Ден на репродуктивното здраве - 08 юни 2013 - Русе
Публикувано на: 20.03.2013г.
 drz2013/0logo.jpg Скъпи приятели, съмишленици и специалисти,
Тази година, сдружение "Зачатие" организира за осми пореден път най-мащабното събитие за двойките с репродуктивни проблеми в България - Деня на репродуктивното здраве - което ще се проведе в град Русе на 8 юни 2013 г. Мотото на тазгодишното събитие e "Да дариш живот", а основна тема – „Донорството при лечението на стерилитет - поглед от всички страни” . Във фокуса на събитието отново ще бъдат взаимопомощ и споделяне на опит, безплатни индивидуални консултации и групови беседи със специалисти в областта на репродуктивното здраве, новости в лечението на безплодието. 

С подкрепата на: 
drz2013/ruse.gif
http://www.zachatie.org/drz2012/logo_puls.jpg  http://www.zachatie.org/drz2012/utro.gif  http://www.zachatie.org/drz2012/darik_logo.jpg   
 drz2013/hotel_riga.gif  http://www.zachatie.org/drz2009/standart_logo.gif  http://www.zachatie.org/drz2010/msd_logo.gif  http://www.zachatie.org/drz2011/merck_serono.jpg  

Денят на репродуктивното здраве ще се проведе в хотел Рига, бул."Придунавски" № 22 в Русе през целия ден на 8 юни 2013 г.

 drz2013/01.jpg

drz2013/02.jpg

drz2013/07.jpg

drz2013/08.jpg

drz2013/04.jpg

drz2013/05.jpg

drz2013/06.jpg
Отново всички двойки, които срещат трудности при зачеването на дете, ще могат да се срещнат в неформална обстановка със специалистите по стерилитет от страната и доброволците от "Зачатие", за да получат адекватна информация по медицински, психологически и правни въпроси.

Основната тема - "Донорството при лечението на стерилитет - поглед от всички страни" има за цел да предостави информация на пациентите и обществото за процедурите в асистираната репродукция, които се извършват с донорски материал - яйцеклетки и сперматозоиди, да запознае хората със законовата уредба и медицинските практики, свързани с донорството на репродуктивен материал, да опровергае митовете и предразсъдъците, които битуват сред обществото по тази тема. Ще се опитаме заедно да търсим начините за преодоляване на все още неадекватното разбиране на донорския процес, да популяризираме тази благородна идея и да насърчим дарителската активност.
 
Градинка, облагородена с труда и средствата на доброволците от сдружение "Зачатие" ще разцъфти в навечерието на Деня на репродуктивното здраве в дунавския град, като символ на мотото "Да дариш живот". Специален щанд за продажба на семена от красиви градински цветя, опаковани с логото "Да дариш живот", ще предостави възможност на всички участници, посетители, гости и граждани да се включат в благотворителната инициатива за подпомагане на двойки, които се нуждаят от процедура с донорска яйцеклетка и в популяризирането на темата за донорството при лечение на стерилитет. Специализирана брошура с полезна информация за всички аспекти на донорството на яйцеклетки и сперматозоиди, ще бъде разпространявана напълно безплатно от доброволци на сдружение "Зачатие".

За втора поредна година, в рамките на Деня на репродуктивното здраве организираме групови беседи по интересни теми от репродуктивната медицина, в които ще се включат както пациенти, така и водещи специалисти от различни области на медицината.

Тази година, груповите беседите са посветени на следните основни теми:

"Донорството при лечението на стерилитет - поглед от всички страни"
В тази дискусия, пациентите и потенциалните донори на гамети (сперматозоиди и яйцеклетки) могат да получат отговори на своите въпроси от специалистите по асистирана репродукция относно донорските програми при лечението на мъжки и женски стерилитет, какъв е действащият регламент в страната, какви са шансовете за успех, на какви условия трябва да отговарят донорите и в кои случаи единственият шанс на двойката да има дете е процедура с донор.

"Стерилитет при жената - видове, диагностика и съвременни методи за лечение"
В тази беседа можете да зададете на специалистите всички въпроси за стерилитета при жените, методите за диагностика и лечение,  запушените тръби, лапароскопски и хистероскопски процедури, хормоналните причини за безплодие, жени с изчерпан яйчников резерв и възможностите за неговата диагностика и преодоляване и при кои двойки могат да помогнат методите на асистирана репродукция.

"Стерилитет при мъжа - значение, причини и нови подходи и методи при лечението"
В тази дискусия специалистите ще отговорят на всички ваши въпроси, свързани с мъжкия стерилитет, какви изследвания могат да се направят, какво следва да се предприеме като диагностика, медикаментозно или оперативно лечение, при установен проблем, както и какви са възможностите на асистираната репродукция за неговото преодоляване.

Традиционно, огромен интерес в рамките на Дните на репродуктивното здраве предизвикват индивидуалните безплатни консултации с водещи специалисти в областта на стерилитета (след предварително записване).

И тази година, сдружение "Зачатие" ще раздаде ваучери за финансово подпомагане на диагностиката и лечението на стерилитет, които ще се връчат на определен брой от посетителите на Деня на репродуктивното здраве, определени с жребий при закриване на събитието.

Традиционната празничната вечеря-парти ще се проведе в ресторант "Панорама" на хотел „Рига” от 20:00 ч. Цена на куверт: 24,00 лв
За участниците и гостите, които желаят да използват резервирани от нас нощувки, сме предвидили резервации за стаи в хотел "Рига" бул. "Придунавски" 22,  Русе, където ще се проведе основното събитие.

