0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: КЛОСТИЛБЕГИТ И ПРОХОДИМОСТ НА ТРЪБИ
« Отговор #240 -: Юни 03, 2010, 16:42:55 pm »
Здравейте!
 Клостилбегит по 2табл.+ 2 Прегнил5000 или Клостилбегит 1табл.+ 2 Прегнил 5000?
 Някоя от Вас да е минала по такава схема?
 Ефект има ли? :)

Има минали по такава схема и има ефект.
Но така както питаш, няма как да получиш смислен отговор.

Клостилбегит се пие за стимулиране на растежа на фоликулите и овулацията. Дозата се определя от лекаря според конкретната пациентка.

Прегнил се бие за предизвикване на овулация, но не е задължителен, а и прилагането му и дозата отново зависят от пациентката.

Без подробности за изследванията ти за проходимост на тръбите, хормони и спермограма на мъжа ти е трудно да се коментира.

Увери се, че по време на стимулацията изследват хормони и растежа на фоликулите с вагинален ехограф. Само така ще знаеш има ли ефект схемата при теб.
*
Re: КЛОСТИЛБЕГИТ И ПРОХОДИМОСТ НА ТРЪБИ
« Отговор #241 -: Юни 03, 2010, 18:13:30 pm »
Здравейте!
 Клостилбегит по 2табл.+ 2 Прегнил5000 или Клостилбегит 1табл.+ 2 Прегнил 5000?
 Някоя от Вас да е минала по такава схема?
 Ефект има ли? :)

Може и да има стига да ти са на ред тръбите в противен случай е много опасно.От 3 такива стимулации съм с 2 Извънматочни с помоща на некадърни лекари естесвено,защото уш имах правена хидротубация след първата операция и тръбите ми бяха на ред според тях.
Re: КЛОСТИЛБЕГИТ И ПРОХОДИМОСТ НА ТРЪБИ
« Отговор #242 -: Юни 04, 2010, 10:14:43 am »
Здравейте на всички !Аз съм нова тук днес се регистрирах и ми стана интересна темата за клостилбегита.Сега ще ви разкажа моята изстория.Тръгнах по мъките на 14г.защото нямах цикъл,по точно ми дойде на 14г.вървя ми две седмици и след това половин година го нямаше.И нормално всяка майка да се позаинтересува дали няма проблем и ме заведе на гинеколог.Започнах лечение с прогестерон,като ми слагаха инжекциите имах МЦ,като ги спряха пак го нямаше и така до ден днешен.Ходя по мъките объркаха ми хормоните,то не бе лениви яйчници то не бе "просто не си пораснала"и блъскане с прогестерон и всякакви хапчета дори и инжекции които едвам намерих (едната беше 70лв преди осем години това си бяха пари).После почнах лечение в гр.Плевен при един доцент от който дави кажа честно бях доволна но ако ви кажа че успях да стана бременна със противозачатъчни хапчета ще ми кажете сигурно че съм луда но така стана.Пих си ги редовно и забременях 8O бях на почивка на море и там започна да ми става зле и да повръщам,в първия момент не се усетих защото все пак пия лекарства и като се прибрах от морето отидох при него но плодния сак не беше хубав дадеми дуфастон и след няколко дни бях с кръвоизлив поне минах без кюртаж.И ТАКА!И тъй като става въпрос за лекарството КЛОСТИЛБЕГИТ аз също съм го пила но преди много години без да мие правено изследване на тръбите,но нищо не се получи.След това ми направиха това отвратително-болезнено изследване и се оказа че като съм била оперирана от апендесит и са ми позашили по точно скъсили дясната тръба.АБЕ КЪРЪКА СИ Е КЪРЪК!Сега се лекувам при доцент РАЧЕВ и миналия месец пих някакви хапчета дето той ми ги даде и от петия ден пих и клостилбегит и сега чакам да видя има ли резултат или не но действително сте прави че без цветна снимка не трябва да се пие това лекарство въпреки че аз съм го пила!О забравих да споделя че от толкова изследвания чак във софия видяха че съм със поликистоза на яйчниците,представете си при какви специалисти съм ходила,съсипаха ме тия.....!Е извинявам се ако съм ви станала досадна но трябваше да го споделя.
PLASTIKA NA TRABITE
« Отговор #243 -: Юли 07, 2010, 18:01:11 pm »
zdraveite,pri men problema e,4e -ot 10.godini,nemoga da zabremeneya,hodih kadeli ne,posledno  predi edna godina i 5 mes mi napraviha,plastika na trabite,no vse o6te nesam zabremenyala,mnogo sam o4aena neznam kakvo da pravya,/predi 4,meseca se ostanovi ce imam vaspalenie na/ scetovidnata-jleza/isega sam na hapceta / elteraksin-5o./
*
Re: КЛОСТИЛБЕГИТ И ПРОХОДИМОСТ НА ТРЪБИ
« Отговор #244 -: Юли 08, 2010, 10:23:34 am »
aneliya78 ,здравей.Съжалявам за проблема ти ,не се притеснявай ще се  наредят нещата.Искам да те питам къде ходи да ти правят пластиката и не те ли посъветваха да направиш направо инвитро.Аз имам правена пластика след първата операция но въпреки това ме изпратиха направо във Варна за инвитро,за да не си губя времето.А най лошото е при мен беше че се получи извънматочна в тази тръба с пластиката.Не искам да те плаша или обезкоражавам при всеки е различно ,дано при вас нещата да станат така само но си помисли и за инвитро. :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers: да се похвалиш скоро с +++ тест.
 
