0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
Ваксина - полиомиелит
« -: Януари 31, 2007, 19:39:05 pm »
Гледахте ли дискусията вчера и днес при Милен Цветков във  връзка със задължителната ваксина?
Родителите масово отказвали ваксина и плащали на ръка на джипи-то, за да ги запише като ваксинирани. 8O
« Последна редакция: Февруари 02, 2007, 08:33:16 am от Lali »
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
Re: Ваксина - полимиелит
« Отговор #1 -: Януари 31, 2007, 20:34:04 pm »
Не съм го гледала.
Невеженството е много страшно нещо.

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
« Отговор #2 -: Януари 31, 2007, 22:14:33 pm »
Аз го гледах, но някои неща ми се сториха малко абсурдни 8O Друг въпрос е обаче, че джи-питата не дават достатъно информация на родителите за евентуалните ослужнения, които могат да се получат вследствие на ваксинацията.
« Отговор #3 -: Януари 31, 2007, 22:22:08 pm »
Напротив - просветените го правят!
Матей - 1.04.2006 г
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14926
« Отговор #4 -: Февруари 01, 2007, 00:08:53 am »
Вени, ти ваксинира ли Мати?
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

« Отговор #5 -: Февруари 01, 2007, 08:33:42 am »
Не!
Матей - 1.04.2006 г
*

jam

• *
  • 14926
« Отговор #6 -: Февруари 01, 2007, 09:36:25 am »
лошо ще стане, ако неваксинирането стане масова практика, си мисля аз. щото така много хора стават опасни. ако са единици - вероятно няма да се отрази.

"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

« Отговор #7 -: Февруари 01, 2007, 09:43:14 am »
За кои са опасни - за ваксинираните ли? :lol:

http://forum.bg-mamma.com/index.php?topic=121241.0
« Последна редакция: Февруари 01, 2007, 09:48:05 am от venus_melena »
Матей - 1.04.2006 г
*
« Отговор #8 -: Февруари 01, 2007, 09:46:48 am »
да, но с намалена или отслабена имунна система в даден момент.
Ваксиниране или не - лично право си е на майката, НО! За да отиде детето в детска градина и училище се искат документи, щом не е - просто няма да отиде и да е в контакт с другите деца, нищо лошо няма. В цял свят е така, тук не са открили топлата вода.
О, Вени, това са безумни теми, в които пишат незавършили лекари и се цитират не знам какви си източници.
« Последна редакция: Февруари 01, 2007, 09:49:40 am от cygnus »
« Отговор #9 -: Февруари 01, 2007, 09:49:19 am »
Дони, държавата ни принуждава да фалшифицираме!
Матей - 1.04.2006 г
*
« Отговор #10 -: Февруари 01, 2007, 09:50:30 am »
Държавата сме ние, плащаме данъци и ползваме това, което ни предоставя. Аз не искам децата ми да са изложении на опасност в детските заведения, защото си плащам данъци и спазвам всички правила! Който е решил да спази други теории, просто си намира начин и после  без да фалшифицира документите.
Аз лично крайно неодобрявам това.
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #11 -: Февруари 01, 2007, 10:01:53 am »
На една приятелка дъщерята отиде да учи медицина в Германия. Във втори курс започнаха практики в болници. Обаче за да има право да посещава тези болници се изискват документи за всички ваксини. Трябва да бъде спазен целия имунизационен календар. Ако няма документ, че е ваксинирана, няма право да следва.
От предаването на Милен Цветков разбрах, че в Бг ваксината е жива, за разлика от тази в ЕС и в момента се търси фирма, за да внесе мъртвата.
« Последна редакция: Февруари 01, 2007, 10:04:18 am от Lali »
« Отговор #12 -: Февруари 01, 2007, 10:15:23 am »
Така е, Лали!
Дони, човек трябва да има право на избор дали да вкарва в тялото на невинното си дете болести, от които вече никой не боледува - далеч преди задължителното ваксиниране, формаалдехид и алуминий После да не се чудите защо децата ви много боледуват - имунната им система се скапва от подобни намеси!

Ето, Лора кашля вече 3-4 зима от септември до май! Сутрешна постоянна кашлица, която изчезва с магическа пръчка щом в името на месеца няма р! Наскоро попаднах на материал, в който беше описана такава кашлица като видоизменен коклюш - следствие от ваксината против коклюш!
« Последна редакция: Февруари 01, 2007, 10:19:28 am от venus_melena »
Матей - 1.04.2006 г
*
« Отговор #13 -: Февруари 01, 2007, 10:18:27 am »
Да бе, Вени, съгласна съм, но тогава просто няма да има изряден имунизационен паспорт. Какво ще стане ако всички направят така... При първата сериозна епидемия ще се разрази страхотен скандал. Нали не искаш да се връщаме няколко века назад. А така се получава малко двоен стандарт.
Какво ще стане с тези невинни деца при сериозна епидемия?
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #14 -: Февруари 01, 2007, 10:41:47 am »
Вени, примерът ти е неуместен. Дъщеря ми не боледува /да не чуе дявола/, а пък е ваксинирана за всичко. Това не е сериозен довод нито "за", нито "против".
Болестите ги няма заради имунизациите.
Преди няколко години имаше една световна програма за допълнителен прием на ваксина полимиелит на 6-7-8 годишни деца. И тогава се разгоря полемика. И противниците бяха циганите - изтъпаниха се по телевизията и излязоха с довода, че няма да се ваксинират, защото това било измислено да им се увредат детеродните органи, за да ги ликвидират като етнос.

