Ден на репродуктивното здраве - 16 юни 2012, град Хасково
Публикувано на: 20.03.2012г.
drz2012/drz2012logo.gif Скъпи приятели, съмишленици и специалисти,
Тази година, сдружение "Зачатие" организира за седми пореден път  най-мащабното събитие за двойките с репродуктивни проблеми в страната - Деня на репродуктивното здраве - което ще се проведе в град Хасково на 16 юни 2012 г. Надсловът на тазгодишното издание e "Подай ръка", а основна тема – „Обществото и репродуктивните проблеми”. Акцентите ще бъдат: взаимопомощ и споделяне на опит, безплатни индивидуални консултации и групови беседи със специалисти в областта на репродуктивното здраве, новости в лечението на безплодието.
С подкрепата на:
  http://www.zachatie.org/drz2011/merck_serono.jpg  http://www.zachatie.org/drz2010/msd_logo.gif  drz2012/logo_fertilaid.jpg  drz2012/logo_puls.jpg  drz2012/logo-metrohom.jpg  drz2012/darik_logo.jpg

           

Отново всички, които вървят по трудния път на проблемното забременяване, ще могат да се срещнат в неформална обстановка със специалистите и да получат адекватна информация по медицински, психологически и правни въпроси.

drz2012/01.jpg Основната тема - "Обществото и репродуктивните проблеми" - е свързана с трудностите, които срещат двойките с репродуктивни проблеми в обществото, с преодоляване на стереотипните и погрешни представи за стерилитета, с отношението на близки, колеги и работодатели, с влиянието на медиите като основен фактор във формирането на обществено мнение и ниското ниво на медийна информираност по темата.
 drz2012/02.jpg
Ще се опитаме заедно да търсим начините за преодоляване на все още неадекватното разбиране на повечето хора за репродуктивното здраве и асистираната репродукция и да формулираме какво е мястото на пациентските организации за формиране на правилно обществено мнение.
Денят на репродуктивното здраве ще се провежда в Дома на техниката - град Хасково през целия ден на 16 юни 2012 г.
 drz2012/03.jpg
Посетителите ще имат възможността да разгледат и една уникална хронологическа фото експозиция от колажи със събитията, инициативите и историята на сдружение "Зачатие" от самото му създаване до днес.

Нарекохме изложбата "Подай ръка", защото тези думи изразяват всичко, което правим и чувстваме помежду си, споделеният опит, подкрепа, информация и помощ.
 drz2012/04.jpg
Официалната вечеря ще се проведе в ресторант "Хасково" на хотел „Хасково” от 20:00 ч.

За участниците и гостите, които желаят да използват резервирани от нас нощувки, сме предвидили резервации за стаи в хотел "Хасково" ул. Васил Друмев 20 – на няколко минути пеша от Дома на техниката, където ще се проведе основното събитие.
 
За първи път, това събитие ще предостави възможност за групови беседи по предварително определени теми, в които ще се включат пациенти и специалисти от различни области на медицината.

Беседите ще бъдат организирани по следните основни теми:

Мъжът в репродуктивната двойка - алгоритъм за изясняване на проблемите и тяхното преодоляване
Д-р Мариела Даскалова - ЦРЗ "Д-р Васил Даскалов", Д-р Александър Заимов, Тодор Чаушев ЦРЗ „Надежда”, д-р Виолета Рилчева - КИРМ, Д-р Десислава Тачева СБАГРМ "София",  
В тази дискусия специалистите ще отговорят на всички ваши въпроси, свързани с мъжкия стерилитет, какви изследвания трябва да се направят, какво следва да се предприеме като допълнителна диагностика и евентуално медикаментозно или оперативно лечение, ако се установи проблем, както и какви са възможностите на асистираната репродукция за неговото преодоляване.

Диагностика и лечение при жената - нови методи и тенденции, систематичен подход
Д-р Васил Даскалов - ЦРЗ "Д-р Васил Даскалов", д-р Явор Владимиров - СБАГРМ "София", д-р Здравко Минев - АГБ "Селена", д-р Мария Коновалова - САГБАЛ "Д-р Щерев", Д-р Николов МЦ „Репробиомед”, д-р Еврев МЦ „Технобиос”

В тази беседа можете да зададете на специалистите въпросите, които ви вълнуват относно причините за стерилитет при жените, методите за диагностика и лечение,  запушените маточни тръби, лапароскопските и хистероскопски процедури, хормоналните причини, изчерпания яйчников резерв и методите за неговата диагностика.

Трудните теми в асистираната репродукция - неуспешните процедури, донорските програми
Доц. д-р Атанас Щерев - САГБАЛ "Д-р Щерев", д-р Георги Николов - МЦ "Репробиомед", д-р Десислава Тачева - СБАГРМ "София", Владимир Стайков ЦРЗ "Надежда", д-р Йосиф Димитров АГ ин витро МЦ „Димитров” София, д-р Матеев МЦ „Бора „Пловдив В тази беседа със специалисти от водещи ин витро центрове, можете да обсъдите основните причини за неуспех на методите на асистираната репродукция, какви изследвания се налагат в случай на повтарящи се репродуктивни неуспехи, какви са най-новите възможности за повишаване на успеваемостта на методите, както и да получите информация за донорските програми.