*********************************************************

Специалисти, които ще провеждат безплатни индивидуални консултации в Деня на репродуктивното здраве на 08 юни 2013 в Хотел "Рига" - гр. Русе
Информацията предстои да бъде актуализирана и допълвана...
 

 
********************************************************

Специализирана акушеро-гинекологична болница "Д-р Щерев" - София
д-р Таня Тимева - АГ,
д-р Александър Кунев - АГ,
ембриолози от клиниката

Медицински център "Репробиомед" - София
д-р Георги Николов - АГ

Център по репродуктивно здраве "Д-р Васил Даскалов" - Пловдив
д-р Васил Даскалов - АГ
д-р Мариела Даскалова - лекар ембриолог

Специализирана болница по акушерство, гинекология и репродуктивна медицина •София• - София
д-р Явор Владимиров - АГ
д-р Десислава Тачева - ембриолог

Център за репродуктивно здраве "Надежда" - София
д-р Мефтуне Шефкетова - АГ
д-р Ангел Радев
Владимир Стайков - ембриолог

Медицински център "Технобиос" - София
д-р Минко Еврев - АГ

СБАЛГАР "Д-р Малинов" - София
д-р Петра Семерджиева - АГ,
д-р Александър Калчев - АГ

Ин витро АГ медицински център "Димитров" - София
д-р Йосиф Димитров - АГ

Медицински център "Бора" - Пловдив
Д-р Петър Матеев - АГ,
ембриолози от клиниката

Клиничен институт по репродуктивна медицина  "Света Елисавета" - Плевен
д-р Виолета Рилчева - вътрешни болести, андрология
д-р Емилия Рашкова - АГ
д-р Петър Иванов - АГ

МЦ "Репромед" - Плевен
д-р  Веселин Пенков 
Анета Йовкова - ембриолог

Медицински център "Свети Иван Рилски" - Тутракан
д-р Любомир Бойчев - АГ
д-р Богомил Бойчев - АГ
Гергана Петрова - ембриолог

МЦ "Вяра" София
д-р Методи Генов - АГ и репродуктивна ендокринология

 

Централно фоайе хотел „Рига” Русе
9:30 – 10:30 Регистрация
Бяла зала хотел „Рига”
10:30 - 10:45 Официално откриване на Деня на Репродуктивното Здраве
10:45 - 12:15 Пресконференция и дискусия на тема "Донорството при лечението на стерилитет - поглед от всички страни"
д-р Таня Тимева, - САГБАЛ "Д-р Щерев" София, д-р Мефтуне Шефкетова -ЦРЗ „Надежда” София,  д-р Георги Николов - МЦ „Репробиомед” София, д-р Минко Еврев - МЦ „Технобиос София, д-р Александър Калчев - СБАЛГАР "Д-р Малинов” София, д-р Петър Иванов - КИРМ Плевен, д-р Любомир Бойчев - Медицински център "Свети Иван Рилски" – Тутракан, д-р Васил Даскалов, д-р Мариела Даскалова - ЦРЗ "Д-р Васил Даскалов" Пловдив, д-р Йосиф Димитров - медицински център "Димитров" – София, д-р Петър Матеев - Медицински център "Бора" – Пловдив, д-р Методи Генов - МЦ "Вяра" София
12:15 – 12:45 Кафе-пауза
12:45 - 13:45 Групова беседа със специалисти на тема „Стерилитет при жената - видове, диагностика и съвременни методи за лечение”
д-р Васил Даскалов - ЦРЗ "Д-р Васил Даскалов" Пловдив, д-р Александър Кунев - САГБАЛ "Д-р Щерев" София, д-р Мефтуне Шефкетова -ЦРЗ „Надежда” София,  д-р Георги Николов - МЦ „Репробиомед София”, д-р Минко Еврев - МЦ „Технобиос”, д-р Петра Семерджиева -СБАЛГАР "Д-р Малинов” , д-р Йосиф Димитров - медицински център "Димитров" – София, д-р Петър Матеев - Медицински център "Бора" – Пловдив, д-р Емилия Рашкова – КИРМ Плевен, д-р  Веселин Пенков - МЦ "Репромед" - Плевен, д-р Богомил Бойчев - Медицински център "Свети Иван Рилски" - Тутракан
13:45 - 14:00 Пауза
14:15 – 15:15 Групова беседа със специалисти на тема "Стерилитет при мъжа - значение, причини и нови подходи и методи при лечението"д-р Мариела Даскалова - ЦРЗ "Д-р Васил Даскалов Пловдив" , д-р Виолета Рилчева – КИРМ Плевен, д-р Десислава Тачева - СБАГРМ "София", Владимир Стайков - ЦРЗ "Надежда", Гергана Петрова - Медицински център "Свети Иван Рилски" – Тутракан, д-р Ангел Радев, Владимир Стайков - ЦРЗ "Надежда", Анета Йовкова - МЦ "Репромед" Плевен
15:15– 15:30 Жребий за финансово подпомагане на двойки с репродуктивни проблеми, посетили Деня на репродуктивното здраве
Зала 2
12:30 – 17:30 Безплатни индивидуални консултации със специалисти
17:30 – 18:30 Годишно общо събрание на Сдружение „Зачатие”
Ресторант "Панорама"хотел „Рига” Русе
20:00 Официална вечеря

Записване за безплатни индивидуални консултации можете да направите на e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Повече информация за предходните седем издания на Деня на репродуктивното здраве.