Ако ги нямаше имунизациите болестите щяха да се вихрят с пълна сила.
« Последна редакция: Февруари 01, 2007, 10:43:46 am от Lali »
*
« Отговор #15 -: Февруари 01, 2007, 10:47:39 am »
Аз съм за ваксините. Сега друг е въпроса дали да са живи или убити, но не съм специалист и нищо не разбирам. Слагам на Деси убити, защото всички ги препоръчват, имам предвид лекарите, а аз едно нещо като не го разбирам слушам хората дето го знаят.
И аз съм имунизирана със всички ваксини, които сега продължават да се бият, само че навремето са били живи, разбира се. Ами за първи път на 21 г. пих антибиотик, искам да кажа че не съм боледувала от нищо сериозно.
« Отговор #16 -: Февруари 01, 2007, 11:05:06 am »
 Никъде , по никакъв начин и никой не е доказал категорично , че ваксините предпазват от болести!
 Хигиената на живот и бита на хората се е променял през вековете. Имунната система на популацията е еволюирала.

Имам 10 години стаж като рехабилитатор. Работила съм само с деца с увреждания. Повярвайте ми виждала съм големи поразии от ваксини /специално полиомеалитни/ . Лекарят с който работихме , не желаеше да ваксинира децата си.
 Отделно съм наблюдавала ,че противогрипната ваксина , по никакъв начин не предпазва от грип. Дори обратното.

Имунната система е много финна структура , грубата намеса в нея с полужива или мъртва ваксина , я прави уязвима ,ако не към същото заболяване ,то към други.

Мога да цитирам подобни случаи с които съм се сблъсквала , но е излишно.

Не твърдя с категоричност ,че не бива да се поставят ваксини .
Просто за себе си , съм убедена , че не само са излишни ,но и опасни. Това е моята позиция.

Системата по здравеопазване се е обвързала с големи фармацефтични компании заради финансови интереси. Тези ваксини са скъпи.

Факт е , че много от тях вече не са задължителни в редица европейски държави.
 Ваксинирането там е въпрос на избор.
 Но не и в България.

Смятам , че ще бъде справедливо , ако оставят избора за това в ръцете на родителите.
Някакси ,варварско ми се струва да имунизират новородено, 24 ч след появата му на белия свят!
*
« Отговор #17 -: Февруари 01, 2007, 11:08:59 am »
Aз не съм ваксинирана освен в родилния дом, тъй като имам шум на сърцето и съм била освободена от ваксиниране. В резултат изкарах всички шарки (без вариола естествено) и коклюш. Истинския коклюш си е гадна работа. Имах направо задушаваща ме кашлица в продължение на месеци и нищо не ми помагаше. С какво ли не ме тъпчеха, даже си спомням, че майка с голям зор и магарешко мляко намери. Та по този повод детето ми е ваксинирано. А за да няма проблеми си извадих паричките и си купих ваксините, не се възползвах от тези на ЗК. Споменавала съм, че на една колежка бебето почина мин. година от менингит. А срещу някои форми на менингит има ваксина. Е, вярно не е в календара, трябва да си я купиш. Рядко заболяване наистина, но какво те засяга статистиката когато се случи на твоето дете.

Вени, между другото аз като пропусна някоя година морето също така хващам по-лесно  разни хреми и кашлици. Ето например този грип, който ме събори мин. седмица. Не бях боледувала така от години. Ако имате възможност Лора да прекара 20ина дни на море през лятото може би следващата зима детето няма да кашля.

« Отговор #18 -: Февруари 01, 2007, 11:13:05 am »
Поради работата на на мъжа ми Лора прекарва на морето по 4-5 месеца! С изключение на миналата година, когато прекара там само месец!

Ефирче, мерси за подкрепата на човек с опит!
Матей - 1.04.2006 г
*
« Отговор #19 -: Февруари 01, 2007, 11:25:23 am »
Имунизационни календари на някои европейски страни - http://www.ssi.dk/euvac/vaccination/austria.html

Efirche, преди време Мели беше дала този линк. Струва ми се, че имунизационните календари на европейските страни са дори с повече ваксини от нашия. В кои страни точно не са задължителни ваксините?

« Отговор #20 -: Февруари 01, 2007, 11:27:54 am »
Със сигурност знам за Англия и Ирландия от мои приятелки.

п.п. Само да уточня. Естествено навсякъде има календари за ваксинациите. Разликата е там ,че след като родителите са поканени да ваксинират детето си , а те не го направят, се подписва документ за отказ и няма други наказателни мерки. Като например , невъзможност да се посещава детско заведение.

Това визирам , говорейки за право на избор.
« Последна редакция: Февруари 01, 2007, 11:58:49 am от Efirche »
*
« Отговор #21 -: Февруари 01, 2007, 12:20:43 pm »
В Германия ваксинирането не е zадължително. ОЩе при първото ни посеЩение при детския лекар получихме броШури с обяснения какво представляват ваксините и против кои болести са. Освен това тя лично ни обясни предимствата и опасностите. Ние лично сме "zа" ваксините.
Подкрепям мнението на gabi32: "Рядко заболяване наистина, но какво те засяга статистиката когато се случи на твоето дете".
*

jam

• *
  • 14926
« Отговор #22 -: Февруари 01, 2007, 12:56:21 pm »
аз съм на мнение, че за ваксините трябва да се дава право на избор на родителите - след като им се предостави достатъчна и разбираема информация ЗА и ПРОТИВ.
струва ми се, че от прекомерното ваксиниране против всичко, както правят в САЩ, има повече вреда, отколкото полза.
но никой не може да отрече, че благодарение на ваксините са изкоренени такива страшни болести като едрата шарка, детският паралич и други. само и единствено благодарение на всеобщото ваксиниране.
за останалите неща е лесно да се спекулира и подвежда, особено когато не сме компетентни достатъчно да преценим сами.
но също като Сигнус съм категорично против фалшифицирането на имунизационни паспорти. редно е да бъдем честни към останалите.