tanq ivanova , как ще си досадна бе.Трябва да има повече момичета които да споделят за да се виждат и грешките на лекарите. Ще ти стискам палци да си намерила точния лекар който ще ти помогне.Успех  :)
Re: КЛОСТИЛБЕГИТ И ПРОХОДИМОСТ НА ТРЪБИ
« Отговор #245 -: Юли 09, 2010, 19:53:03 pm »
zdravei bube poslednata mi opeaciya bese vav sofiya,maicin dom profesor nalbanski,me prie ipregleda, kaza ce plrvo 6temi napravi laparo skopiya islet tova 6temi kaje,dali 6teimam dete ili dasi osinovya,no zamoi klsmet kato me prieha vav bolnicata nego gonyama6e,be6e izlyazal v otpuska,popadnah na doktor/filipov/kazaha mi 4ee bil mnogo doblr,sas plastikite,slet plastikata mikaza 4e imam zapu6eni kanali vaspaleni hroni4no,naglnati trabi srastvaniya mejdu taza yai4nicite itrabite,matkata mi bila iskrivena na dyasno yai4nicite- bili sas malki kisti srasnali sas trabite,imi kaza 4e zadaljitelno tryabva plastika na trabite,neznaeh kakvo da pravya i re6ih dase operiram ,operaciyata mina dobre ,no nemi dadoha mnogo obesnenie,samo mikaza 4e ve4e sa bili prohodimi srastvaniyata,sa mahnati i 4e ot 6-meseca do-1,godina tryabvalo da zabremeneya,slet operaciyata hodih na nagrefki ,i slet tri meseca na- hidro tobaciya/davidyat dalisa prohodimi trabite,okazase 4e vsi4koe nared ,i do den dne6en nyama ni6to,izatui sega re6ih invitro,tovae posledniya mi 6ans dano gospot dami pomogne izvinyavamse ako pi6a nerzberaemo novasam za parvi pltmie ,dano me razbira6 kakvo pi6a  :balk_64: :help1:
*

    sixsens

  • *****
  • 4138
  • Благодаря ти, докторе!
Re: КЛОСТИЛБЕГИТ И ПРОХОДИМОСТ НА ТРЪБИ
« Отговор #246 -: Юли 09, 2010, 20:18:17 pm »
Здравей! В нашия сайт е позволено да се пише само на кирилица. Моля те, пиши на нея или позлвай кредор/бутон, намиращ се над полето за писане в ляво/. Така много повече хора ще прочетат поста ти и ще ти пишат.
Честно казано, на мен ми изтичат очите от тази латиница и не издържах да ти прочета постинга :oops:
Успех!
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
*
Re: КЛОСТИЛБЕГИТ И ПРОХОДИМОСТ НА ТРЪБИ
« Отговор #247 -: Юли 10, 2010, 11:36:27 am »
aneliya78 , много е гадно това и проблема ти хич не е малък ,но шанс винаги има.Първо си избери клиника в която ще правиш процедурата и те там ще ти кажат какво ще следва от тук на татък.Във всяка клиника искат да си направят нови изследвания и цветна снимка ,абе всеки си има изисквания така че за сега важното за теб е да решиш какво ще правиш и къде и да действате.Не чакай повече и не си губете времето и парите само,а и нервите че ще ти трябват.Успех ти желая.

