Публикувано на: 13.12.2013г.

От 16 до 20 декември МБАЛ за женско здраве „НАДЕЖДА“ организира седмица, посветена на донорството на генетичен материал. Всеки ден, в рамките на инициативата от 10 до 17 ч., ще можете да зададете своите въпроси към специалисти по репродуктивна медицина, представители на фондация „Искам бебе“, към хора, съпричастни с каузата на донорството.

Ще може да получите информация за това кой, как и кога може да стане донор на генетичен материал и с какво този благороден, анонимен и безвъзмезден жест на човечност помага на хиляди двойки да сбъднат своята мечта за дете.

Десетки хиляди семейства с репродуктивни проблеми у нас се нуждаят от донорска яйцеклетка. Донорството на генетичен материал е анонимно и безвъзмездно, а процедурите се провеждат под лекарско наблюдение и стриктен контрол относно законовите и медицински критерии.  В Седмицата на донорството всички жени, майки до 34 навършени години, които се интересуват от темата ще имат възможност да се консултират и информират относно този хуманен акт.

Инициативата ще стартира на 16 декември, когато живо Коледно дърво на Надеждата ще огрее фоайето на болницата. Всеки, който иска да изкаже своята анонимна благодарност към жените, дарили частица от себе си в името на новия живот ще може да остави мъничък дар на внимание под живата елха или да пусне своите анонимни коледни пожелания към тези изключителни дами в специалната ни коледна кутия.

Официален ден на събитието: 19 декември