« Отговор #23 -: Февруари 01, 2007, 13:10:18 pm »
лошо ще стане, ако неваксинирането стане масова практика
Напълно съм съгласна!  Вярно, че  родителите трябва да имат право на избор, но на мен ми се струва много безотговорно това фалшифициране на  имунизационните паспорти....
 Напълно  убедена съм,че без тези ваксинации, болестите наистина щяха да се вихрят по света!
*

Ganka

• 5926
  • мама и леля на ангелчета
« Отговор #24 -: Февруари 01, 2007, 16:00:53 pm »
Ефирче, тук в Германия се ваксинира от самото начало, от раждането. Вярно, че не е задължително, но има много строг контрол върху абсолютно всичко. Когато ваксинирахме Алекс доктора ни даде право на избор каква ваксина да сложим. В момента, в който казах, че ще пътуваме за България и ми препоръчаха да сложа за Хепатит. БЦЖ ваксината, която се прави в България тук е забранена едва ли не. Като попитах лекаря може ли да се направи, той ми заяви, че за такова нещо може да му затворят практиката. А моя приятелка педиатър, която работи в ТУБ диспансер в България ми каза, че сега имат бум на туберкулоза и не се лекуват, тъй като нямат задължението да ходят на прегледи. Че се викат пациенти, които не провеждат обаче лечение и се разпространява всичко пак. Извинявай но аз не искам детето ми да е болно от точно тази болест. Пък и от никаква не искам. Аз съм категорично за ваксините. Цял живот съм била здрава и не съм имала никакви проблеми, но съм минала целия имунизационен календар. От противогрипни ваксини съм много доволна, защото след едно 6 месечно боледуване, от което бях станала кожа и кости, след това не съм имала нищо по-сериозно от хрема.
А и Вени, не е честно спрямо останалите деца и родители да се фалшифицират имунизационните паспорти. Най-малкото ти носиш отговорност и за останалите около теб. Не живеем сами на тази земя.
Обещах на Лили:)

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
« Отговор #25 -: Февруари 01, 2007, 16:25:33 pm »
Гане, аз просто изразих своята позиция!
Тя е лична и неангажираща !
Разбира се ,че всеки родител иска детето му да е здраво!
Споделих опита , защото съм виждала и другата страна на нещата!

Едва ли ,който и да е лекар ще ти каже , да ,тази ваксина е абсолютно безвредна!
Според мен те са необходимо зло!
Просто всички родители трябва да знаят плюсовете и минусите , и да имат право на избор!
А по отношение на заболеваемост от туберколоза например , условията на живот /лошо хранене , лоши жилищни условия ,лоша хигиена/ играят не маловажна роля. Едва ли при тяхното наличие ,ваксината ще спаси положението. С други думи ,болни от туберкулоза винаги е имало . Не мисля ,че само ваксината , ни е предпазвала от болестта !

Ние не сме по-велики от природата!
Ако ,сметнем че сме победили някои болести с ваксини /запазвам си правото да се съмнявам / , то идват нови-птичи грип , спин!
Бъдещето ще покаже , дали ваксините ще ни избавят от тях!

Аз определено съм привърженик на природните имуностимулатори-пчелно млечице , млечни бактерии, сега има всичко по аптеките.
 Но, вие сте майки !
Определено отговорността ви е далеч по -голяма!
Нека всичко казано от мен бъде тълкувано в смисъл- какви могат да бъдат минусите , евентуалните рискове, защото все ми се струва, че това се премълчава . Поне тук в България

И , Гане , аз също съм ваксинирана , като малка. :balk_21:
Но тогава ,никой не ме е питал!
Сега вече не го правя!

П.П. Кое ли е накарало германците да забранят БЦЖ-ваксината , а тук тя продължава да се прилага масово?
« Последна редакция: Февруари 01, 2007, 17:48:27 pm от Efirche »
*
« Отговор #26 -: Февруари 01, 2007, 16:53:35 pm »
Новата петвалентна ваксина "Пентаксим", включва дифтерия, коклюш, тетанус, полиомиелит (но е инактивирана, т.е. не е "жива" ваксина) и менингит. Казват, че била най-добрата ваксина в момента. Вече се внася и струва около 60 лв. дозата. Сега я няма по аптеките, но към 10 февруари казаха, че ще я има. След всичките ужасии, които слушах при Милен Цветков, никога не бих сложила полиомиелитна ваксина, т.е. старата жива ваксина. Затова ще купя Пентаксим, за да съм по-спокойна. Сега ни предстои първата ваксинация и дано да се появи по аптеките Пентаксима.
« Отговор #27 -: Февруари 01, 2007, 17:11:58 pm »
Гане, що да е безотговорно - към кого - към ваксинираните деца ли?

