0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Здравейте момичета. Днес и аз получих резултатите от имунологичните си изследвания. Ето ги:
Антифосфолипидни антитела
   
Анти-кардиолипин IgG   3.77 (-)   (N<10, Low pos. 10-20,Med. pos. 20-80, High >80)
    Анти-кардиолипин IgM   4.89 (-)   (N<10, Low pos. 10-20,Med. pos. 20-80, High >80)
   Aнти-b2GPI– IgG, IgA, IgM   0.723 (-)   (Cut off 0.772)
         
Яйчников резерв (3 ден от МЦ)
  Inhibin-B     5.00   (N>45 pg/ml)
   LH   10.13    (1-15  mIU/ml)
   FSH   18.82   (до 12 mIU/ml)
Имунофенотипизиране         
 CD3–CD56+16+NK-клетки   8.5%   (N<12%)
      
Този силно намален яйчников резерв направо ме разби. Моля кажете ми това подлежи ли на лечение? Оказва ли влиание върху качеството на яйцеклетките?Доц.Конова препоръчва консултация със специалист по репродуктивна ендокринология, но не искам да отида там напълно неподготвена.
Marmi, а не трябва ли да се повторят изследванията?
*
Съжалявам Марми за лошия резултат :( Щом доц.Конова ти е казала да се посъветваш с репродуктивен ендокринолог, направи го колкото се може по-бързо. На колко години си? Успех!!!
*
Момичета, ужасена съм. Доц.Конова нищо не ми пише за повтаряне на изследванията, но все пак ще я попитам. На 34 години съм.
Ами и аз съм на толкова и все си мисля, че на тези години не може да говорим за изчерпване на яйч. резерв, но истината е, че може да се случи и при по-млади момичета. Попитай я дали е необходимо да повториш - може пък да е някакво временно състояние. Искрено се надявам да е така.  :cuddle:
*

Marmi, задължително повтори  изследването .И при мен се беше получило така и след повторното изследване резултата беше добър .Остави паниката настрани  и се успокой.
Серума по куриер ли го изпраща или го  отделиха на място -/при мен именно това се оказа проблема/?
Успех миличка!
*

    evro

  • *****
  • 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
Марми, успокой се, аз лично съм била жертва на лабораторна грешка. Най-малкото другия цикъл повтори ФСХ-то и ЛХ-то, но ти препоръчвам във ВМИ. Успех!!!

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*

    bebe_13+15

  • *****
  • 2324
  • мама на две слънца
Марми, и моите резултати за я. резерв се оказаха извън норма, макар и доста по-малко от твоите. Но аз мисля да повторя изследването 2 месеца след първото. Ти да си пила някакви лекарства или билки за стимулация на овулацията преди изследването - може да са оказали те влияние.
Успех при повтарянето на изследването, мила и да пишеш за хубавите новини ;) :goodluck:


*
Благодаря ви момичета! Аз ходих на място за изследванията, но самият цикъл точно този месец нещо не протече нормално - през първите 2 дни нямаше обилно кървене, а само прикапваше. Доц.Конова ме увери, че това не е проблем, но въпреки това наистина смятам да повторя изследването. Просто не знам ако резултата бъде различен на кое изследване ще вярвам.
*

    evro

  • *****
  • 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
На различния разбира се !!!  :D
Аки ти е по силите - не го мисли сега, когато го направиш и излезнат резултатите - тогава му мисли. А да ти кажа пък крайно време е да пием по едно кафе някой ден!!!

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*

    balmi

Марми, и аз съм с лоши резултати - ФСХ 15, ЛХ 7, Инхибин Б 14,63 при същите референтни стойности. При мен ФСХ рязко се вдигна след двумесечен прием на противозачатъчни. Доц. Конова ме изпрати при- ендокринолог от София с който работят - д-р Катя Тодорова. На 31,10 съм си записала час и ще пиша на какво мнение е. Мисля след известно време пак да повторя изследванията но на място, а не по куриер.
*

    balmi

Вчера бях при д-р Тодорова. Тя смята, че високото ФСХ при мен не се дължи само на противозачатъчните. След преглед на щитовидната жлеза констатира няколко малки функционални кистички получени в резултат на стрес. Това може също да е една от вероятните причини. Ще пия селен, аспирин протект и водорасли (източник на йод). В петък ще направя отново хормони FSH E2 LH на трети ден от цикъла както и ТАТ МАТ TSH FT3 FT4. Ще пиша как варират стойностите.
*

    naha

  • *****
  • 1474
  • За всяко нещо си има Време, Път и Надежда!
Хора искам да питам за тея щитовидните ( че ми извръкна от акъла) на трети ден ли бяха ТСХ ФТ3 и 4. За ТАТ И МАТ знам, че по всяко време ама тея другите. Другия месец ще ги пускам. А моите имунологични се очакват в понеделник чак да са готови. Пусках ги с куриер. И хората се погрижиха да са добре охладени и на другия ден още в 9ч са откарани в клиниката. Остава да се надявам на добри резолтати. Марми какво става с тебе ?
*
Здравейте момичета! Аз си чакам прегледа при д-р Стаменов на 22 ноемри и ще продължа по негово предписание. Доколкото знам при него също се правят имунологични, така че бих могла да ги повторя там, ако реши че е необходимо.
Вчера звъних в Плевен за резултатите от ДНК анализа, които трябваше да станат готови за 3 седмици /миналия петък/, но ми казаха да се обадя към 15-ти, т.е. след още 2 седмици, тъй като човека, който ги правил бил излязъл в отпуска. Пълно безхаберие. Възмутена съм. Още повече ме дразни това, че ако не са добри резултатите нямало да ми ги изпратят, а трябвало да отида на място да си ги взема?! Безумие абсолютно. Дано не ми се налага да се разправям по този въпрос.
*
При мен нещата са горе долу същите ,с разлика ,че инхибина е 23,94.Аз също ходих при д.Тодорова ,тя ми прегледа щетовидната жлеза и каза че е наред ,имало много незначителни отклонения и при съотношение на LH/FSH 0.5 предположи поликистоза-това нещо много ме обърка . Каза ,че трябва да изследвам инсулинова резистенност да пия дуфастон ,бромокриптин,селен и сиофор ако се наложи.Според ехографиите във Видин няма  поликистоза ,а според Конова е недостатъчен яичников резерв.Днес ще се консултирам с доц.Конова отново.Как мислите кое е вярното?
*
[quote Още повече ме дразни това, че ако не са добри резултатите нямало да ми ги изпратят, а трябвало да отида на място да си ги взема?! Безумие абсолютно.
Цитат
Марми аз бях при д-р Конова тази седмица и при срещата с генетичката тя изрично ни предупреди, че ако генетичните изследвания не са добри трябва да се отиде при тях, за да могат да ти обяснят, разтълкуват смисъла на тези ресълтати и какво можеш да правиш оттук насетне и какво не. Така, че това на мен ми звучи по-скоро отговорно, отколкото безумно  :P
Песимистът вижда трудността във всяка възможност;
Оптимистът вижда възможността във всяка трудност!