0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Смях, раздумка и кафенце - тема №13
« Отговор #60 -: Декември 25, 2015, 09:51:58 am »
Честита Коледа, мили момичета и момче  :D
Бъдете здрави, щастливи и обичани!
Ако има именици да им е честито (и да почерпят  :wink:)

Капитане, много хубаво това твоето джудже.Пу-пу! Много е пораснал Тео.

Зайче, грабвам си хубавото Коледно кафе, че и аз снощи дремнах само няколко часа.

При нас днес е една слънчева Коледа, а аз така си юечтаех да се събудя и да е натрупало снежец. Ама нъцки! Тоя бате Емо няма ли да ни зарадва с малко сняг най-накрая? :lol:


Всеки миг е още един шанс...
*
Re: Смях, раздумка и кафенце - тема №13
« Отговор #61 -: Декември 25, 2015, 09:57:39 am »
Тоя бате Емо няма ли да ни зарадва с малко сняг най-накрая? :lol:
За бате Емо не знам, но тази сутрин Деси Банова(от Нова) спомена да очакваме Бяла Нова Година. Може и да е за кратко, но все пак щяло да има снежинки за празника. :)
И двете джудженца, които сте ни показали са очарователни. Да са ви живи и здрави дечицата и винаги да ви радват!

"Единственото изкушение, което никой никога не е успял да победи, е надеждата."
Ромен Гари
*
Re: Смях, раздумка и кафенце - тема №13
« Отговор #62 -: Декември 25, 2015, 10:06:08 am »
Честито Рождество момичета и Рачо, пожелавам здраве, обич в душите ви, мир и топлина в домовете ви!  :) 

Смайл рецептата на Марси може би имаш предвид.  Мишето сложи линк в Рецептурника, но тя е с яйца, а днес нали постно.
м-и, тогава правих два варианта, за да съм сигурна в рецептата, че нали не съм от най-добрите в готвенето и месенето  :), та да съм сигурна, че рецептата е добра и да я запиша. Едната рецепта беше с малко яйца, а другата напълно по изискванията за Бъдни вечер, ето тук(снимката е линк, клик върху нея)
.

А няколко поста преди това е записана и другата рецепта с яйцата(клик върху снимката)


По същата рецепта направих и вчерашната питка. По-различна стана, защото пак пробвах различен вариант :), този път с 1/3 пълнозърнесто брашно, по-малко се надигна, но пък беше много вкусна.
Паричката се падна в децата  :), беше по средата на двете им парченца  :).

*
Re: Смях, раздумка и кафенце - тема №13
« Отговор #63 -: Декември 25, 2015, 10:22:05 am »
Синеочка, много е сладка малката Слънчогледка, красавица  :D
Рачо, прекрасно джудженце  :D
Колко са пораснали и двамата :)
Бъдете здрави и много, много радост!  tree2a ornaico1


п.п. опитвам се да пиша, а децата се катерят по стола и по мен, искат ябълки  :lol: .... хайде отивам да нарежа  :)

*
Re: Смях, раздумка и кафенце - тема №13
« Отговор #64 -: Декември 25, 2015, 10:51:50 am »
Честито Рождество!
Много сладки дечица Рачо и Синеочка!
Марси, ми забравила съм  :oops: само помня, че беше сполучлива, но съм извадила блажната рецепта, та търсих друга :) На мен като че ли изобщо не ми се надигна питката, но пък на вкус е ок и си я хапнахме :) Нямам опит с тая сода и не се кахъря де :) У нас е сглобяване на конструктори от сутринта, отивам да сложа един горещ шоколад, че и така минахме без закуска :)
*
Re: Смях, раздумка и кафенце - тема №13
« Отговор #65 -: Декември 25, 2015, 11:07:54 am »
Честито Рождество момичета и Рачо! Желая на всички ви здраве и благоденствие! :)

Синеочка, прелестна е младата дама! Рачо, къде се поръчват такива джуджета сладурски май и аз искам.  :lol: Да са ви живи и здрави дечицата!!!