Re: КЛОСТИЛБЕГИТ И ПРОХОДИМОСТ НА ТРЪБИ
« Отговор #248 -: Октомври 01, 2010, 12:18:56 pm »
Здравейте!Искам да попитам,къде освен в Майчин дом мога да си направя изследване за проходимост на тръбите?Колко горе долу струва изследването?
*
Re: КЛОСТИЛБЕГИТ И ПРОХОДИМОСТ НА ТРЪБИ
« Отговор #249 -: Октомври 01, 2010, 12:30:47 pm »
Здравейте!Искам да попитам,къде освен в Майчин дом мога да си направя изследване за проходимост на тръбите?Колко горе долу струва изследването?

Координати на клиники:

http://www.zachatie.org/index.php?option=com_content&task=blogcategory&id=167&Itemid=52

Относно цената - на сайтовете на клиниките има ценоразписи, разгледай ги. Също така можеш да попиташ и на обявените телефони за информация.
Re: КЛОСТИЛБЕГИТ И ПРОХОДИМОСТ НА ТРЪБИ
« Отговор #250 -: Октомври 06, 2010, 20:11:45 pm »
Здравейте!Искам да попитам,къде освен в Майчин дом мога да си направя изследване за проходимост на тръбите?Колко горе долу струва изследването?

аз съм правила в майчин дом обаче и е 100лв, като ти си купуваш контрастното вещество (около 20лв)
Re: КЛОСТИЛБЕГИТ И ПРОХОДИМОСТ НА ТРЪБИ
« Отговор #251 -: Януари 03, 2011, 08:50:08 am »
Здравейте...
Аз от къде да започна незная, но ще бъде краткословна, за да не стане много...
От три години опитваме да имаме бебе, не ставеше...изгубих известно време по препоръчани "специалисти" и тази есен септември се установи, че след толкова успокоения и ровичкане с ехограф съм "здрава" и "чудесна" кандидатка за майка, всъщност...тръбите са запушени...в епикризата ясно и точно пише:
след инжектиране на незнам си какъв разтвор, тръбите не пропуснаха нищо...
кандидатствах по фонда, но нещо ме обзема съмнение, че ще бъда одобрена, въпреки категоричната епикриза от лапароскопията!
Кажете ми едно моля...защото тези доктори явно са се наговорили...има ли смисъл с явно запушени тръби да се мъча пак да ме оперират, за пластика или да се тъпча с хапчета, та дано станат проходими!
Не си признавах до сега, ала отчаянието ми е огромно, особенно след като онзи ден прословутият ни здравен министър каза, че ще предложи възрастта за държавно финансирано ин-витро да падне на 35...Тогава да умарам ли, тази година ставам на 37 ?!
Re: КЛОСТИЛБЕГИТ И ПРОХОДИМОСТ НА ТРЪБИ
« Отговор #252 -: Юни 22, 2011, 15:31:31 pm »
и при мен двете ми тръби бяха запушени последва лапароскопия в АГ Тутракан дясната ми тръба за нищо не ставаше много разрушена и никакъв шанс за отпушване и ми я отстраниха ,лявата беше по добре изпънаха я и я отпушиха но ето минаха две години и аз все си ходя по мъките сега на 18.07 ще бъде второто ми лапаро да се останови дали единствената ми тръба става за нещо ако не става ще махнат и нея но аз все още не се отказвам все пак имам някаква надежда.ВЯРВАЙТЕ!УСПЕХ НА ВСИЧКИ
Re: КЛОСТИЛБЕГИТ И ПРОХОДИМОСТ НА ТРЪБИ
« Отговор #253 -: Август 10, 2011, 19:33:42 pm »
Здравейте ,изписан ми е клостилбегит(след всички изследвания)от 3ден по1,заедно с него и естрофем пак от 3ден кажете ми моля ви този естрофем подтиска ли овулацията???Чета че се почва след овуто а аз трябва да го пия от 3ден???Някой знае ли нещо  :(


