0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

контракции 24-та седмица /малко дълго/
« -: Февруари 07, 2007, 16:25:27 pm »
Zdraveyte na vsi4ki.
Sno6ti mnogo se pritesnih i namerih va6iya forum. Dnes sled kato sam ve4e malko po dobre re6ih vse pak da se oplacha i da potarsya savet i ot vas kakvo moje da e tova koeto me spoletya sno6ti i normalno li e. Bebeto mi e na 22 sedmici (ot denya na zachevaneto - znam koga e stanalo) ili kakto kazvat tuk (jiveya v Canada za sega) 24 ot parviya cikal. Sno6ti sled rabotniya den a az rabotya va ka6ti i ne e ne6to tejko zapo4na da me boli krasta. Pomislih che sam umorena i polegnah no uvi bolkite ne spryaha i zapo4na da me boli i korema da se styaga i poduva. (pri parvata mi bremennost ne sam imala takav problem a i ne znam kakvo sa kontrakcii rodih s epidural slojen predi da zapo4nat) kam 9h 4 chasa po kasno ve4e imah silni bolki kato pri cikal. obadih se po telefona na edna agengiya koyato se zanimava da ti napravi diagnoza po telefona i da ti kaje kade da otide6 na lekar. Te mi kazaha 4e sa kontrakcii i to na vseki 10 min regulyarni. Taka nie s maja mi byahme v chah i ne znam e kakvo da pravim v krayna smetka az re6ih da si ostanem v ka6ti i ako tragna da rajdam 6te rajdam akvo da pravya i taka bolki i kontrakcii prodaliha do 3h sutrinta pri koeto ey taka izvednaj spryaha i pove4e i6to ne me zabolya. Bebeto marda i yavno e dobre. Dnes se obadih na lekarya mi i toy 6te me prieme v sledobed za da vidim kak sa ne6tata. no az nyamam vreme iskam da znam na nyakoy slu4valo li mu se e tova.

Izvinyavam se na vsi4ki vas 4e ne moga da pi6a na kirilica no nyamam takava a redaktora koyto e daden yakade tuk ne e savmestim s MAC.
« Последна редакция: Февруари 08, 2007, 20:03:24 pm от Lali »
*

    Мели

  • Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
Re: kontrakcii 24 sedmica (malko dalgo)
« Отговор #1 -: Февруари 07, 2007, 16:48:30 pm »
Можеш да ползваш тази програма - http://forum.abv.bg/abv/lat2cyr.php

Ето твоят текст на кирилица:

"Здравейте на всички.
Снощи много се притесних и намерих вашия форум. Днес след като сам вече малко по добре реших все пак да се оплача и да потърся съвет и от вас какво може да е това което ме сполетя снощи и нормално ли е. Бебето ми е на 22 седмици (от деня на зачеването - знам кога е станало) или както казват тук (живея в Canada за сега) 24 от първия цикъл. Снощи след работния ден а аз работя ва къщи и не е нещо тежко започна да ме боли краста. Помислих че съм уморена и полегнах но уви болките не спряха и започна да ме боли и корема да се стяга и подува. (при първата ми бременност не съм имала такъв проблем а и не знам какво са контракции родих с епидурал сложен преди да започнат) към 9h 4 часа по късно вече имах силни болки като при цикъл. обадих се по телефона на една агенгия която се занимава да ти направи диагноза по телефона и да ти каже къде да отидеш на лекар. Те ми казаха че са контракции и то на всеки 10 мин регулярни. Така ние с мажа ми бяхме в чах и не знам е какво да правим в крайна сметка аз реших да си останем в къщи и ако тръгна да раждам ще раждам акво да правя и така болки и контракции продалиха до 3h сутринта при което ей така изведнъж спряха и повече изхто не ме заболя. Бебето мърда и явно е добре. Днес се обадих на лекаря ми и той ще ме приеме в следобед за да видим как са нещата. но аз нямам време искам да знам на някой случвало ли му се е това.

Извинявам се на всички вас че не мога да пиша на кирилица но нямам такава а редактора който е даден якаде тук не е съвместим с МАЦ."