Мише, когато идваше Дядо Мраз едно време - и у дома идваше през нощта срещу първи януари. Майка ми много я бива в изненадите и организирането на празници, а аз май до първи клас някъде вярвах в Дядо Мраз.  :lol:  Колкото по-дълго имат тази илюзия - толкова по-добре, според мен. Старая се и за Дани да е така. Когато дойде "демокрацията" - вече бях голяма аз и нямаше как да вържа на Дядо Коледа и подаръците взехме да ги нареждаме и отваряме още на Бъдни вечер и така си остана "традицията" в нашата къща. Следващите години пък - събирах у дома гости, роднини, които не оставаха да спят  - и подаръците пак на Бъдни вечер ги отваряхме. То оставаше да си ходят хората вечерта и на другия ден да идват пак специално за разопаковане на подаръци.  :lol: Откакто Дани се е родил - съвсем няма чалъм пък да ги отваряме на 25-и. Все пак бабите за това живеят - да се наслаждават как той се радва на армаганите ;) Откакто взе да схваща някои неща, просто го забаламосва някой в друга стая, докато примъкна подаръците под елхата, после натискам звънеца на входната врата няколко пъти и я оставям леко открехната... И естествено всички възрастни участваме в спектакъла с "Аууу, кой звънна?", "Я, вратата е отворена, сигурно Дядо Коледа е идвал...", аххх, оххх и като влезем вкупом в хола - ей ти ги подаръците. Дани знае, че Дядо Коледа не идва и не остава толкова дълго, че да го види "на живо", защото много бърз в коледната нощ, понеже всички други деца и те си чакат подаръците. Тази версия минава идеално засега, те все пак са по-модерно поколение и такива истории са им съвсем приемливи. Снощи например беше силно притеснен, че поради липсата на сняг - Дядо Коледа няма да дойде, защото няма върху какво да си кара шейната. Опитах с тезата, че тя е вълшебна и просто си лети, не е нужен сняг. Отряза ме, че това не е вярно, понеже нали съм му показала на компа клипчета как елените я теглят шейната в снега (в Лапландия). На ти сега "нека образоваме детето"  :lol: Измислих версията, че когато не вали сняг - Дядо Коледа разнася подаръците с... АТВ  :lol: Точно беше видял няколко на Пампорово и се впечатли от тях. Тук вече имах късмет да повярва и: "Ааааа наистина бе мамо, точно така ги носи, когато няма сняг!" Всякакви традиции "прегазвам" аз, само и само да вярва в тези неща възможно най-дълго.

Марси, "содена питка" така и не съм правила и не съм яла де. Впрягам баба да направи нормална, пухава питка. Освен това умирам за зелеви сармички, ама постни не ям, има няколко такива за гости, които държат на тия неща. Аз еретично си нагъвам с мръвки. Останалите неща на трапезата са баш по канона иначе, но за сармичките - не отстъпвам.  :lol: у нас паричката още не се е паднала на никого, а ометохме половината питка. Обаче тя остана у нас, така че гарантирано ще ни се падне...на следващото хранене хахаха. Ще са здрави и късметлийки вашите дами, щом паричката е у тях! :)


С моя нет хора, нещата продължават по странен начин. Вчера титулярния ми телефон се закачи, след като го рестартирах. Другият обаче - не ще, каквото и да го правя. Новият таблет на принца - също не ще да се кънектне и бичи на мобилния си нет. Явно някоя настройка на рутера трябва да се пипне, иначе си е супер всичкото на "Виваком" (хеле като сравня с бившия ми доставчик blizoo). Странно ми е това, понеже всичките устройства са с една и съща ОС, ама едното се закача, а другото - тцъ. Ще чакам да дойде някой дето им разбира на тези неща обаче, че ако хукна сама да пипам - най-много да остана без никакъв нет.  :lol:

Весели и спокойни празнични дни от мен!
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Re: Смях, раздумка и кафенце - тема №13
« Отговор #66 -: Декември 25, 2015, 11:16:28 am »
Всички джуджета с апрекрасни! :D Аз съвсем забрави,че....днес имам имен ден!! 8O

Айде ,пак на масата.... :D
/www.mamaibebe.com][/url]
*
Re: Смях, раздумка и кафенце - тема №13
« Отговор #67 -: Декември 25, 2015, 12:40:29 pm »
Весел празник и от мен, момичета и момче!

Синеочка, рачо, прекрасни са ви дечицата! Малкото раче скоро има рожден ден. :-)))

При нас процедираме като при Джей. Забаламосваме децата в другата стая и през това време някой подрежда подаръците. Вчера вечерта бяхме на двора и видяхме Дядо Коледа, който подскачаше наоколо. Един съсед се беше преоблякъл и отиде да носи подаръците на съседските деца. Големият беше много впечатлен. И веднага попита дали вече е минал през нас. Казах, че почва отдолу и после отива нагоре.  :D Поне илюзията ще е жива още една година.

Вчера минах през българския магазин и ме налегна такава носталгия. Днес реших да видя дали има билети и ще реша дали да се прибера за седмица през февруари, когато големият е във ваканция. Ще го взема с мен. Дано поне да има сняг и да се качим на Витоша за ден!

Честит имен ден на Христина, Христо и Рачо, разбира се!

Re: Смях, раздумка и кафенце - тема №13
« Отговор #68 -: Декември 25, 2015, 12:53:25 pm »
Весела Коледа! Бъдете здрави,щастливи и нека се сбъднат мечтите ви! Честито и на всички именници! Рачо,Синеочка страхотни джуджета :lol: пу-пу
Re: Смях, раздумка и кафенце - тема №13
« Отговор #69 -: Декември 25, 2015, 13:45:05 pm »
Честито Рождество Христово момичета и Рачо!Пожелавам ви весело посрещане на празника здраве щастие и много любов  mc101 tree2a Честит празник на именниците също

Make an ovulation ticker
Дядо го няма-04.08.2015 г.
Re: Смях, раздумка и кафенце - тема №13
« Отговор #70 -: Декември 26, 2015, 06:32:07 am »
Добро утро на втория ден на Коледа  :D
Хубав ден!