Re: КЛОСТИЛБЕГИТ И ПРОХОДИМОСТ НА ТРЪБИ
« Отговор #254 -: Август 11, 2011, 17:46:02 pm »
и на мен ми изписаха естрофем, не ми е подтискал овулацията аз го пиеха за възтановяване лигавицата на матката
Re: КЛОСТИЛБЕГИТ И ПРОХОДИМОСТ НА ТРЪБИ
« Отговор #255 -: Август 11, 2011, 19:28:14 pm »
И аз пиех естрофем,тъй като лигавицата на маткага ми бе тънка, и по тази причина, а и заради липса на овулация не задържах плод!
Успех на всички във сбъдване на мечтите ви! :D
url=http://calendar.zachatie.org/work/OpenGraphicCycles?userLoginName=mimito_ge][/url]
Re: КЛОСТИЛБЕГИТ И ПРОХОДИМОСТ НА ТРЪБИ
« Отговор #256 -: Август 12, 2011, 08:37:33 am »
Благодаря ви много !!!Чудесни сте!!!


Re: КЛОСТИЛБЕГИТ И ПРОХОДИМОСТ НА ТРЪБИ
« Отговор #257 -: Октомври 14, 2011, 11:58:13 am »
Миналото лято отидох във Варна на лекар. По принцип само на профилактичен преглед, тъй като опитвахме само от няколко месеца. Но все пак реших да го спомена. Единственото, което направи лекарят, беше да ми вземе секрет, погледна го на микроскоп и след няколко секундно гледане каза "не добра овулация." Предписа ми Клостилбегит и каза така " Ако до два месеца не си забременяла - ела ми се обади" . И толкова. Започнах приема му, нали съм невежа по темата, но издържах само единия месец. Това беше един от големите ужаси, които изживях. Това лекарство е убиец, а този лекар шарлатанин. Но беше късно. Започнах да чета из форумите, след като бях изпила и последното хапче. Така, че ... внимавайте при кого ходите и четете всичко ПРЕДВАРИТЕЛНО.
Re: КЛОСТИЛБЕГИТ И ПРОХОДИМОСТ НА ТРЪБИ
« Отговор #258 -: Април 17, 2012, 21:38:22 pm »
Здравйте и от мен - още един потърпевш от некомпетентен лекар. Доктор Илиева от болница Вита. За нея бях чувала само похвали но тя ми изгуби 6 месеца преди да ми каже че неможе да ми помогне и съм за клиника по стерилитет. Без диагноза, цветна снимка и спермограма ми даде да пия Клостилбегит. След 3 месечен курс се сети че май е трябвало да се направят изследванията първо. В последствие се консултирах с друг лекар който за половин час ми постави диагноза поликистозни яйчници (по-късно диагнозата беше потвърдена) и ми обясни че при жени с този проблем пиенето на Клостилбегит е напълно безмислено преди да се вкарат хормоните в норма - т.е. трябва да се лекувам известно време с други лекаства преди да пристъпим към стимулация. Да не говорим и за цветната снимка която ми беше направена и на която се виждаше запушване на едната тръба и трудна проходимост на другата. Всъщност снимката ми беше направена от самата Илиева (2 месеца след Клостибегит курса) която изобщо не се притесни от факта че ми е изгубила толкова време, нерви и пари.

Не се подлъгвайте по хвалбите които четете за дадени лекари - някой от тях може да са много добри при проследяване на бременност но не и при лечение на стерилитет. И по-лошото е че дори и да не се чустват сигурни няма да си признаят преди да са ви изгубили достатъчно време.
*
Re: КЛОСТИЛБЕГИТ И ПРОХОДИМОСТ НА ТРЪБИ
« Отговор #259 -: Април 17, 2012, 23:27:50 pm »
Предписа ми Клостилбегит... Започнах приема му, нали съм невежа по темата, но издържах само единия месец. Това беше един от големите ужаси, които изживях. Това лекарство е убиец.

Това изобщо не е вярно.
Много си е добро лекарството: за първоначална, лека и евтина стимулация по проста схема при конкретни проблеми. Много бебета са заченати именно след уместен прием на това лекарство.
Опасно е, когато се предписва безразборно и безпричинно, без предварителни изследвания и поставена диагноза.

И това го казвам след четири стимулирани с кломифен инсеминации. Аз конкретно по време на стимулациите не бях много стабилна емоционално, но не мога да кажа категорично, че точно лекарството ми е нарушило баланса.