Между другото смятам, че няма смисъл да продължаваме спора!
Много съм щастлива, че запазихме добрия тон - в бг-мамата щяха вече да са си извадили очите! :lol:
« Последна редакция: Февруари 01, 2007, 17:14:31 pm от venus_melena »
Матей - 1.04.2006 г
« Отговор #28 -: Февруари 01, 2007, 17:59:15 pm »
Ами спрямо всички останали и ваксинирани и НЕваксинирани
*
« Отговор #29 -: Февруари 01, 2007, 21:32:31 pm »
БЦЖ ваксината, която се прави в България тук е забранена едва ли не. Като попитах лекаря може ли да се направи, той ми заяви, че за такова нещо може да му затворят практиката. А моя приятелка педиатър, която работи в ТУБ диспансер в България ми каза, че сега имат бум на туберкулоза и не се лекуват, тъй като нямат задължението да ходят на прегледи. Че се викат пациенти, които не провеждат обаче лечение и се разпространява всичко пак. Извинявай но аз не искам детето ми да е болно от точно тази болест.
Само да внеса малко яснота относно БЦЖ-то. То се бие само ако детето няма имунитет срещу туберколоза. Първо се проверява с манту и ако се зачерви леко около мястото, където е направено. Ама аз доколкото си спомням, те се правят чак на 7 години, поне аз така си спомням.
*

jam

• *
  • 14926
« Отговор #30 -: Февруари 02, 2007, 00:00:45 am »
sia, в България се слага БЦЖ ваксина на всички новородени до 24 часа след раждането - още в родилния дом.

*

Ganka

• 5926
« Отговор #31 -: Февруари 02, 2007, 01:01:45 am »
Ефи, ще ти обясня защо не искаха да сложат на малкия - доктора каза, че тази ваксина, която се продава на пазара е жива ваксина и слагайки му я, в живо състояние могат да го направят преносител на ваксината и така да заразят други деца, които евентуално не са ваксинирани, отделно, че според него могат да го разболеят. Съгласих се с неговите доводи, тъй като ми изглеждаха разумни. За полиомиелит - на нас ни сложиха умъртвена ваксина, тъй като в Германия е практика да се ползват само мъртви. Права си за хигиената, но от това, което съм чувала от лекарката - има и деца, от супер семейства, които са болни. Просто са влезли в контакт с преносител. Аз не искам цял живот да се наказвам, ако нещо се случи с детето ми, заради това, че не е ваксинирано. Имам огромно доверие на педиатъра си тук. Освен това при него има винаги възможност да се информираш, обясняват ти рисковете. Ами аз за самото секцио тук получих един документ от 4 страници с обяснения. Ето това им е хубавото тук - всичко се обяснява така, че да прецениш дали да рискуваш или не. Дават ти се доводи в полза на и против. Затова им се доверявам.
Вени, играта със здравето на което и да е дете е безотговорно и не смятам че трябва да си затворя очите и да го преглътна. Просто не е правилно. Аз не бих живяла с такава вина, но всеки си избира как да му "боде възглавницата докато спи".
Сиа, БЦЖ е задължителна и се слага до 24 часа. Моя син няма такава. А МАНТУ-то е пробата за алергична реакция към ваксината.

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
Re: Ваксина - полиомиелит
« Отговор #32 -: Февруари 02, 2007, 08:57:51 am »
Вени, играта със здравето на което и да е дете е безотговорно и не смятам че трябва да си затворя очите и да го преглътна. Просто не е правилно. Аз не бих живяла с такава вина, но всеки си избира как да му "боде възглавницата докато спи".

Гане, точно затова не съм го ваксинирала - защото съм отговорна за неговото здраве!
А възглавницата ми е много мекичка!
Матей - 1.04.2006 г
*
« Отговор #33 -: Февруари 02, 2007, 09:56:21 am »
Снощи дискусията при Милен Цветков продължи. Включих късно телевизора и не разбрах името на лекарката, но тя потвърди, че жива и убита ваксина  за полиомелит могат да се комбинират. Това във връзка с една по-стара дискусия.

*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #34 -: Февруари 02, 2007, 10:06:23 am »
Аз това не го чух, но може да съм пропуснала, разбира се.
*
« Отговор #35 -: Февруари 02, 2007, 11:10:30 am »
sia, в България се слага БЦЖ ваксина на всички новородени до 24 часа след раждането - още в родилния дом.
Това не го знаех. Мерси за пояснението.
*

Ganka

• 5926
« Отговор #36 -: Февруари 02, 2007, 11:21:20 am »

Гане, точно затова не съм го ваксинирала - защото съм отговорна за неговото здраве!
А възглавницата ми е много мекичка!

Вени, ще попитам само - ако попадне в такава компания и се зарази и не дай си боже нещо стане - ти ще можеш ли да живееш с мисълта, че си можела да го предотвратиш, а не си??? Аз не бих могла. Предпочитам по-малкото зло - да е ваксиниран, но жив и здрав.

