Благотворителна инициатива Коледно желание
Публикувано на: 29.10.2015г.
  Скъпи приятели, наближава Коледа - най-светлият семеен празник, на който си пожелаваме здраве, щастие и любов. В светлия час край елхата хиляди хора ще си пожелаят отново най-съкровеното желание - да станат родители. Ние вярваме, че мечтите се сбъдват. Ние искаме и можем да помагаме на семействата с репродуктивни проблеми за това. Много детски усмивки са изгрели през годините с подкрепата на нашата благотворителна инициатива "Коледно желание".

 На кого помагаме? Държавният "Център за асистирана репродукция" финансира до три опита ин витро. Броят на семействата, които са изчерпали без успех и трите опита, все повече се увеличава. Има и случаи, в които жената е с изчерпан яйчников резерв и семейството се нуждае от процедура с донорска яйцеклетка. За такива хора държавата не предвижда финасиране. Има и клиники в страната, които са избрали да не сключат договор с държавния фонд, поради което техните пациенти са лишени от държавната подкрепа.

Сдружение "Зачатие" ще подпомогне в инициативата 3 двойки, които не могат да се възползват от фонда за асистирана репродукция поради горните причини, като им предостави ваучери за лечение на стойност 1500 лева всеки. Сумите по ваучерите ще се изплащат директно на клиниките, с които пациентите имат сключен договор за лечение ин-витро. Всички дарения от целогодишната кампания на сдружението - "За да завали слънце в повече български домове" - ще бъдат дарени за финансово подпомагане на двойки с репродуктивни проблеми. 

Призоваваме всички родолюбиви и социално отговорни български граждани и фирми да се присъединят към дарителската ни инициатива "Коледно желание"! За да завали слънце в повече български домове, за да се сбъдне още едно коледно желание, за да се раждат повече българчета в България! Дарения се приемат по банковата сметка на Сдружение "Зачатие" или чрез PayPal. След приключване на срока на кампанията ще обявим публично на сайта на сдружение "Зачатие" всички дарени суми.

 Банкова сметка: ПИБ - клон Витоша

Сдружение Зачатие
IBAN - BG10 FINV 9150 10BG N0JD TK
BIC - FINVBGSF

с основания:

- дарение за инициативата Коледно желание

 или чрез


Дарение чрез PayPal:

 

 Условия за кандидатстване за финансово подпомагане с ваучер на стойност 1500 лева от сдружение "Зачатие":

Могат да се кандидатират всички двойки, които отговарят на едно или повече от следните условия:

- партньорката в двойката е с доказан изчерпан яйчников резерв и приложи становище от специалист и необходимите документи, които доказват диагнозата;
- двойката е изчерпала трите си опита към "Център за асистирана репродукция" и нито един от тях не е бил успешен, като приложи документи за това;
- партньорката в двойката е на възраст над 43 г. и поради тази причина не може да се възползва от финансирането на "Център за асистирана репродукция";
- двойката има договор за лечение в клиника, която не работи с "Център за асистирана репродукция"

Задължително е участниците да са регистрирани във форума на Зачатие с дата, не по-късна от 29.10.2015
---------------------------------------------------------------------

Формуляр за кандидатстване:

1. Име, фамилия, потребителско име във форума: 
2. Телефонен номер:
3. Партньор (Име, Фамилия):
4. Пълен пощенски адрес:
5. E-mail адрес:
6. Правим опити за забременяване от .... години
7. Деца от настоящия или от друг партньор - да/не (оградете вярното)
8. Причина, поради която не мога да ползвам финансиране от фонда: 
.......................................................................
(изчерпан яйчников резерв и небходимост от донорска яйцеклетка, изчерпани три безплатни опита от фонда, възраст над 43 години)
9. Декларирам, че имам нужда от финансова помощ, за да продължа лечението си и ще я използвам по предназначение.
10. Напишете откъде научихте за благотворителната инициатива (сайт, форум, Facebook, приятел или медия).

--------------------------------------------------------------------

Формулярът изпратете на адрес Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.  с тема на писмото "КОЛЕДНО ЖЕЛАНИЕ" до 10.12.2015 г. включително.

Ваучерите ще имат срок на валидност от 1 година, считано от деня на тяхното получаване. Двойките, които ще получат ваучер за лечение на репродуктивни проблеми, ще бъдат изтеглени чрез публичен жребий по време на детското коледно тържество на Сдружение Зачатие на 12 декември 2015 г. в Парк Хотел Витоша

 

Нови дарители за инициативата "Коледно желание"

 

 СБАЛАГРМ "София" се присъединява към инициативата със следното дарение:

 - Една процедура ин витро/ИКСИ процедурa с включени медикаменти, диагностично изследване ERA за установяване на имплантационен прозорец, култивиране до бластоцист, замразяване и съхранение на замразени ембриони до 6 месеца. За тази процедура ще се тегли отделен жребий. Могат да кандидатстват всички двойки, които отговарят на критериите за кандидатстване пред държавния фонд за асистирана репродукция. Кандидатите да посочат изрично в своя формуляр, ако желаят да участват и в жребия за тази процедура. Ако вече сте изпратили своя формуляр, изпратете ни имейл и посочете желанието си да бъдете включени и в жребия за тази процедура.

 - 5 спермограми с пълен пакет изследвания, включващи Kruger's тест, HBA тест и тест за ДНК фрагментации. За тези изследвания ще се тегли отделен жребий. Няма специални изисквания за участие. Кандидатите да посочат изрично в своя формуляр, ако желаят да участват и в жребия за това изследване. Ако вече сте изпратили своя формуляр, изпратете ни имейл и посочете желанието си да бъдете включени и в жребия за това изследване.

