Публикувано на: 04.03.2009г.
Как бизнесът помага на 36 български двойки да имат рожба
Козметична компания Роза Импекс стартира благотворителна кампания За още едно българче в навечерието на националния празник 3 март 2009 г. Целта е подпомагане на 36 български двойки с репродуктивни проблеми в рамките на една година. Основен източник за финансиране на кампанията са 150 000 лева, безвъзмездно дарени от продажбата на 250 продукта от козметичните серии vip's PRESTIGE и REGAL и пълната гама бои за коса PRESTIGE и GALANT производство на Роза Импекс

Средствата се събират в отделна сметка, създадена специално за подпомагане процедурите ин витро и ще се изразходват единствено и само за процедури ин витро в български клиники.

Сумата, с които фирмата ще подпомага всяка двойка, е 4000 лева. Двойките – късметлии ще бъдат определени чрез жребий в присъствието на нотариус и представители на фондация “Искам бебе” и сдружение “Зачатие” – партньори в благородната инициатива на “Роза Импекс”.

Всяка двойка, която иска да кандидатства за дарение, попълва регистрационна форма, която се намира в сайта на кампанията www.za1bg.com. До жребий ще бъдат допускани двойки, които отговарят на условията за кандидатстване за дарение, обявени на сайта. Условията за кандидатстване са определени на база анонимна анкета и са съгласувани със специалисти от фондация “Искам бебе” и сдружение “Зачатие”. Доброволци от фондация “Искам бебе” и сдружение “Зачатие” ще се свържат с всички двойки, регистрирали се за дарение.

Кампанията “За още едно българче” ще се развие в три етапа. Първият етап за кандидатстване завършва на 31 май 2009 г. Имената на първите 18 двойки, които ще получат дарение по 4000 лева, ще бъдат изтеглени и обявени на специална церемония на 14 юни 2009 г. в Пловдив. Вторият етап за кандидатстване е до 1 ноември 2009 г. Вторият жребий, когато ще бъдат изтеглени имената на нови 18 двойки, които да бъдат подпомогнати за оплождане ин витро с ваучер от 4000 лева, ще се проведе на 16 ноември 2009 г.

Проектът е инициатива на Козметична компания “Роза Импекс” и се финансира от компанията без подкрепа от страна на българската държава и без ангажиране на средства от трети лица.

Във време на световна криза, когато икономическият сектор е изправен пред финансов колапс, а човекът е настръхнал от безизходица, екипът на “Роза Импекс” предлага алтернатива за намаляване демографската криза в държавата и дава едно решение за по-агресивно афиширане на стоки и продукти, произведени в България. Компанията продава

250 свои продукта и от печалбата на фирмата заделя средства и безвъзмездно подпомага български двойки, които водят ежедневна, болезнена и скъпо струваща борба да имат дете.

Повече продадени български продукти – по-развита българска икономика – повече български деца! Защото на България са нужни повече деца!

Ние показваме какво бизнесът може да направи, а не какво трябва да направи, за да се повиши общественото благосъстояние! Ние можем това, призоваваме и други български фирми да направят същото! Колкото повече хора осъзнаят смисъла на инициативата ни, толкова повече българчета ще се родят утре. Защото никога не е демодирано да бъдеш добър човек! Защото доброто не е илюзия!

В кампанията участват всички, които купуват продуктите на “Роза Импекс”. Кампанията е отворена за всички, които подкрепят каузата и биха искали да се включат в нея. Основен символ на кампанията е логото на кампанията, изобразено върху стикер, който е част от дизайна на опаковките на 250-те продукта. Към упътването за използване на всеки продукт има обяснителна бележка за целите на кампанията “За още едно българче” и възможността хората с репродуктивни проблеми да се включат в нея.

RIRIRI

Съзнаваме, че копнежът за дете е нещо много интимно и лично. Но задълбочаващата се демографска криза у нас е грижа на цялото общество. Практика в света е бизнесът да подпомага решаването на социални проблеми. Време е и бизнесът у нас да осъзнае своята роля на добър гражданин и освен да печелим, да плащаме данъци и социални осигуровки, да отделяме средства и за благотворителност. Естествено благотворителността не бива да се разбира само като просто даване на пари. Бизнесът очаква възвръщаемост на направеното, макар и дарителството да е продиктувано от филантропски мотиви и настроения. Но когато бизнесът дарява и печели от това, има стимул да го прави винаги.

Ние, в “Роза Импекс”, вярваме, че отговорността на бизнеса е важна за бъдещето на обществото, вярваме, че хуманността и етиката ще добавят стойност към бизнеса ни, вярваме, че като инвестираме в доверието на хората, в грижата и социалната отговорност на българския бизнес, ще ни има и утре.

“За още едно българче” е идея с бъдеще!

Кампанията “За още едно българче” е инициатива с висок нравствен заряд, която трябва да достигне до сърцата на повече хора. Кампанията събужда общественото съзнание и насочва обществените усилия към поемане на отговорност за бъдещето на България, за следващите поколения българи. Кампанията възражда основната функция на семейството – да се грижи за децата и да ги възпитава в дух на традиция, уважение към рода и вяра в доброто. Кампанията насърчава раждаемостта в застаряваща България. Кампанията пробужда и националната ни гордост и самочувствие, че заедно ще направим България място, където децата растат щастливи и обичани. Кампанията е безценен пример, че у нас все още има хора, които дават преди да вземат, за които има по-стойностни неща от парите, които в момент на бездуховност изваждат собствените си сърца, за да осветят пътя на другите. Кампанията доказва, че не е срамно да бъдеш добър човек!

Регистрационна форма >>

Rosa Impex