Публикувано на: 10.01.2014г.

На 12 януари от 9:30 до 17:30 ч. в хотел Балкан Шератон каним всички, които се борят за бебе или вече носят живота в себе си на една вълнуваща среща със света на репродуктивната медицина. Всички, които искат да знаят как точно се „случва“ животът в лабораториите на клиниките по асистирана репродукция, до къде е стигнала науката в тази сфера, дали надхвърля най-смелите очаквания на хората и с какво децата, заченати ин витро, са по-различни от другите, са добре дошли на еднодневната конференция, посветена на иновациите в репродуктивното здраве. “Дървото на живота“ е формат, в който организаторите от МБАЛ за женско здраве "Надежда" и пациенти ще застанат лице в лице с много от неудобните въпроси за асистираните репродуктивни техники и с различните нереалистични обществени нагласи за тях.

 

Основен фокус ще бъдат иновациите, които в момента променят съществуващите практики в репродуктивната медицина, осигурявайки възможност за много двойки да се сдобият със собствено дете. Професионални акушер-гинеколози ще дискутират най-често срещаните проблеми в пренаталната диагностика и наблюдението и овладяването на рискови бременности с помощта на последно поколение технологии. Ще бъде обърнато внимание на съществуващите биоетични норми и как те се променят спрямо новите реалности.Ще научим повече за интернет общуването по темата и не на последно място ще поговорим за това как иновациите в репродуктиванта медицина могат да помогнат в борбата за овладяване на демографския проблем в България.
Специален гост на конференцията ще бъде Луиз Браун, първият човек, заченат по метода ин витро в света, която ще ни сподели какво мисли за репродуктивната медицина днес и какви са спомените й за създателите на метода ин витро сър Робърт Едуардс и Патрик Стептоу. В рамките на събитието ще бъде организирана специална пресконференция с участието на Луиз Браун, която ще отговори на въпросите на журналисти.
 Ще ви очакваме с интересни теми, невероятни лектори и най-вече много надежда, че чудото на новия живот ще се сбъдне във всеки български дом!