0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    meg4o

  • ***
  • 256
  • Бъди човек,а не човече,гори,но никога не тлей!!!
Re: Първи симптоми на бременност
« Отговор #380 -: Септември 03, 2008, 11:49:20 am »
Все още незнам дали е станало бебето, защото е твърде рано за тест.Четох доста в форума и май не попаднах на подбни симптоми. Преди 4-5 дни правихме бебето. И 24часа след това започна да ме боли корем се едно че ще ми идва.И така е всеки ден, не е кой знае колко силна болка но е постоянна. И ходенето до тоалетна  се зачести, даже вчера си мислех че може да е цистит.По принцип овулация когато имам не я усещам.
И нещо друго либидото ми се дигна толкова много тези дни, че чак е плашещо.Слава богу че днес позатихна, иначе акъла ми не побира какво щях да правя.По едно време даже си мислех че може и цялата бременност да е така и направо ми се ревеше, ако наистина стане така.
Имал ли е някой подбни симптоми?

Ами да!При мен,когато съм в О.много...ама много ми се вдига либидото!А за болката спокойно можеш да пиеш нош-па,то се пие и за задържане повреме на бременност и за болката помага.Стискам палци  :bfp1:!При мен беше така при първата ми бременност,сега правим второ детенце.
/917/dsc02479_95737_6503375.jpg[/img][/url]
*

    Assi

  • **
  • 119
  • Вярвам, че ще ни се случи най-хубавото
Re: Първи симптоми на бременност
« Отговор #381 -: Септември 03, 2008, 20:32:18 pm »
Здравейте!  :)
Май пропуснах да опиша първите ми симптоми, когато все още бяха първи. За това бързам сега да ги спомена, докато не съм ги смесила с последващите.   :balk_173:
Още 5-6 дни преди очакваната М, която така и не дойде, ми ставаше за половин до един час леко лошо след сутрешно миене на зъбите. Това продължава и до сега, като успях да го намаля с нова паста за зъби-детска на Арома. Гърдите продължиха да ме понаболяват и след очакваната дата, имах страхотни газове и 4-5 дни рядко щастие сутрин и вечер. Започнах да наблягам само на соленото, а съм страшен фен на сладките неща.
За мое щастие все още не съм повръщала, а и нямам позиви. Гади ми се леко в различни части от деня и от някои миризми. Особено много ми се гади от миризмата на печен пипер /сега му е сезонът и съседите се скъсват да пекат/, цигарен дим, миризмата на готвена манджа с лук, както и от дюнери. Май има и още-въобще от всякакви силни миризми ми се гади.

*
Re: Първи симптоми на бременност
« Отговор #382 -: Септември 06, 2008, 08:44:18 am »
От много време чета тази тема и всеки месец се вглеждам за симптоми. Е най-накрая да се похваля и аз:
1. Малко след овулацията гърдите ми бяха ужасно напрегнати и ме боляха зверски;
2. Започнах да си похапвам доста и дори тичах след работа вкъщи, защото бях освирепяла от глад, или си вземах нещо по път;
3. Трябваше да тръгваме за море и тъкмо си мислех, че гадната лелка ще ме съпътства през половината от времето, тъй като вече доста ме наболяваше корема и кръста, но нищо подобно не се случи
4. През нощта като тръгвахме към морето корема ужасно ме болеше, дри пих 2 ношпа и не можах да спя, та събудих мъжа ми и тръгнахме в 3 часа!
5. На морето вече 3-ти ден продължаваше да не ми идва и бях в постоянно очакване, тъй като кръста и корема продължаваха да ме болят като преди цикъл, а гърдите ме боляха още по-зверски
6. На 4-тия ден от закъснението си направих тест и беше +. Направо не можех да повярвам на очите си /готвехме се за инвитро септември/
7. Сега вече в 6-та г.с. дойдоха и гадене, непоносимост към храни - ям само леки супички, плодове и зеленчуци, почти не понасям храните, които допреди това съм обичала! Не си и помислям за цигара, а пушех...Ами това е в общи линии!  :D Пожелавам, на всички момичета, които само четат темата скоро да се запшат в нея!!!
6.
Re: Първи симптоми на бременност
« Отговор #383 -: Септември 12, 2008, 11:30:27 am »
Jasminпризнаците които описваш звучат много обнадеждаващо че бебето е станало. Стискам палци. Пусни си тестче и сподели. Успех

*
Re: Първи симптоми на бременност
« Отговор #384 -: Септември 16, 2008, 13:31:08 pm »
Девойки,престанете да пишете неща които нямат нищо общо със заглавието на темата.Ака сте вече бремени,то спокойно може да споделите.Надявам се да не съм ви обидила.
*

    saraapl

  • *****
  • 2009
  • Нашата мечта... Обичаме те много
Re: Първи симптоми на бременност
« Отговор #385 -: Септември 16, 2008, 23:16:06 pm »
Девойки,престанете да пишете неща които нямат нищо общо със заглавието на темата.Ака сте вече бремени,то спокойно може да споделите.Надявам се да не съм ви обидила.

 :good_post: просто има толкова много теми където да питате за Овулация,БТ и други неща че...
*
Re: Първи симптоми на бременност
« Отговор #386 -: Септември 20, 2008, 11:21:47 am »
Аз май не съм споделяла за моите симптоми  :oops:
Понеже ми е за втори път, имах съмнения още преди да ми закъснее, а именно - предменструални болки вляво и вдясно, доста силни, често уриниране и много напрегнати и твърди гърди. Това ме накара да си направя теста още преди закъснението. 48 часа след "+" резултат си пуснах и кръвен тест, за да не се побърквам излишно до прегледа при доктора. След това много дълго време бях на дуфастон, но това май вече е за друга тема...  :D
Успех на всички и дано има повече бременни момичета, които да споделят тук своите симптоми!!!
Re: Първи симптоми на бременност
« Отговор #387 -: Октомври 02, 2008, 13:53:10 pm »
Аз пък не мога да повярвам как може да си регистрирана на форума от три месеца, да правиш опити за забременяване и да не си направиш труда да почетеш малко. Има с тонове информация, като искаш да знаеш първо почети. Въпроси се задават след като наистина не си намерила информация. Не пълнете форума с въпроси "бременна ли съм?". Нима вярвате, че някой ще ви отговори?.
Съжалявам, че го казвам с този тон но .....

И нека модераторите да променят заглавието на темата, защото ще продължава да се пълни с безсмислени въпроси.
Предлагам да стане "ПЪРВИ СИМПТОМИ НА БРЕМЕННОСТ - КОГАТО БРЕМЕННОСТТА Е ВЕЧЕ ФАКТ"

Дано слънчо огрее и моят дом ...
Re: Първи симптоми на бременност
« Отговор #388 -: Октомври 02, 2008, 22:45:11 pm »
Ве4е и аз мога да се запиша в тази тема.Маи някои ще се окажат прави,като казват,4е когато не се стараеш толкова и не мислиш постоянно,нещата се слу4ват!ДАИ БОЖЕ!!!Аз нито овулация мерих(бяхме на море),нито търсих симптомите и.....а то-направили сме си бебе то4но на морето!Като се замисля гърдите запо4наха да ме болят малко преди датата на м.,но бяха(и още са)много твърди,корема ме срязва от време на време,ставам много рано,редовен посетител съм на 00-4ак до втръсване.Но вси4ко е незна4ително на фона на щастиети,да знаеш 4е носиш живот в  себе си.Пожелавам на вси4ки това щастие! :grouphug2:
*

    siska_rs

  • ***
  • 153
  • Обичайте и бъдете обичани!
Re: Първи симптоми на бременност
« Отговор #389 -: Октомври 05, 2008, 09:11:30 am »
Ве4е и аз мога да се запиша в тази тема.Маи някои ще се окажат прави,като казват,4е когато не се стараеш толкова и не мислиш постоянно,нещата се слу4ват!ДАИ БОЖЕ!!!
:D И при мен беше така....На мен явно съвсем ми бе прескочил цикъла или идея нямам какво се е случило , но съм забременяла в дните когато вече мислех че ми закъснява с два дни...Бях се оставила на течението и докато чаках да видя резултата от свършеното предходния месец просто се радвах на мъжа си!И...чудото стана!
Единствения симптом който имах беше болка в гърдите,по-скоро зърната и...ест мислех че е от идващото лелище!Вече съм в края на първия триместър , отначало малко ми се гадеше( след като видях  :bfp1: :) ) но не съм повръщала въобще! И до момента в някои дни ме болят гърдите особено при прегръдка,когато мъжа ми ме притисне оооооооох болиии... Това е....Може би съм щастливка и до момента си я карам лекичко :wink:
Re: Първи симптоми на бременност
« Отговор #390 -: Октомври 08, 2008, 19:42:45 pm »
Аз пък нямам никакви симптоми -освен по голям апетит от преди...Предимно ми се яде кисело .Нямам болки в гърдите,не ми се гади,не ми се спи -освен че нощно време ставам по-2 пъти до тоалетна.Всичко си е както преди ,чак се питам дали всичко ми е наред ,да нямам симптоми?
Re: Първи симптоми на бременност
« Отговор #391 -: Октомври 15, 2008, 16:57:20 pm »
Здравейте скапи моми4ета, :)
моите парви симптоми бяха:
МНОГО СИЛНИ БОЛКИ КАТО ПРЕДМЕНСТУРАЛНИ,
МНОГО МИ СЕ СПЕШЕ ИМАХ СТАХОТЕН АПЕТИТ
ПОСТЯННА СМЯНА НА НАСТРОЕНИЯТА
В МОМЕНТА САМ В 6 Г.С.И ВСЕ ОСТЕ СЕ 4УСТВАМ ТАКА
КАЗАХА МИ 4Е СЛЕД 3 МЕСЕЦ НЕШАТА СТЕ СЕ УРАВНОВЕСЯТ!
УСПЕХ НА ВСИ4КИ МАМИ! :bori_016: :bori_016:
Re: Първи симптоми на бременност
« Отговор #392 -: Октомври 15, 2008, 17:02:43 pm »
Ето и моите първи симптоми:
1. Тежест в таза. Първоначално смятах, че е симптом на предстоящ цикъл.
2. Повишен апетит. Два-три пъти се събуждах посред нощ след обилна вечеря гладна като вълк.
3. Повишено падане на косата и цепене на ноктите. Мислех си, че е от смяната на сезоните.
4. Напрежение и стягане в гърдите.
5. Леко повишение на нивото на хормона Пролактин, което при мен бе над нормата, но според лекарите нямаше клинично значение. Освен това хормоните ТСХ и Т4 бяха доста ниски, което по принцип не трябва да е така (ако единият е нисък, другият трябва да е висок). Лекарите решиха, че имам хормонален проблем, но седмица по-късно се оказа, че просто бременността е довела до временно объркване, докато организмът се адаптира към новата ситуация. А иначе изследванията случайно съвпаднаха със зачеването и затова имах възможност да отчета и този симптом.
6. Внезапен порив на гадене. Това беше нещото, което ме накара да си направя тест. При влизане в една стая, усетих по-особена миризма и изведнъж ми се догади.
Не бива да се забравя, че все пак, за да има съмнение за бременност, трябва да има закъснение на цикъла. Иначе симптомите по-горе, като че ли са ми се случвали и друг път.  
Re: Първи симптоми на бременност
« Отговор #393 -: Октомври 16, 2008, 08:15:13 am »
здравейте, момичета! много се радвам за всички щастливи бъдещи мами :bighug:
вече и аз мога да разкажа за първите симптоми на моята бременност. всъщност, най-ранният беше закъснението. всички останали се появиха доста след като вече знаех, че съм бременна. общо взето са типичните - гадене, повръщане, нетърпимост към всички силни миризми (дори към любимия ми парфюм :() и тотална липса на апетит! сега съм в трети месец и се надявам скоро да отшумят, но съм готова да си ги търпя и до края, ако това е цената на нашето съкровище :D
Re: Първи симптоми на бременност
« Отговор #394 -: Октомври 20, 2008, 14:16:06 pm »
Здравейте!
Най-после и аз мога да се разпиша в тази тема, въпреки че късно "се усетих" и симтомите ми не са от най-първите  :D. Но с моя нередовен цикъл и ПКЯ направих теста чак след 14-15 дни закъснение -  :bfp1:.
Иначе повече от седмица преди очакваната дата на М имах всички типични за мен предменструални симтоми - болки и придърпвания ниско в корема, тежест в стомаха, гадене, виене на свят.
Всъщност само последното този път е по-особено - получавам световъртежи и докато си лежа в леглото  :? Засили ми се апетита: внезапно ми се прияжда маринована риба или нещо кисело (по принцип обичам, ама чак толкова, че в 2 през нощта да стана да ровя...); по-често ходя по малка нужда; адски ми се спи, ама непрекъснато  :balk_126:
Ами ... това е засега.
Успех на всички!
Re: Първи симптоми на бременност
« Отговор #395 -: Октомври 24, 2008, 10:49:57 am »
Пропуснах да спомена за апетита който е неспирен...по-голям глад не съм изпитвала в живота си ям всичко и то по много страхувам се... да не наддам много  :wink: и ако не съм бременна да се чудя как да ги свалям  :P :oops:
Привет и успех на всички бъдещи мами!!!
*

    balmi

Re: Първи симптоми на бременност
« Отговор #396 -: Октомври 24, 2008, 11:04:14 am »
Хайде да се включа и аз:
1. Много силни предменструални болки, които продължиха почти до третия месец
2. Особена чувствителност на гърдите, почти като преди цикъл
3. Една сутрин не бях закусила и ми стана много лошо, а дори и не предполагах, че съм бременна
4. Закъснение на цикъла от 20 дена, след което посетих лекар.
5. По-често уриниране
6. Засилено влагалищно течение като при овулация - прозрачно и чисто
7. По-късно се появи по-голям апетит, дразнене от различни миризми, но хубавото е, че изобщо не съм повръщала, нито ми се е гадило
Ами това е, за друго не се сещам.
*
Re: Първи симптоми на бременност
« Отговор #397 -: Октомври 29, 2008, 08:15:40 am »
Сега и аз да не остана по назад :D.
Такааа...симптомите при мен преди очакваната М бяха единствено че се хранех повече.Това е,всички останали симптоми си бяха същите като преди цикъл.
Една седмица след очаквата М и след положителния тест разбира се се започна с честото уриниране :)

*

    tancheto

  • ***
  • 199
  • Всичко е възможно!
Re: Първи симптоми на бременност
« Отговор #398 -: Октомври 29, 2008, 10:58:34 am »
Хайде и аз..
След точно една година "непазене" се случи, бях решила да тръгвам по доктори след нова година...
До последно мислех, че ще ми дойде(правих тест ей тъй на на 25 ден от цикъла отрицателен естествено - просто имах един останал от преди)..имах си всички ПМС, дори на работа ходих час по час до тоалетната да се проверявам, ама не..на втората сутрин от закъснението направих тест и бледа втора чертичка, не знаех на кой свят се намирам..другото започна по-късно, често пишкане, заспивам много рано, гади ми се почти постоянно от няколко дни, кръста ме наболява, болки в корема имах първата седмица от закъснението, сега отшумяха, само едно леко придърпване от време на време, но това сигурно е от растежа на матката :)

*
Re: Първи симптоми на бременност
« Отговор #399 -: Ноември 07, 2008, 14:34:49 pm »
При мене нямаше абсолютно никакви симптоми. Тогава не съм имала нито един болезнен цикъл нито болки в гърдите - нищо /за разлика от сега/. Тъй като беше планувана бременност, си направих теста още преди закъснението и се показа бледа втора чертичка. После вече се появи страхотна нужда за сън. Тогава ходех на работа и си спомням, че веднага щом се приберех си хвърлях якето и обувките и веднага заспивах на дивана. После ставах да ям и пак лягах, та така спане до сутринта :lol:.