Открито писмо на сдружение Зачатие
Публикувано на: 19.05.2010г.
Уважаеми доц. д-р Щерев,
Пишем Ви тези редове с чувство на възхищение, благодарност и сигурност.
Благодарим на Вас и на колегите Ви от Българската Асоциация по Стерилитет и Репродуктивно Здраве за положителното и справедливо становище по отношение на жените над 43 г., на които според действащата нормативна уредба е ограничено правото на ин витро оплождане със собствени яйцеклетки.

Благодарим Ви персонално за достойната, интелигентна и силно аргументирана защита на двойките с репродуктивни проблеми в снощното издание на предаването „Референдум” по БНТ, както и за демонстрираната от вас научна, гражданска и човешка позиция, която всички ние подкрепяме, по нашумелия напоследък в медиите дебат по отношение на асистирано оплождане и родителство в силно напреднала възраст.
Благодарение на Вашето и на д-р Слънчева участие нашето общество ясно разграничи методите на лечение на стерилитет и ин витро оплождането от този конкретен изолиран случай. Чувстваме се отново спокойни и уверени, че скоро нашите действия и желания за една адекватна, справедлива за всички и разумна регулация на асистираната репродукция ще станат реалност.
Благодарим Ви от името на семействата с репродуктивни проблеми в България за професионализма, сърцето и обществената ангажираност по нашите проблеми.

Искаме да изкажем благодарност и на всички Ваши колеги в областта на репродуктивното здраве, които през последните дни показаха своята позиция в националните медии.

С уважение:
Сдружение "Зачатие"
С. Сарафова