*
Re: Смях, раздумка и кафенце - тема №13
« Отговор #71 -: Декември 26, 2015, 08:01:18 am »
Добро утро! Благодаря за кафето,Зайче! :D Днес е вторият ден от Коледа,ден на бащата и.....ден на Тео!!! :happy_birthday_1: Сядайте от сега на масата! За всеки има,който иска торта,който иска -по едно малко! :lol: Може и голямо! :lol: Малко ми е шаблонно това"Кога измина една година....?" Ами измина! Съвсем усетно,с всичките хубави и по-нехубави моменти.Важното е че бяхме заедно,всички,във всеки един миг от тази година и се наслаждавахме на всяка сеkунда от нея. Нали това искахме? :wink: Пожелавам тази емоция  на всички добри хора от този форум! :D Та ,преди една година ,в 4.05ч сутринта,малко неочаквано,но много много чакано,се появи нашия Теодор!!! :D :D А сега,празнувайте !!! :party: :bighug:
« Последна редакция: Декември 26, 2015, 09:00:32 am от ra40 »
/www.mamaibebe.com][/url]
Re: Смях, раздумка и кафенце - тема №13
« Отговор #72 -: Декември 26, 2015, 08:57:43 am »
Честит рожден ден на вече големия Тео! Да бъде най-вече здрав, да расте безгрижно, заобиколен от мнооого любов!

P. S.
На тате Рачо - честит ден на бащата!
« Последна редакция: Декември 26, 2015, 08:59:16 am от Нелка »
*
Re: Смях, раздумка и кафенце - тема №13
« Отговор #73 -: Декември 26, 2015, 09:24:02 am »
Честит празник Рачо! Да е здрав прекрасният, да ви носи радост и забавления  :D
*
Re: Смях, раздумка и кафенце - тема №13
« Отговор #74 -: Декември 26, 2015, 09:59:04 am »
Добро утро на втория ден на Коледа  :D
Денят на бащата и денят на Тео. :D
Зайче, отново прекрасно аранжирано кафе, благодаря!

Честит ви рожденик, тате Рачо!

Да е жив и здрав така чаканият и обичан Тео, само да ви радва и да се гордеете с него. Да има късмет в живота си и да изживее едно прекрасно детство!

"Един баща не дава съвет, той дава пример."
Честит празник на всички настоящи и бъдещи татковци! И помнете, че бащите винаги си знаят мястото - последен на опашката за банята и първи на опашката за плащане. :)
« Последна редакция: Декември 26, 2015, 10:04:45 am от Tеди »

"Единственото изкушение, което никой никога не е успял да победи, е надеждата."
Ромен Гари
*
Re: Смях, раздумка и кафенце - тема №13
« Отговор #75 -: Декември 26, 2015, 11:23:07 am »
Капитане, честит двоен празник! Да ви е живо и здраво момчето и да ви радва.
 А на теб пожелавам, освен на малък принц, скоро да станеш тате и на една малка русалка  :wink:


Всеки миг е още един шанс...
*
Re: Смях, раздумка и кафенце - тема №13
« Отговор #76 -: Декември 26, 2015, 12:23:19 pm »

В този ден в който си роден, нека да си заобиколен
с прекрасни изненади и усмивки!
От сърце ти желаем все така да си слънчево дете, да имаш
истински приятел до себе си, да радваш всички с твоите успехи!
С много фантазия и детски мечти да гледаш на света.
Бъди жив и здрав, много усмихнат и добър!

:ballons: :balk_16: :balk_20: :balk_19: :balk_9:
*
Re: Смях, раздумка и кафенце - тема №13
« Отговор #77 -: Декември 26, 2015, 12:24:49 pm »

В тази част от форума ще пусна темичка след малко, най подходящо е!  :wink:

http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=51410.msg1121071#msg1121071
« Последна редакция: Декември 26, 2015, 12:39:49 pm от f_31 »
*
Re: Смях, раздумка и кафенце - тема №13
« Отговор #78 -: Декември 26, 2015, 17:09:31 pm »
Честита Коледа момичета и Рачо! Много щастие, топлина и обич да има в домовете ви! Вярвам, че Добрия старец е бил много щедър към всички малки и големи!  :)
Честит рожден ден на малкото Раче! Да расте много щастлив, обичан и любопитен!

*

    mishanta

  • *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Re: Смях, раздумка и кафенце - тема №13
« Отговор #79 -: Декември 26, 2015, 17:55:00 pm »
Честит Празник на Бащата,  :balk_16: Тете Рачо!
Здраво, усмихнато и щастливо да е малкото Раче  :balk_5:
Честит 1в Рожден Ден!



*******************************************************************


Как върви Коледното празнуване, Раздумновци!?
Много е отпускащо да си при мама, наслаждавам се на всеки миг!
И в гората ходихме преди обед, да зачервим бузите и храната да се намести,
че всичко вкусно и по-много! Лек път утре на пътуващите обратно, включително и на нас :)
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *


:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)