"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
Re: kontrakcii 24 sedmica (malko dalgo)
« Отговор #2 -: Февруари 07, 2007, 17:08:22 pm »
Мерcи Мели,
Много мило  :lol:
Re: kontrakcii 24 sedmica (malko dalgo)
« Отговор #3 -: Февруари 07, 2007, 18:13:32 pm »
Здравей!Бих ти казала да не се тревожиш.Моите контракции също започнаха около 21-22г.с. и досега си продължават.По-принцип са нерегулярни и неболезнени, но имаше и случаи, в които си бяха периодични и с лека болка.Спасението е във вземането на лекарства-аз пия гинепрал по 2-3 табл.дневно и магнерот от 4 до 6 табл.дневно, редувам ги.Така нещата горе-долу се успокояват.Важното е тези контракции да не доведат до скъсяване на шийката,при мен слава Богу всичко е ОК.А тази болка,която описваш като предменструална в кръста, аз я имам още от зачеването и спасение няма от нея, вече дори не й обръщам внимание.Важно е също да лежиш и си почиваш повече, аз съм в болнични от 5г.с.Всичко добро ти желая!
Re: kontrakcii 24 sedmica (malko dalgo)
« Отговор #4 -: Февруари 07, 2007, 21:16:58 pm »
Здравей :)

Болката в кръста е напълно нормална по време на бременност. Аз я имам още от първия триместър и понякога всяко едно движение се превръща в голяма мъка.

Контракциите знам, че са повод за притеснение само тогава, когато са на всеки 10 минути. Доколкото съм чела по това се познава и началото на раждането. Хубаво е, че са спряли. Наистина незнам какво да те посъветвам освен да лежиш и да си почиваш колкото се може повече, а да видим и какво ще ти каже лекаря и дали ултра звука ще покаже нещо обезпокоително. Знам също, че след 20 г.с. са нормални и фалшивите контракции т.нар. Braxton hicks (можеш да ги пуснеш в google за повече иформация), но не мисля, че те са толкова болезнени и толкова чести. Дано всичко бъде наред. Пожелавам ти успех!!!
Re: kontrakcii 24 sedmica (malko dalgo)
« Отговор #5 -: Февруари 07, 2007, 22:56:17 pm »
Е всичко се оказа на ред бях на лекар и тя ми каза че се случва макар и много рядко да се появят контракции по това време. Разбира се за по голяма сигурност ме спря от работа и сега две седмици няма да се движа много много. забранява ми всякакви резки движения и да не повдигам нищо по тежко от чача с вода. иначе прегледа покаzа че бебо е добре и аз съм добре и най странното е че апарата за отчитане на контракции покаzа че си ги има с редовна интензивност и на регулярни 20 - 25мин. За тях това е много странно а питате ли ме мен.
*

    aii

  • ***
  • 386
  • На мама чудото :)
Re: kontrakcii 24 sedmica (malko dalgo)
« Отговор #6 -: Февруари 08, 2007, 13:51:59 pm »
Да си кажа и аз мнението.Моите контракции започнаха много отрано - още 16 г.с.,но започнах с Магнерот и но-шпа 3х1 по препоръка на докторката.След това те изчезнаха и даже на феталната ми казаха,че нямам никакви.Но ето че от 1 седмица пак започнаха и този път са с лека болка долу ниско,като преди това нямах болки.Много се притеснявам за скъсяване на шийката и много се надявам,че нищо лошо няма да ни се случи с бебка.Стискайте ми палци да успеем до края. :)
*
Re: контракции 24-та седмица /малко дълго/
« Отговор #7 -: Февруари 08, 2007, 19:51:36 pm »
Контракциите иzобЩо не са zа пренебрегване и не ги подценявайте! Не е нормално да са прекалено често и болеzнени. Ходете редовно на прегледи, zаЩото има опасност от скъсяване Шийката на матката и в най-лоШият случай преждевременно раждане.
Моите контракции се появиха оЩе в 18 г.с., а в 25 г.с. zаради тях лежах в болницата.
Успех на всички и да си иzносите бебетата до края!
« Последна редакция: Февруари 08, 2007, 20:03:57 pm от Lali »
*

    Lali

  • *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
Re: контракции 24-та седмица /малко дълго/
« Отговор #8 -: Февруари 08, 2007, 20:07:13 pm »
Моето бебе се роди недохранено заради контракции, които аз контролирах и постоянно бях под лекарско наблюдение.
*

    aii

  • ***
  • 386
  • На мама чудото :)
Re: контракции 24-та седмица /малко дълго/
« Отговор #9 -: Февруари 09, 2007, 16:09:38 pm »
Оф, като чета тия постинги малко се шашкам. На феталната поне ми казаха,че бебка се храни много добре,но пак си ме е страх от тия контракции.Док ми каза,че било тъй, защото след операцията съм била с чувствителна матка,ама туй хич не ме успокоява :(.Дано да имаме по-малко проблеми!