« Отговор #37 -: Февруари 02, 2007, 12:00:42 pm »
Момичета,помните ли двете близначета от Бургас,които бяха заразени миналата година с полиемилит.Бебе ваксинирано с жива полиемилитна ваксина отделя вируса с фекалиите.Жената,която му сменя памперсите не носи ръкавици и след това приготвя шишето с биберона,с което храни едно от близначетата.След 2-3 дни си го взимат в къщи и го слагат в леглото при другото близначе.След няколко дни и двете вече са болни с огромен риск за живота им.А са само на 2м.Родени са напълно здрави,само са мънички.Но как да са по-едри като майката е 1.50,а бащата 1.60,още повече две наведнъж-еднояйчни.Близначетата са родени с планово секцио 7 дни преди термина.С майката сме колежки.Освен парализата децата развиват менингит,двустранна бронхопневмония и още едно тежко заболяване,което в момента не мога да цитирам.Всичко това вследствие на заразата с див полиемилит.Никой от лекарите не дава надежда изобщо да оживеят.Беше страшна трагедия,но майката не се предаде и се пребори за живота им.Децата са живи.През януари навършиха годинка и се борят с парализата-на ръчичка при едното и краче при другото.Отначало при едното е било парализирано цялото телце.Във вестниците замазаха случая като писаха че са родени в 36 седмица и са недоносени и затова са се разболели.А във форума за родители на деца с увреждания има написан случай за дете ваксинирано с жива ваксина,което впоследствие се разболява от полиемилит.В случая с близначетата са обяснили на майката как е станало заразяването на 4 очи,но официално виновни няма.Никой не поема отговорност,няма наказани.Поне не се разбра.Едва ли тази майка я грее статистиката че това се случва изключително рядко 1:1500000 след като и двете й деца пострадаха.Е,толкова ли е странно че родителите реагират така и се страхуват и не искат да рискуват живота и здравето на децата си.Живата ваксина е опасна.
« Последна редакция: Февруари 02, 2007, 13:10:07 pm от Dji-djo »
*

Ganka

• 5926
« Отговор #38 -: Февруари 02, 2007, 13:32:11 pm »
Джо-джо, аз говоря за мъртвата, тъй като в Германия не се практикува ваксинация със жива. Тук е забранено, не се произвежда и лекарите отказват да имат нещо общо с такова нещо. Така че всичко е до въпрос на политика на дадената държава.
П.С. Тук в случая заразяването е станало от небрежността на жената. Извинявай, но аз при всяко едно действие и пипане на детето си си мия ръцете след това.

« Отговор #39 -: Февруари 02, 2007, 13:55:26 pm »
мами моето беб4е е на  3месеца  и сега ни предстои  педиатърът да ни слози  пентаксим какво ви е мнението за неа Мола ви даите савет
« Отговор #40 -: Февруари 02, 2007, 14:11:33 pm »
Момичета , жива ваксина няма!
Това е равносилно на директно заразяване!
Има полужива ,такава използват тук в България . Вкарват се умаламощени болестотворни микроорганизми , с цел да предизвикат производство на антитела.
Борейки се срещу тях и токсините ,които те произвеждат, имунната система ,оставя отворена вратата ,за други зарази!
Затова детето трябва да е в много добро здраве по време на ваксинации /което за съжаление , не винаги се дооглежда от отговорните лица /.
Друг е въпроса , защо в Б-я ,не се използват мъртви ваксини.

Джи-джо, за съжаление и аз споменах ,че съм се сблъсквала с подобни трагедии.
 Не исках да разказвам подробности , но така е ,права си ,в живота тези неща ги има и не можем да си заравяме главите в пясъка.
Ужасно е да видиш как едно здраво дете е превърнато в инвалид за цял живот!
И обикновенно виновни няма!

Тези две дечица , най-вероятно ,са били ваксинирани едновременно , съответно заразени.
Недопустимо е да бъдат инжектирани ,директно в кръвта с причинители на зараза , а ние да си обясним тяхното заразяване с ниската хигиена.
Няма логика , но пък и нали не вярваме ,че някой ще си признае грешката !
А , обяснение трябва да има!

Един много пресен пример ще дам.
Детето на моя приятелка , се разболя от параотит /заушка/.
Той е  16 годишен младеж.
Заедно с него още ,6-ма младежи постъпиха в инфекциозното ,със същата диагноза!
Всички до един , имат сложена такава ваксина! 8O

Затова пак ще кажа , ваксините , особено полуживите ,са руска рулетка !
Но , ако организма е достатъчно силен и се справи с тази инвазия , той наистина ще изгради защите /не 100% ,обаче/ срещу съответния причинител.

