0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Здравейте на всички и поздравления за чудесния форум. Преди десетина дена изчетох всичко, що успях да изнамеря, касаещо варикоцелето, тъй като на мъжа ми му предстоеше такава операция, а ние бяхме повече от притеснени. Останах доста разочарована като разбрах, че всъщност начина, по-който са я направили е като при херния, т.е. с разрязване на коремните мускули, тъй като доколкото си спомням имаше и друг вариант, разрез малко по-горе и доста по-малък, колкото да се прекъсне вената и с доста по-кратко време за възстановяване.  Сега момчето ми едва се вдига от леглото и виждам, че доста го боли, а са минали вече пет дена.
   Това, което ме притеснява е, че разширените венички, които се напипваха и преди в левия тестис, сега пак са си там - същите. Тъй като не можах да намеря информация за това, моля ви да споделите с мен опита си, искам да знам всъщност веничките махат ли се, или си остават но просто не функционират? И ако да, след колко време може да се "напипа" резултата? Доколкото знам, не му прекъснаха всички налични, а му оставиха няколко, които все пак да отвеждат кръвта от тестиса. Притеснявам се да не са му оставили повече, отколкото е необходимо, а той, милия, едва се реши на тази стъпка.
Останах с впечатлението, че като се издърпа семенната връв, се прекъсват въпросните венички(а не премахват) и след време (май) изчезват от само себе си. Горе-долу след колко време, защото вече наистина много се притеснявам, мисля, че това, което се напипваше преди, пак си е същото и няма промяна.
Казаха му, че има м/у II и III степен, само отляво. Веничките се напипваха съвсем лесно над тестиса, но имаше и разширение и под него. Всъщност и сега промяна все още няма.  Спермограмата му не беше добра - едва 1.5мл, 21 милиона в мл, само около 30% подвижни.
*
Re: Може ли някой да ми отговори за варикоцеле?
« Отговор #1 -: Февруари 08, 2007, 07:36:45 am »
При нас операцията беше с малък разрез, но това не означава, че болките бяха по-малки. Имаше ужасен оток и огромни синини. Това продължи 2 седмици и след това всичко започна да намаля. Възстановяването не е толкова лесно, както ни се иска. И ние четохме, че е безпроблемно, но не и при нас. Явно всеки организъм реагира различно. Имайте малко търпение.
Консултирайте се и с лекар. Не е лошо да се прегледа разреза дали зараства нормално. Трябва да следите за инфекция. Това може и личния да го направи.
Относно напипването нищо не мога да ти кажа. Ние нищо не напипвахме нито преди, нито след операцията.

Re: Може ли някой да ми отговори за варикоцеле?
« Отговор #2 -: Февруари 08, 2007, 22:38:51 pm »
И при нас операцията (преди 10 месеца) беше с малък разрез около - 3 см, но след това отне около месец да спадне огромния отток. Първите седмици беше с доста болки и пиеше Аулин, а и до 2-3 месеца след операцията мъжът ми се оплакваше от време на време от придърпване и дискомфорт. Докторът му беше казал, че е нормално да има отток- не мислихме че ще е толкова голям, но какво да се прави.
Задължително след операцията се ходи на преглед за да се види да няма  инфекция - важно е.
След операцията прекъснатата вена беше станала по твърда като топче, но след време се заличи. Преди операцията вените му на са били видимо разширени, нито пък е имал болка заради това, а Д-р Кацаров му каза 3-та степен.
Сега вече няма болка, няма топче, само единия тестис е станал по-голям.
*
Re: Може ли някой да ми отговори за варикоцеле?
« Отговор #3 -: Февруари 09, 2007, 07:18:15 am »
Бубичке, имам чувството, че описваш нашия случай. И пре нас нямаше никакви видими разширени вени, а болките иотоците след операция бяха ужасни. Какви са ви сега резултатите? Ние още не сме направили спермограма, защото операцията беше на 31.10.

Re: Може ли някой да ми отговори за варикоцеле?
« Отговор #4 -: Февруари 09, 2007, 18:38:44 pm »
Резултатите съм ги описала в една тема "Влошаване на резултати след операция варикоцеле" при Стерилитет при мъжа, но както съм описла последната спермограма беше след изкаран преди една седмица грип - много ми се иска това да е причината за лошите резултати. Иначе на 3ти и 6ти месец след операцията резултатите бяха подобни на тези преди нея за съжаление. Дано при вас има резултат. Мен много ме е яд, че се надявахме само на операцията и не започнахме по-рано с Л-Карнитин, антиоксиданти и Цинк+Витамин С+Витамин Е+фолиева и селен на Doppel Herz. За това те съветвам или се консултирайте с лекар да ви изпише нещо подобно или виж другите момичета какво дават на мъжете си. Аз докато моя отиде на лекар след следващата спермограма започнах да му ги давам. Мира не ми дава този проблем и се побърквам вече.