Интензивна група за психологическа подкрепа
водещ: Ваня Савова
Сесията включва най-важните модули от психологическата работа в една дългосрочна група. Работи се със значимите чувства и състояния, характерни за инфертилитет с цел емоционално приемане и справяне с проблема. Отработват се травматични реакции. Изясняват се базови нагласи и очаквания към лечението и успеха му. Засяга се и фамилната система.

*********************************************************
Пет от посетителите на Деня на репродуктивното здраве ще имат възможността да получат ваучер от сдружение "Зачатие" за финансово подпомагане на диагностика и лечение на репродуктивни проблеми. Ваучерите са на стойност 500 лева, а двойките които ще ги получат ще бъдат изтеглени посредством жребий в края на събитието.

*********************************************************


Безплатни индивидуални консултации

*********************************************************
Специалисти, които ще провеждат безплатни индивидуални консултации в Деня на репродуктивното здраве на 16 юни 2012 в дом на техниката - гр. Хасково 

Информацията предстои да бъде актуализирана и допълвана...

*********************************************************

д-р Мариела Даскалова - Център по репродуктивно здраве "Д-р Васил Даскалов" - Пловдив
д-р Васил Даскалов -  Център по репродуктивно здраве "Д-р Васил Даскалов" - Пловдив
д-р Виолета Рилчева - Клиничен институт по репродуктивна медицина - Плевен
д-р Стефан Стефанов - Клиничен институт по репродуктивна медицина - Плевен
д-р Здравко Минев - Акушеро-гинекологична болница "Селена" - Пловдив
д-р Явор Владимиров - Специализирана болница по акушерство, гинекология и репродуктивна медицина •София• - София
д-р Десислава Тачева - Специализирана болница по акушерство, гинекология и репродуктивна медицина •София• - София
д-р Иван Крумов -  Специализирана болница по акушерство, гинекология и репродуктивна медицина •София• - София
доц. Атанас Щерев - Специализирана акушеро-гинекологична болница "Д-р Щерев" - София
д-р Мария Коновалова - Специализирана акушеро-гинекологична болница "Д-р Щерев" - София
д-р Георги Николов - Медицински център "Репробиомед" - София
д-р Минко Еврев - Медицински център "Технобиос" - София
д-р Александрър Калчев - СБАЛГАР "Д-р Малинов"
д-р Петра Семерджиева - СБАЛГАР "Д-р Малинов"
д-р Александър Заимов -СБАЛГАР "Д-р Малинов"
Тодор Чаушев - Център за репродуктивно здраве "Надежда" - София
Владимир Стайков - Център за репродуктивно здраве "Надежда" - София
д-р Йосиф Димитров - Ин витро АГ медицински център "Димитров" - София
д-р Петър Матеев - Медицински център "Бора" - Пловдив
Йорданка Христозова - психотерапевт
Ваня Савова - психолог
Милена Божилова - психолог


ПРОГРАМА
За Ден на репродуктивното здраве
16 юни 2012, Дом на техниката, Хасково

Централен вход Дом на техниката, Хасково
9:30 ч. – 10:30 ч. Регистрация

Зала 4 етаж
10:30 ч. - 10:45 ч. Официално откриване на Деня на Репродуктивното Здраве
10:45 ч. - 12:00 ч. Пресконференция и дискусия на тема „Обществото и репродуктивните проблеми”
12:00 ч. – 12:15 ч. Кафе-пауза
12:15 ч. - 13:15 ч. Групова беседа със специалисти на тема „Мъжът в репродуктивната двойка - алгоритъм за изясняване на проблемите и тяхното преодоляване”
13:15 ч. - 13:30 ч. Пауза
13:30 ч. – 14:30 ч. Групова беседа със специалисти на тема „Диагностика и лечение при жената - нови методи и тенденции, систематичен подход”
14:30 ч. – 14:45 ч. Кафе-пауза
14:45 ч. – 15:45 ч.  Групова беседа със специалисти на тема „Трудните теми в асистираната репродукция - неуспешните процедури, донорските програми”
15:45 ч. – 15:50 ч. Жребий за финансово подпомагане на двойки с репродуктивни проблеми, посетили Деня на репродуктивното здраве
15:50 ч. -  16:10 ч. Архетипни модели на женственост и връзката им с безплодието
16:10 ч. – 19:00 ч Интензивна група за психологическа подкрепа.

Зала 3 етаж
12:00 ч. – 17:30 ч. Безплатни индивидуални консултации със специалисти
17:30 ч. – 18:30 ч. Годишно общо събрание на Сдружение „Зачатие”

Ресторант "Хасково
20:00 ч.  Официална вечеря


 
Записване за безплатни индивидуални консултации можете да направите на e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.