т.е. риск има и в двата случая

*
« Отговор #41 -: Февруари 02, 2007, 14:26:43 pm »
Джи-джо, аз не разбрах, слагана ли е ваксина на близнетата или са се заразили от акитата си, не ми се връзват двете неща нещо? А немърливостта и лошата хигиена на персонала в родилните и детски отделения е престъпление! За съжаление е непрекъснато явление.
Как са сега тези дечица, щом си близка с майката? Чух преди месеци за този случай и много бях се притеснила за малките пиленца.
Дай Боже по-скоро да се възстановят напълно!
« Последна редакция: Февруари 02, 2007, 14:28:43 pm от cygnus »
« Отговор #42 -: Февруари 02, 2007, 14:47:53 pm »
Тези деца изобщо не са ваксинирани.Както написах бяха прекалено мънички-на ненавършени 2м. и с по-малко тегло по рождение.Едното е останало в болницата за да навакса с теглото и там го заразяват.Заразата идва от друго бебе,което е ваксинирано.Жената която обслужва ваксинираното бебе и неваксинираното близначе с небрежността си става причина да се предаде заразата.Другото близначе си е в къщи с родителите повече от месец.Когато прибират второто бебе не знаят,че е заразено и го слагат при първото.Това е.Заразени са с жив вирус на див полиомиелит
*
« Отговор #43 -: Февруари 02, 2007, 15:01:57 pm »
Добре де, от цялата тази работа, търсена ли е отговорност на акушерката? Винаги съм се възмущавала колко смело пипат тези жени, с немити ръце , взимат кръв, без маски в кабинетите, излиза едното болно дете, влиза друго, никой не си мие ръцете ... Не знам, това е гавра със здравето на децата и изпитание за нервите на майките. Ми то може със всякаква гадост да зарази така, не само с ваксина.  :x :x
« Отговор #44 -: Февруари 02, 2007, 15:06:03 pm »
Сигнусче,това с акитата на ваксинираното бебе са го казали на 4 очи на майката,като най-вероятно обяснение за заразата.Все пак точно как е станало никой не може да докаже.А официално причината за заразата е че са били недоносени,уж родени в 36 седмица.Още не мога да се помиря с мисълта,че въпреки дребния си ръст тя ги износи докрая /колко често близнаци се износват до термина/ и ако не беше плановото секцио можеше да изчакат още 7 дни съвсем до термина.Родиха се здрави,а им се случи всичко това.Кога в България някой е отговарял за действията си.Вероятно и няма как да се разбере коя точно от жените е станала причина за заразатаДечицата вече са на годинка и продължават да ходят на рехабилитация.Майката е много доволна от тези процедури именно тук в Бургас и има огромен напредък и при двете деца.Тя се надява и вярва,че с времето с много труд и грижи ще успеят да се преборят с парализата.Малките се оказаха бойци като майка си и оцеляха напук на прогнозите на лекарите,че няма да оживеят.Написах този случай,защото ако и в България бяха забранени живите ваксини това семейство най-вероятно нямаше да мине през този ад.Живи,полуживи все тая.Факт е че могат да направят големи поразии.
*
« Отговор #45 -: Февруари 02, 2007, 15:09:10 pm »
Много се радвам, че бебчетата се оправят! Дай Боже по-скоро да са напълно здравички! А ти ни дръж в течение :)
Джи-джо - мисълта ми е, че със или без ваксини при такъв безотговорен персонал просто опасността да бъде заразено здраво дете с нещо си остава. Откъде я знаеш какво друго е пипала тази патка освен акитата на друго бебе! ?

Off-topic: Абе с теб да не сме градски?
« Последна редакция: Февруари 02, 2007, 15:15:21 pm от cygnus »
« Отговор #46 -: Февруари 02, 2007, 15:15:45 pm »
Напълно си права.Страшно е!
*

ema2

• 888
  • You kill the beauty of today
« Отговор #47 -: Февруари 02, 2007, 15:44:58 pm »
Момичета, а какво е положението с неактивната ваксина? Тя е по-малко опасна, но пак какви са рисковете при нейното прилагане?
При нас не се прилага жива ваксина, а другата е абсолютно задължителна по закон и детето ти няма да отиде на училище или детска градина, ако не е ваксинирано.Измами със здравните талони няма как да станат.

На мой колега дъщеричката пострада от ваксината полио /поне така им бяха казали през 1993/, не знам дали е била жива или полужива, детенцето започна да получава гърчове, припадъци и пр.Ужас. :(
На моя големия син също дадохме капкова полио ваксина- 1990.Слава на бога, всичко си е наред
Ох, не знам, но много чувстителна тема е тази.

Поздрави на всички

We are all a part of everything
The future, present and the past
Fly on proud bird
You're free at last
« Отговор #48 -: Февруари 02, 2007, 16:23:19 pm »
Умирам от яд , ви казвам!
Гането , разказва как в Германия , педиатъра , отделя време ,за да информира родителите за какво служи дадена ваксина , какви са рисковете, коя точно ваксина ще изберат.

Къде ти тук такива екстри!!!
Познавам семейства дето просто " слагат ваксина на детето" !

Неудобно им е да питат!
Пък и доктора що да си дава зор ....
 Не говаря за всички лекари , разбира се , жалкото отново е ,че са малко изключенията !

А пък тая престъпна небрежност на санитарка ли е сестра ли е , каква е?
Какъв ти морал , каква етика , та тя ръцете си още не  е научила да мие....
Боже опази дечицата!!!!
*

Ganka

• 5926
« Отговор #49 -: Февруари 02, 2007, 16:30:58 pm »
Ефи, мога много да разказвам за хигиената тук и колко много неща ми направиха впечатление. Навсякъде по стаите има дозатори със дезинфекциращ разтвор, за да може да не пипаш детето така. Като родих и от нерви ли от какво ли, ми излязоха херпеси - веднага дойде сестрата и ми каза, че е желателно да нося маска и ми дадоха кремче за херпесите.
Навсякъде където отидеш има листовки за пациента, книги, брошури и никъде не се пристъпва към процедури преди да си подписал декларация за информираност. Точно по тази причина им се доверих и поверих здравето на детето си в техни ръце. За всяко едно нещо, което ме интересува за ваксината са ми отделили време и са ми обяснили, кое е добре. Да не говорим, че като написах в справката за себе си, че имам алергии, на малкия се дават възможно най-малко неща, водещи до алергизация и още в болницата е захранен с хипоалергенно мляко.
Само че тук има едно нещо наречено лекарска отговорност и всеки може да осъди лекаря си за престъпна небрежност.

« Отговор #50 -: Февруари 02, 2007, 16:40:42 pm »
Ох, Джи-джо, заболя ме сърцето! Добре, че децата са добре!

Гане, германците може да са всякакви, но са дисциплинирани и това им харсвам!
Матей - 1.04.2006 г
*
« Отговор #51 -: Февруари 02, 2007, 16:44:03 pm »
Вени, като нас са :) Просто там има закони! Ела да ги видиш на морето какви прасета са! Сори за офтопика.

