0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

? candida + Цв. снимка
« -: Януари 30, 2007, 14:02:04 pm »
Здравейте момичета, много ви моля да ми помогнете с мнение.
След около 2 седмици ми предстои цв. снимка преди икси, но се сетих, че преди около 2 месеца резултатът от микробиологията ми беше  кандида-умерено. Тогавашната ми докторка не предприе лечение,за да не убием и малкото лактобацили. Въпросът ми е опасна ли е тази кандида при цветната снимка. Притеснявам се че док. евентуално може да е забравил за нея (той не се и впечатли изобщо от кандидата).
Ще съм много благодарна на всички, които изкажат мнение.

ПП хламидията ми е отрицателна   :)
Re: ? candida + Цв. снимка
« Отговор #1 -: Януари 30, 2007, 16:08:10 pm »
Мисля, че е опасно от гл. точка на това, че може да предизвика възпаление на тръбите.
*

    *слонче*

  • *****
  • 1764
  • вече сме трима и съм най-щастливата жена на света!
Re: ? candida + Цв. снимка
« Отговор #2 -: Януари 30, 2007, 16:26:37 pm »
според мен трябва задължително да излекуваш каквото и да било и след това снимката, но все пак твоя доктор има думата. при вкарването на контрасното вещество може инфекциията да се усили, но се консултирай със специалист. на мен преди снимката ми искаха микробиология и моята беше чиста, на едното момиче го върнаха заради инфекция, така, че първо попитай да ти обяснат докторите какво ще се случи по време на манипулацията и така..........успех :D
никога не отстъпвай на принципите си!
Re: ? candida + Цв. снимка
« Отговор #3 -: Януари 30, 2007, 16:36:34 pm »
Благодаря ви за отговорите момичета.
И аз подозирам, че може да има проблем и затова ще взема утре да звъня и да питам, ако трябва и до клиниката ще ида пак.
Най-много да му е изхвръкнало от ума,защото отидох с направена МБ. Не съм правила при тях, а пък тя май вече е стара, сега погледнах, от 17.11. Това са си 2м. и половина.
Само се питам докога ще трябва да ги мислим ние нещата вместо докторите. Или те вече разчитат че и ние мислим по въпроса?
*

    peti_pati

  • ****
  • 746
  • Обещах на Марианче-догодина на днешния празник
Re: ? candida + Цв. снимка
« Отговор #4 -: Януари 31, 2007, 10:07:28 am »
Само се питам докога ще трябва да ги мислим ние нещата вместо докторите. Или те вече разчитат че и ние мислим по въпроса?

Моят док веднъж ми каза: Обичам пациенти, с които мислим заедно.
Имаше предвид точно това - когато се съмняваш в нещо или искаш повече информация, просто питаш :D, за да си сигурна, че не пропускате някой детайл. Окончателната дума има лекаря разбира се, но нищо не пречи пациента сам да се интересува и застрахова.
А и си имаме форума, за да си проверяваме всичко под лупа :lol:.
Намерихме нашето синче.
*

    mini

  • *
  • 8160
  • purple addicted
Re: ? candida + Цв. снимка
« Отговор #5 -: Януари 31, 2007, 10:19:56 am »
на мен ми правиха ХСГ с кандида, преценката е на лекаря който ще прави процедурата.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*
Re: ? candida + Цв. снимка
« Отговор #6 -: Януари 31, 2007, 12:55:36 pm »
На мен също.Мисля, че не пречи.
Re: ? candida + Цв. снимка
« Отговор #7 -: Февруари 01, 2007, 12:14:54 pm »
Благодаря и на вас Мини и Златимира. За всеки случай ще питам и най-добре мисля да пусна нова МБ преди снимката, така и така ще изчакам още 1 м. понеже ми трябва малко време да се подготвя психически.   :(