Благотворителна инициатива на сдружение
Публикувано на: 22.12.2008г.
http://www.zachatie.org/00party.gif  Събота 20.12.2008 г. бе необикновен и вълнуващ ден за всички нас. Столичният детски клуб "Таласъмчета" се изпълни с детски глъч и смях, с много любов и много надежда, защото там ни събра нашето "Коледно желание" - финалът на конкурса за художествена творба, организиран от сдружение Зачатие в помощ на семействата със стерилитет.
 http://www.zachatie.org/01party.gif На коледното парти присъстваха нашите приятели г-жа Радина Велчева и г-жа Вера Вулджева от фондация "Искам бебе", д-р Явор Владимиров и д-р Десислава Тачева от Център по репродуктивна медицина и оплождане ин витро "София, д-р Георги Стаменов и д-р Иван Сигридов от Център за репродуктивно здраве "Надежда", клиника "Малинов",
 http://www.zachatie.org/03party.gif д-р Васил Даскалов и д-р Мариела Даскалова от "Медикус Алфа" Пловдив, д-р Вихра Дамянова, представител на МЛД Трейдинг, с дъщеричката си, много членове и приятели на Зачатие и много малки и по-големи сладури палавници - нашите сбъднати мечти. Най-малкият купонджия бе двумесечния Алекс на мама Мари и тати Тони.  
 http://www.zachatie.org/04party.gif Два месеца преди събитието сдружение Зачатие организира конкурс "Коледно желание", в който всеки да опише с картинка, стих, есе своето най-съкровено Коледно желание. В конкурса участваха 51 творби. Двамата победители, събрали най-много посетителски гласове в анкетата за фаворит на публиката, получиха
 http://www.zachatie.org/05party.gif награда за финансиране на лечение на стерилитет, а всички останали участваха в томбола-жребий за ваучъри за финансиране на лечение на стерилитет, медикаменти от МЛД Трейдинг и ин витро процедури в клиниките на д-р Владимиров и д-р Стаменов.

 http://www.zachatie.org/06party.gif С удоволствие ви съобщаваме, че тази вечер по време на Коледното парти, в 19:00 ч. малките ръчички на дечицата изтеглиха имената на спечелилите награди от нашата благотворителна инициатива.

Резултатите от тегленето на жребия са както следва:
 http://www.zachatie.org/02party.gif rozovelka - 1500 лв. за финансиране на лечение на стерилитет предоставени от сдружение "Зачатие";
deep - 1500 лв. за финансиране на лечение на стерилитет предоставени от сдружение "Зачатие";
zayak3 - 1500 лв. за финансиране на лечение на стерилитет предоставени от сдружение "Зачатие";
rozalin (miki3) - медикаменти предоставени от фирма МЛД Трейдинг;

gulieta - ин витро процедура в Медицински център по репродуктивна медицина и оплождане ин витро "София";
теди. - ин витро процедура в Медицински център по репродуктивна медицина и оплождане ин витро "София";
lions - ин витро процедура и лекарства за стимулация  в Център за репродуктивно здраве "НАДЕЖДА";

На извънредно заседание на Управителния съвет на сдружение Зачатие се реши да се наградят първото и второто място в конкурса "Коледно желание", както следва:

du6ka - фаворит на публиката, получава останалата събрана сума от дарения, която до момента е 3000 лв.
Pesheck - 1500 лв. (на второ място от вота на публиката)
rally_pat - 1500 лв. (на трето място от вота на публиката)

Нашето пожелание към вас, всички участнички в конкурса, е УСПЕХ! И всички тези Коледни желания скоро да се усмихват във вашите прегръдки!

Подаръци и изненади имаше и за най-малките участници в тържеството. Дядо Коледа дойде с пълен чувал подаръци за малки и големи. Благодарим от сърце на д-р Стаменов и д-р Сигридов, на д-р Владимиров и д-р Тачева, на Петина, на Радина Велчева и Вера Вулджева от фондация "Искам бебе" за подаръците и лакомствата, с които зарадваха децата на Зачатие и гостите на коледното парти. Благодарим на Цветелина и клуб "Таласъмчета" за осигуреното чудесно място за нашата сбирка.

Сдружение "Зачатие" благодари на всички дарители, на всички, които помогнаха това тържество да подари усмивка и надежда!

Нашето желание в навечерието на най-светлите празници, Коледа и Нова година е здраве, щастие и много сбъднати мечти. И догодина на празника, който се надяваме да стане традиция, да има нови и нови сбъднати желания в прегръдките на щастливи майки и бащи.

Коледа в Роман

 http://www.zachatie.org/07roman.gif По традиция всяка Коледа момичетата от Зачатие организираме събитие, с което да зарадваме децата от дома за деца, лишени от родителски грижи в град Роман. Една голяма част от даренията за "Коледно желание" бяха предназначени да помогнем и да доставим радост за наближаващите празници на тези дечица.  
 http://www.zachatie.org/08roman.gif Една истинска Коледна приказка с Дядо Коледа, подаръци и любов получиха децата в неделния ден на 21.12.08 г. Коледни торбички, лакомства, козметични комплекти, бельо, чорапки, ученически пособия, играчка за всяко малко детенце (колички, камиончета, кукли, плюшени играчки, занимателни игри - най-разнообразни играчки) и прекрасна библиотека

класически детски произведения. Радост, искрена и неподправена детска радост бликаше в очите им докато отваряха торбичките с подаръци от Дядо Коледа. Цвети, Петина и Ани (председател на Зачатие) прекараха един незабравим вълнуващ ден с дечицата. 
Благодарим от сърце на всички дарители и участници в инициативата в град Роман, които направиха този прекрасен празник за децата и стоплиха техните сърчица в навечерието на Коледните празници.