Гане, там където аз избрах да раждам е точно, както го описваш, но за всичко това тук трябва да си платиш.
*
« Отговор #52 -: Февруари 02, 2007, 16:48:16 pm »
И аз малко офф
 Дони, ти къде си раждала? И аз там искам, в случай, че го докарам до там?
*
« Отговор #53 -: Февруари 02, 2007, 16:49:41 pm »
ВИП сектор на АГБ Варна на 7 етаж - до ин витро центъра.
Е, нямаше листовки с информация, но всичко беше на ниво.
*
« Отговор #54 -: Февруари 02, 2007, 16:51:10 pm »
Мерси. Далечко ми е
« Отговор #55 -: Февруари 02, 2007, 16:52:48 pm »
Дони, виждала съм ги, ама това езащото тука идват бедните, работници и руските немци!
Матей - 1.04.2006 г
*
« Отговор #56 -: Февруари 02, 2007, 17:06:04 pm »
те, за тях става дума Вени. Те професорите, инженерите, адвокатите навсякъде са на ниво.
« Отговор #57 -: Февруари 02, 2007, 17:09:04 pm »
Закони трябват в БГ. Яки глоби. И чести съдии.
Ама не знам дали някога ще стане. :(
*

jam

• *
  • 14926
« Отговор #58 -: Февруари 02, 2007, 17:31:41 pm »
как да ни информират нашите педиатри, като те освен отпусканата от държавата ваксина друго не знаят и не са си дали труд да прочетат, да се информират. а и КОГА, ОТКЪДЕ да се информират?! нито имат време, заринати от бумащина, нито някой им осигурява информация.
за Пентаксим аз съм се информирала сама, чела съм по Интернет, консултирала съм се дистанционно с двама педиатри, практикуващи в чужбина, защото тук нямат опит. и просто нареждам на педиатърът кога, какво и как. е това ли е начина?!!

за хигиената в българските болници и здравни заведения, за хигиенната култура на българските медицински кадри просто не ми се почва. само два примера - доцентка в педиатрията преглежда наред болни бебета и не си мие дори ръцете между тях. личната лекарка идва на посещение в къщи и тръгва да влиза с мръсните ботуши в стаята на бебето. трябва насила да й дам калцуни, предложих й маска, все пак, викам - досега сте обикаляли по грипозни пациенти!

стискайте зъби, мили родители, и чукайте на дърво, че друго спасение за нас, в България, няма :(

« Отговор #59 -: Февруари 02, 2007, 17:52:05 pm »
За Пентаксима - много съм доволна вече два пъти я бихме и няма никакви странични реакции.

За хигиената в българските болници нямам думи, в МД София в интензивното неонатологично отделение, където са най - тежките случаи в цяла София имаше хлебарки.
Ако си спомняте преди време по ТВ-то говориха за едно бебе със СПИН, въпросното попадна в отделението на свекърва ми, която ми разказа следната история: Санитарката отишла да изхвърли боклука от стаята на бебето със СПИН и бръкнала в кофата с голи ръце, след това решила, че трябва да измие шишетата с които хранят бебетата,без да си е мила ръцете,  добре че свекито я е видяла, че незнам какво е можело да стане :x
*

Ganka

• 5926
« Отговор #60 -: Февруари 02, 2007, 23:45:27 pm »
Гане, германците може да са всякакви, но са дисциплинирани и това им харсвам!

Ами то от там идва проблема - при нас българите дисциплината никаква я няма. И поради тази причина смятам, че не си права, лъжейки за ваксинациите на децата си.

Дони, аз също съм си платила раждането, но моето плащане е от осигуровки. Моята осигуровка в Германия е колкото нормална работна заплата в България. Да не говорим, ако си частно осигурен, че имаш привилегии като цар.

« Отговор #61 -: Февруари 03, 2007, 10:09:01 am »
Гане, Лора е ваксинирана! Аз не искам да лъжа - не обичам такива нещо, но какво да направя?!
Матей - 1.04.2006 г
« Отговор #62 -: Февруари 03, 2007, 11:11:32 am »
На въпроса за Пентаксима - полио компонентата е убита, т.е. ако по принцип искаш да си ваксинираш детето и те притеснява полуживата, то Пентаксим е добър вариант.

Доколкото разбрах, полуживите ваксини за полио ще отпаднат и в Бг от 2008 година, дано.

Вени, съгласна съм, че родителите трябва да имат право на избор, и то информиран избор. И като така, уважавам твоя, макар че моят е различен, аз лично съм си ваксинирала детето с Пентаксим. Риск има и в двата случая и родителите трябва да могат да изберат кой от двата риска поемат - детето им да получи усложнения от ваксината или да има по-голяма вероятност да се разболее. Обаче хич не съм съгласна с теб, че си принудена да лъжеш, кой те принуждава? Според мен, ако си взела решението да не ваксинираш детето си, не трябва да фалшифицираш имунизационния паспорт - първо, това е некоректно спрямо другите деца (сигурно има добри причини да не се приемат неваксинирани деца в градините, това не е изискване само в Бг; и едва ли всички причини се свеждат до заговори на фармацевтичните компании); второ, некоректно е спрямо твоето собствено дете - ами ако има заболели наоколо и лекарите в градината или в училище проверяват някой ден по картоните кого да изолират първо; ами ако иска да учи медицина и ти, не дай Боже, не си там да му кажеш, че всъщност паспортът му е фалшифициран?
Даниел 07.06.06  Димана 05.10.07
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #63 -: Февруари 03, 2007, 11:16:22 am »
Доколкото разбрах, полуживите ваксини за полио ще отпаднат и в Бг от 2008 година, дано.
Представителката на министреството каза, че в момента тече процедура по избиране на фирма и веднага след това отпада старата ваксина.
« Отговор #64 -: Февруари 03, 2007, 12:09:50 pm »
Добре, какво предлагате да направя - да напишем, че има заболяване, поради което нетрябва да бъде ваксиниран или какво - да го заточа да не се среща с деца, да наема частни учители да го обучават или какво?!
Матей - 1.04.2006 г
*

jam

• *
  • 14926
« Отговор #65 -: Февруари 03, 2007, 14:26:23 pm »
Добре, какво предлагате да направя - да напишем, че има заболяване, поради което нетрябва да бъде ваксиниран

това ми се струва добър вариант. така или иначе, пак ще трябва да даваш рушвет, но поне няма да се води фалшиво "ваксиниран". много деца ги отлагат по здравословни причини - например, за пустата АБКМ ги освобождават без засилка.

