Публикувано на: 13.10.2013г.

На 13 октомври 2013 г., сдружение „Зачатие” взе участие в дискусионна кръгла маса под надслов „Да изчезнеш за 60 години” организирана от ВМРО и посветена на необходимостта от спешна промяна на държавната политика във връзка с надвисналата над България демографска катастрофа.

В кръглата маса взеха участие представители на ВМРО, начело с председателя на организацията г-н К.Каракачанов, представители на Института за демографска политика, Софийския университет, женската организация към ВМРО, сдружение „Зачатие”, Асоциацията на българските производители и търговци на детски стоки, общински съветници от ВМРО.

 

На кръглата маса се изнесоха изключително тревожни статистически данни за намаляване на българския етнос и населението. България е на първо място в света по темп на намаляване на населението. Само за 1 час, населението на страната се топи със 174 души.

Сдружение „Зачатие” заема позицията, че борбата със стерилитета е важна част от борбата с демографския срив и следва да бъде държавен и общински приоритет.

Участниците в кръглата маса се обединиха около пакет от спешни мерки в сферата на социалната политика, здравеопазването и образованието, които ще бъдат връчени на министър-председателя на републиката.