговор #27 -: Май 23, 2008, 09:59:45 am »
На мен само ТАТ ми е завишено и имам едно мъничко възелче. Ендокриноложката ми изписа Лимфомиозот и след месец възелчето беше намаляло. Гинекологът ми изписа и Цефасел (лекарство със селен). Не съм правила ново изследване на ТАТ и незнам дали се е повлияло. Доколкото знам щитовидната жлеза оказва влияние на хормоните и лично мое мнение е ,че независимо дали се цели забременяване или не, тя трябва да е здрава.
RIBA моят съвет е да потърсиш и друго лекарско мнение от добър ендокринолог.