Сдружение
Публикувано на: 10.07.2017г.

Сдружение "Зачатие" членува от 2010 година в организацията Fertility Europe (FE), която обединява неправителствени пациентски асоциации в областта на стерилитета от 23 страни в Европа. Организацията е официален партньор на ESHRE (European Society for Human Reproduction and Embriology).

Наш представител в годишната среща за 2017, която се проведе в Женева на 3-4 юли 2017 г, беше Ирина Попова - зам.председател на УС на сдружението и зам.член на УС на FE. Срещата традиционно се провежда в рамките на годишната среща на ESHRE, като пациентската организация е домакин на специална пациентска сесия в програмата на конференцията.

Тази година тема на пациентската сесия беше приносът на пациентските организации за иницииране на промени в нормативната уредба на дейностите по асистирана репродукция. Нашата представителка беше поканен лектор в сесията и представи образователната кампания на сдружение "Зачатие" за тийнейджъри от 13 до 19 години, провеждана от 2011 година досега под мотото "Бъди в час по репродуктивно здраве!". Презентацията предизвика голям интерес сред аудиторията и получи множество въпроси и похвали за активната гражданска позиция на сдружението.