0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Напоследък се наслагва мнението сред докторите в някои клиники , че Менагона е за предпочитане при стимулации, защото отговара на яйчниците е по-добър и качеството на яйцеклетките също. Макар че от друга страна пък този препарат не бил толкова добре пречистен и имал съответно повече стронични явления за разлика от Гонал и Пурегон. Някой знае ли нещо по въпроса и къде може да се намери повече информация за лекарствата за стимулация при инвитро?
Търсих и четох тук за Меногона но не намерих това , което ме интересува и затова пускам темата.


Когато искаш, намираш начин, когато не искаш, намираш оправдание
*
marina15,аз от док знам че Гонал'а има по добър ефект от Пурегон.Савова ми беше казала че при повечето момичета с Пурегон стимулацията не е каквато очакват.Слагат им конски дози пурегон и пак нищо съществено.Но колко е вярно незнам.Не мога да твърдя че е така.В групичката момичета които се засякохме по време на стимулацията,всички бяха на пурегон-от касата.Нямаше с повече от 10 яйчица(което никак не малко).Аз бях на Гонал.Имах 23 фул.но и хипертимулация..
*
Според мен всичко си е до организъм! При първото ми икси ме стимулираха с пурегон и направих 25 яйцеклетки и хиперстимулация, а при вторият опит с меногон и лека стимулалация 8 яйцеклетки! Така, че вадете си изводи! :roll:
*
При стимулация с мерионал аз имах 8 фоликула, от които извадиха 8 яйцеклетки :D, но докато правих процедурата срещнах момичета, които се стимулираха с пурегон от касата - имаше двечки с по 15 фоликула и то с горе-долу еднакви размери /това също е доста важно, защото моите бяха с различни размери, което е допълнително затруднение при определяне момента на пункцията/.
« Последна редакция: Ноември 23, 2006, 09:24:37 am от Grace »
When the things seem most hopeless - this is a prelude to when real opportunities begin



*
аз специално с Меногона реагирах много зле-  извадиха ми 4 броя, до като с Гонала и  Пурегона станаха двойно повече, тоест стимулациите ми бяха много по-успешни с тях.
Излиза явно , че при всеки е различно-аз пък при стимулация с гонал в комбинация с меногон ми извадиха 8 годни яйцеклетки, доката след това при следващите 2 стимулации само с Пурегон ми извадиха по 4 . Но е възможно при мен заради кратките срокове между стимулациите да не са реагирали добре яйчниците. Хубаво е ако има някъде писано за тези препарати по-подробно да се прочете.


Когато искаш, намираш начин, когато не искаш, намираш оправдание