0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Здравейте, момичета, за пръв път ви пиша днес и ви моля за съвет. Понеже изчетох доста противоречиви мнения от вас по отношение на операция от варикоцеле ви моля да ми дадете съвет дали в нашия конкр. случай би помогнала въобще, дали изобщо има смисъл, тъй като спермограмата е доста лоша. Обема и концентрацията са добре, но подвижността е силно намалена - 15% активни, 10% - подвижни, 5% - слабо и 70% неподвижни. Освен това морфологията е само 6.3% нормални. Ходихме при д-р Кацаров и той каза, че мъжа ми имал една разширена вена и трябва да се оперира. Но аз се питам дали изобщо това би повлияло до такава степен, че да може да стане по нормалня начин. За да станат 50 - 60 % подвижни трябва значително подобрение и се съмнявам дали може изобщо да се случи това. При вас с колко процента горе-долу се подобри? А и морфологията дали се влияе, че и тя е доста ниска? Изобщо дали да предприемем тази операция/все пак си е риск и някои от вас пишат, че дори има влошаване/или да пробваме направо с инсеминации или ИКСИ? Много ще съм ви благодарна ако ме посъветвате нещо, защото доста се чудим.  :help1:
Моят съвет е мъжът ти да си направи операцията.Сигурна съм че спермограмата ще се подобри.При нас така се получи.Спермограмата не изглежда да е толкова зле сравненеи с нашата,ние имахме само 10% подвижни и след операцията станаха 40 %.Сегаа имаме син на 6 год.
*
Направете операцията.
Винаги имате шанс за ИКСИ по-късно. А подобрение има в голям процент от случайте. Е, понякога е само временно :(, но все пак е шанс.
Нека мъжът ти почне да пие витамини и антиоксиданти.
Късмет.


"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*

    mini

  • *
  • 8160
  • purple addicted
Би трябвало да си изградите план за действие, като естествено си преценяте до колко и дали може да почакате. Ние действахме така:
- операция /реалните резултати се проявяват между 9 и 12 месец/
- хормонални и генетични изследвания
- лекарствена терапия
Ако не бяхме постигнали бременност, следваше една- две пробни инсеменации и най- накрая ИКСИ.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*
Преценете дали искате да изчакате тези поне 6 месеца (а понякога и година), както ти е написала Мини, надявайки се, че резултатите ще се подобрят. Възможно е да се подобрят, но могат и да се влошат. Според лекаря какви са ви шансовете за успех при инсеминация с тези показатели? Ние се надявахме много на подобрение след тази операция, но истината е че продължихме след нея с икси. Спермограмата при мъжа ми винаги много е варирала и е била ту за инсе, ту за икси, затова не може да се твърди, че е имало влошаване в резултат на операцията. Май стана доста объркано това писание, но моят съвет е да продължавате с опитите, ако стават за инсе, а ако има подобрение след операцията, още по-добре, но ако няма, така или иначе ако не са били успешни инсетата, ще се наложи да минете към по-тежка артилерия. Дано съм ти била поне малко полезна. Пожелавам ти да не стигате нито до операция, нито до икси!!!