Ден на репродуктивното здраве на 9 юни 2018 в Плевен
Публикувано на: 26.03.2018г.

Скъпи приятели и съмишленици, Сдружение "Зачатие" организира за 13-та поредна година най-голямото събитие за двойките с репродуктивни проблеми в България - Денят на репродуктивното здраве. Тази година събитието ще се проведе в Плевен на 9 юни 2018 г. от 11:00 ч. в сградата на Областна администрация Плевен, разположена в центъра на града. През тази година се навършват 30 години от раждането на първото ин витро бебе в България и мотото на събитието е "30 години ин витро в България", а основната тема на информационната сесия е "Асистираната репродукция в България - минало, настояще и бъдеще". Презентациите в сесията ще обединят важните събития от историята на българската репродуктивна медицина и най-новите насоки на нейното развитие, авангардните методи и постиженията в диагностиката и лечението на стерилитета.



Програмата на Деня на репродуктивното здраве 2018 включва информационна сесия с презентации, дискусия с пациенти и предизвикалата голям интерес Експо алея на репродуктивните клиники в България.
За трета поредна година пациентите получават възможност да разгледат информационните щандове на клиниките, да разговарят директно с представители на медицинските им екипи и да получат консултация по интересуващите ги въпроси от медицински, психологически и правен характер.

 

Петима от посетителите в Деня на репродуктивното здраве ще получат ваучер от сдружение Зачатие на стойност 500 лева за диагностика и лечение на стерилитет. 

Фирма Биоконсепт в допълнение към своето участие в Експо алеята, ще подари на един от посетителите на Деня на репродуктивното здраве комбиниран пакет FH PRO .  Продуктите са подходящи за двойки с предстояща инвитро процедура и с обогатения си състав подпомагат мъжкото и женското репродуктивно здраве. Името на посетителя, който ще получи продуктите, ще бъде изтеглено с жребий.


Имената на печелившите ще бъдат изтеглени с жребий в края на информационната сесия. 

 

 

За участниците и гостите, които желаят да използват резервирани от сдружение „Зачатие“ нощувки, сме предвидили резервации в хотел "Ростов".  

  Стандартни стаи единични/ двойни/ апартамент съотв. 55 лв. /65 лв. /85 лв.

Лукс стаи единични/ двойни съотв. 70 лв. /88 лв.

 
За резервации и допълнителни въпроси можете да пишете на Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.


Програма за деня на репродуктивното здраве 09 юни 2018 г,
Зала Плевен
Областна администрация - Плевен

  •  10:30 – 11:00 - Регистрация;
  •  11:00 - 11:45 - Официално откриване на Деня на Репродуктивното здраве;
  •  11:45 - 15:00 - Информационна сесия за новостите в репродуктивната медицина „Асистираната репродукция в България - минало, настояще и бъдеще”;
  •  15:00 –15:10 -  Теглене на жребий за определяне на семействата с   репродуктивни проблеми, които ще получат ваучери за финансово   подпомагане на диагностика и лечение в рамките на благотворителната кампания "30 години ин витро в България";
  • 15:10 –16:30 - Разглеждане на Експо-алея на ин витро клиниките в България  и безплатни консултации със специалистите по репродуктивна медицина в Деня на репродуктивното здраве;
  • 16:30 - Закриване на Деня на репродуктивното здраве;
  • 20:00 - Официална вечеря.

Проф. д-р. Илия Ватев, моторът на екипа създал първото ин витро бебе ще направи видеообръщение към посетителите. Видеообръщения ще направят и Илияна Тирилова - първото дете, заченато по ин витро метода у нас и Таня Златинова - нейната майка. 
Специалистите, които ще участват в Деня на репродуктивното здраве на 9 юни в Плевен са:
Проф. д-р. Атанас Щерев - един от "бащите" на първото бебе в епруветка у нас - акушерство и гинекология - Медицински комплекс "Д-р Щерев" – София;
Д-р Йосиф Димитров - акушерство и гинекология - Ин витро АГ МЦ "Димитров" – София;
Д-р Павлета Табакова - акушерство и гинекология - МЦ за асистирана репродукция "Репробиомед" – София;
Д-р Георги Николов - акушерство и гинекология - МЦ за асистирана репродукция "Репробиомед" – София;
Доц. д-р. Емилияна Конова - репродуктивна имунология, - КИРМ "Света Елисавета" – Плевен;
Д-р Добринка Гинчева - акушерство и гинекология - КИРМ "Света Елисавета" – Плевен;
Д-р Татяна Бодурска - акушерство и гинекология - КИРМ "Света Елисавета" – Плевен;
Дд-р Даря Първанова - ендокринология  - КИРМ "Света Елисавета" – Плевен;
Д-р Мариела Даскалова - ембриология - ЦРЗ "Д-р Васил Даскалов" – Пловдив;
Д-р Васил Даскалов - акушерство и гинекология - ЦРЗ "Д-р Васил Даскалов" – Пловдив;
Д-р Минко Еврев - акушерство и гинекология - Първа САГБАЛ "Света София" – София;
Д-р Веселин Пенков - акушерство и гинекология - МЦ "Репромед" Плевен;
Д-р Даниел Димов - акушерство и гинекология - МЦ "Свети Иван Рилски" Шумен;
Д-р Симона Анжел - акушерство и гинекология - МЦ за асистирана репродукция Варна" ООД – Варна;
Д-р Мефтуне Шефкетова - акушерство и гинекология - Аджъбадем Сити Клиник - Болница "Токуда" - София;
Д-р Александър Кунев - акушерство и гинекология - МЦ "Д-р Кунев" - Русе.

 

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.овече информация за Денят на репродуктивното здраве  http://www.zachatie.org/drz


Още по темата: