0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: има ли surrogate в бг или наоколо?
« Отговор #40 -: Януари 05, 2007, 11:15:41 am »
Бубе, а предвижда ли се промяна в закона или пък писане на нов закон, някакво движение изобщо в тази насока?

Никакво мацко, разбирай никакво! Пък и доста от колегите ти хич не са "за"...
*

    Нетали

Re: има ли surrogate в бг или наоколо?
« Отговор #41 -: Януари 07, 2007, 12:17:11 pm »
здравейте :)
мерси на всички за отговорите и за информацията...
...
аз също се заех подробнода проуча нещата....
в щатите наистина се оказва най-регламентирано, донякъде обаче.
проблема е че във всеки  щат има различен закон отностно майчинството   и правата....
но в някой щати правата за изцяло на билогичната майка....
другото е че е не е евтоно наистина,
но има начин ми се струва да се свървеш със застрахователна компания и ако те одобрят (демек стават и спермазоидите, и яйцеклетките) и някакви други  условия, да ти възстановят парите при евентуално неставане,  така че да опиташ пак....
абе доста чета, честно доста сложно ми стана... но като разбера нещо   ще пиша пак... за гърция също мисля да проверявам, но ще пиша туквсичко което разбера :) моля и вие пишете !!!
...
 на всички които ме разбраха, пожелавам една невероятна нова година - най-невероятната !!! с много сбъднати мечти и много  щестие, любов, късмет и сбъднати мечти !!
прегръщам ви !!

Съсредоточи се само върху темата и се въздържай от други коментари
« Последна редакция: Януари 07, 2007, 14:49:54 pm от Lali »
Re: има ли surrogate в бг или наоколо?
« Отговор #42 -: Януари 11, 2007, 16:18:16 pm »
Скъпи дами здравейте първо на всички вас.
Аз мисля, че surrogate и осиновяването са ного трудни решения. Всяко от тях носи в себе си своите рискове и проблеми, но все пак нали смисълът на живота се състои в това да създадеш и отгледаш нов живот!? Защо,ако нямаш друг изход, да не се замислиш за осиновяване или пък за метода surrogate? Със сигурност не е лесно да бъдеш майка донор или майка, която изнася чуждо дете в утробата си. И аз като повечето от вас съм убедена, че всяка жена която носи в утробата си такова дете след като го роди ще си го чувства като свое и няма да й е лесно да го даде, но от друга страна защо не погледнем на това като на признак на благородство, а не като на нещо антихуманно и антиморално? Прави са някои от вас като сочат за сходно със surrogate донорството на човешки органи, двете неща си приличат. Трудно е да вземеш такова решение да износиш чуждо дете и после да го дадеш, но нека не осъждаме жените, които го правят. Пък и всички знаем, че " Прекалените Светци и Богу не се нравят ". Все пак нека не забравяме, че няма нищо по хубаво от това да помогнеш на едно отчаяно семейство да създаде нов живот с твоя помощ. Аз също имам аборт и вече близо една година  и малко повече все още няма никакъв резултат. Всички вие можете да си представите какво чувствам, защото по голямата част от вас са преживели или аборт или други усложнения и на повечето от вас ви е ясна каква е страшната тъга и безброй многото тежки изпитания които човек преживява, докато се бори с природата само и само, за да създаде дете. Ето защо аз съм за surrogate и по скоро мисля, че няма да е лошо, ако има повече жени, които биха помогнали и биха износили детето на други. Че защо не? Да не би това да е някакъв непростим грях? Не вярвам, че може да се сметне за грях това да окажеш помощ на ближния, когато той се нуждае най - много от теб, особено когато става на въпрос за един нов живот. 
       Аз познавам два случая, при които брат дава детето си на брат си, защото последният не може да има деца. И нали всички сте чували, че истинските родители са тези, които са те отгледали, а не тези които са те създали? А пък още по - хубавото при surrogate е, че можеш да станеш родител и, че това дете може да е с твоите гени, нищо че друга майка ще го износи, та нали точно към това се стремят повечето хора.
И накрая искам да завърша с това, че ВСЕКИ ОТ НАС ИМА ПРАВОТО ДА ИЗБИРА КАКВО ИСКА ОТ ЖИВОТА И НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА МУ Е СЪДНИК И ДА МУ КАЗВА КОЕ Е ПРАВИЛНО И КОЕ НЕ.
*

    Мели

  • Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
Re: има ли surrogate в бг или наоколо?
« Отговор #43 -: Януари 11, 2007, 18:00:27 pm »
ВСЕКИ ОТ НАС ИМА ПРАВОТО ДА ИЗБИРА КАКВО ИСКА ОТ ЖИВОТА И НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА МУ Е СЪДНИК И ДА МУ КАЗВА КОЕ Е ПРАВИЛНО И КОЕ НЕ.

Това е анархия.


"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*

    ivcheto

az bih iznosila takova dete
« Отговор #44 -: Октомври 17, 2009, 20:00:50 pm »
здравейте милички !!!

не искам да ме знаете коя съм, за това ще пиша като гост....
отчаяна съм... търся "все още" някаква надежда....
отдавна си мисля за това, но чак сега се осмелих да го призная пред себе си....
започвам да си мисля за surrogate .... (надежда...)
не знам дали е възможно, не знам дали ще стане...
честно казано аз дори не го разбирам и не си  го представям... , особено ако си се представя на мястото на тази жена... аз не мога !!!! не бих могла никога да бъда толкова благородна и всеотдайна -превърнала съм се в егоист....
но все пак да попитам, има ли такава възможност някъде тук или в съседните държави ???
има ли начин да се направи тук???
чували ли сте за нещо???
 :bighug:
:?