« Отговор #66 -: Февруари 03, 2007, 14:41:45 pm »
Тя нашата рушвет не иска! Значи за АКБМ може - мерси!
Матей - 1.04.2006 г
« Отговор #67 -: Февруари 04, 2007, 01:13:38 am »
"Във връзка с постъпили запитвания относно промените на Наредба № 15 от 12.05.2005 г. на МЗ за имунизациите в Р. България (ДВ бр.45/2005 г.), публикувани в ДВ бр. 82/2006 г. Ви информирам за следното:
Предвидените в Наредбата промени в Имунизационния календар на страната, включващи замяната на живата орална полиомиелитна ваксина с инактивирана инжекционна такава, както и изискването за употреба на ваксини, несъдържащи тиомерзал до 6 месечна възраст, касаят изпълнението на календара през предстоящата 2007 г. Приемането на измененията бе задължително условие за да има правно основание за организиране на процедура за обществена поръчка за доставка на новите ваксини за следващата година. В този смисъл, живата орална полиомиелитна ваксина ще продължи да се използва до изчерпване на количествата, предвидени за доставка по договорите за настоящата 2006 г. След приключване на процедурата за обществена поръчка за 2007 г., подписване на договорите с фирмите-доставчици и извършване на първите доставки, МЗ ще създаде необходимата организация за разпределение и доставяне на инактивираната полиомиелитна ваксина и изземване на останалите неизползувани количества жива ваксина. "

Добре де,защо не изземат старите ваксини и не дадат на децата от новите,какво е това до изчерпване на количествата???
Ако има и най-малката опасност от тази ваксина,защо не я спрат?
Егати смотаната държава...

И да питам майките с малки бебчета-вие коя ваксина сложихте?
« Последна редакция: Февруари 04, 2007, 01:25:12 am от morkovche »
*

jam

• *
  • 14926
« Отговор #68 -: Февруари 04, 2007, 16:23:01 pm »
След приключване на процедурата за обществена поръчка за 2007 г., подписване на договорите с фирмите-доставчици и извършване на първите доставки, МЗ ще създаде необходимата организация за разпределение и доставяне на инактивираната полиомиелитна ваксина и изземване на останалите неизползувани количества жива ваксина. "

има да чакате това да стане! по същата технология през миналия юни обещаха отпускане на лечебните млека - като се приключи процедурата по обществена доставка и алабала. познайте дали процедурата изобщо е започнала - 7 месеца по-късно!

*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #69 -: Февруари 04, 2007, 19:34:26 pm »
Тук става въпрос за изискване на ЕС, така че да се надяваме, че ще стане бързо.
« Отговор #70 -: Ноември 23, 2007, 13:47:25 pm »
Виждам,че в темата отдавна не се е писало,но тъй като скоро предстои да имунизираме сина ни,споделете дали сте доволни от Пентаксим(нашата педиатърка каза,че няма мнение за тази ваксина,но някак "смутолеви",че не я харесва,а аз чух 2-3 съседки да я препоръчват и сега съм малко объркана)
Ако знаете(или Вие сте поръчвали)от коя аптека в Пловдив мога да я поръчам,за да съм сигурна,че е правилно съхранена?
*
« Отговор #71 -: Ноември 23, 2007, 14:04:57 pm »
Търси аптека, в която продават и други лекарства, които изискват съхранение в хладилник. Но гаранция 100 % никога няма да имаш. Иначе съм от София и не мога да ти препоръчам.
Аз лично си купих преди 2 дни от една аптека до нас, от която винаги съм пазарувала и в която съм намирала, лекарства, които никъде другаде ги нямат. Обаче заради многото нови сгради, които изникнаха много често се претоварва мрежата и спира тока. Така че гаранция Франция! :D
*

jam

• *
  • 14926
« Отговор #72 -: Ноември 23, 2007, 14:10:41 pm »
baksisa, почти всички майки тук от форума сме избрали и сложили Пентаксим за децата си.
педиатърката ти не виждам как може да има мнение за ваксина, която не познава?

за Пловдив, знам от една наша майка - Verdi, че са им поставили ваксината в клиника Торакс, като от клиниката са си осигурили ваксината. аз бих заложила на този вариант.

« Отговор #73 -: Ноември 23, 2007, 14:58:22 pm »
И в Торакс и в Селена ако се обадиш предварително ти доставят ваксината и я слагат без проблем!
« Отговор #74 -: Ноември 24, 2007, 11:10:53 am »
Момичета,благодаря Ви за насоките!Най-вероятно ще се насоча към Торакс,защото вчера вечерта информативно запитах в 2 аптеки за Пентаксим и ми казаха,че в момента имат голям проблем с доставката му(нещо го нямало в търговската мрежа)