Сдружение "Зачатие" изказва своята сърдечна благодарност към СБАЛАГРМ "София" за прекрасния жест към инициативата! 

------------------------

Анонимен дарител на сдружение "Зачатие" се присъединява към инициативата "Коледно желание" със следното дарение:

- един ваучер на стойност 1800 лв за финансово подпомагане на лечение ин витро чрез процедура с донорски яйцеклетки, извършена в СБАЛАГРМ "София" (www.ivf.bg). Могат да кандидатстват двойки, които се нуждаят от донорство на яйцеклетки, за да имат дете. За този ваучер ще се тегли отделен жребий. Кандидатите да посочат изрично в своя формуляр, ако желаят да участват и в жребия за този ваучер. Ако вече сте изпратили своя формуляр, изпратете ни имейл и посочете желанието си да бъдете включени и в жребия за това дарение.

Сдружение "Зачатие" благодари от сърце на дарителя, пожелал да остане анонимен, за хуманния жест и съпричастността към хората с репродуктивни проблеми!

------------------------

Ново дарение към инициативата "Коледно желание"!!!

- Дарител, пожелал да остане анонимен, дарява един ваучер на стойност 300 лв за финансово подпомагане на диагностика и лечение на стерилитет в Център по репродуктивно здраве "Д-р В.Даскалов", гр.Пловдив (http://www.invitro-plovdiv.com). Могат да кандидатстват членове на сдружение "Зачатие", нуждаещи се от помощ при диагностиката и лечението си. За този ваучер ще се тегли отделен жребий. Кандидатите да посочат изрично в своя формуляр, ако желаят да участват и в жребия за този ваучер. Ако вече сте изпратили своя формуляр, изпратете ни имейл и посочете желанието си да бъдете включени и в жребия за това дарение.

Сдружение "Зачатие" благодари от сърце на дарителя за хуманния жест и съпричастността към хората с репродуктивни проблеми! 

Даренията за инициативата "Коледно желание" се увеличават!

- Още един частен дарител, пожелал да остане анонимен, дарява един ваучер на стойност 500 лв за финансово подпомагане на диагностика и лечение на стерилитет в Център по репродуктивно здраве "Д-р В.Даскалов", гр.Пловдив (http://www.invitro-plovdiv.com). Могат да кандидатстват всички пациенти, нуждаещи се от помощ при диагностиката и лечението си. Няма специални изисквания. За този ваучер ще се тегли отделен жребий. Кандидатите да посочат изрично в своя формуляр, ако желаят да участват и в жребия за този ваучер. Ако вече сте изпратили своя формуляр, изпратете ни имейл и посочете желанието си да бъдете включени и в жребия за това дарение.

Сдружение "Зачатие" благодари от сърце на дарителя за хуманния жест и съпричастността към хората с репродуктивни проблеми! 

------------------------

Отчет за получени по сметката на "Зачатие" парични дарения за Коледната инициатива

 Управителният съвет на сдружение „Зачатие” ви информира за набраните до момента парични средства от дарители в рамките на благотворителната и дарителска кампания „Коледно желание 2015”. От посочената сума са извадени целевите парични дарения, предназначени по волята на дарителя за конкретни процедури, които сме обявили отделно.

Изключително щастливи сме, че към нашата кампания се присъединиха толкова много хора и организации, на които ние се покланяме и благодарим от все сърце! Заради добрината и съпричастността на всички тези хора, чиито инициали виждате изброени по-долу, ние ще можем да добавим още поне 3 ваучера от по 1500 лв към дарените от нас и да подпомогнем още най-малко 3 семейства, които вървят по трудния път към мечтаната рожба! И тази година, „Зачатие” ще успее да сбъдне много коледни желания – и това ни изпълва с удовлетворение и радост. Дано тези коледни желания се превърнат след време в детски усмивки, както е ставало всяка година досега!

 Дарители:

200.00  Л.К
200.00  корпоративен дарител
50.00  И.В.
1,000.00  D.G
50.00  анонимен дарител
60.00  В.Г.
20.00  F.G.
100.00  М.Н.
50.00  A.B.
100.00  М.Т.
50.00  И.С.
97.45  R.Y.
2,000.00  корпоративен дарител
30.00  З.И.
70.00  Т.Г.
100.00  Й.Д-Т.
19.56  S.M.
200.00  Г.М.
146.70  Y.G.
100.00  З.Х.
500.00  М.С.
127.17 С.В.
97.80  R.H.
500.00 М.М.С.
50.00 М.Н.
200.00 корпоративен дарител
79.14 М.В.
177.00 A.V.
100.00 М.И.

Обща сума:  6,474.79 лв. лв.

 ------------------------

Управителният съвет на сдружение "Зачатие" обявява приключването на тазгодишното издание на традиционната благотворителна инициатива "Коледно желание". Изключително развълнувани, радостни и благодарни сме да обобщим отличните резултати от дарителската кампания: 6,197.79 лв по сметката на сдружението с основание "Дарение за Коледно желание"! Този резултат ще ни позволи да добавим още 4 ваучера от по 1500 лв всеки към дарените от "Зачатие" първоначално обявени 3 ваучера по 1500 лв всеки - или общо ще раздадем 7 ваучера х 1500 лв! Остатъкът от дарената сума в размер на 197,79 лв ще се прехвърли към фонда за следващата ни дарителска кампания. Тегленето на жребия за определяне на онези семейства, които ще получат помощ от кампанията, ще се извърши публично на 12.12.2015 г. в рамките на Коледното тържество на "Зачатие". Пожелаваме късмет на всички участници!