0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Някой знае ли ......
« -: Февруари 15, 2007, 21:03:30 pm »
Привет на всички !!! Някой знае ли по какви причини можем да не бъдем удобрени за вписване в регисъра ? Или знаете ли такива който не са били удобрени и записани ? Благодаря ви предварително !!!
« Последна редакция: Февруари 15, 2007, 21:05:32 pm от maiq »
*

    peti_pati

  • ****
  • 746
  • Обещах на Марианче-догодина на днешния празник
Re: Някой знае ли ......
« Отговор #1 -: Февруари 16, 2007, 09:33:20 am »
Честно да си призная и аз съм си задавала тези въпроси :D, но не съм чувала някой от кандидатстващите да не е бил одобрен :?.
Все пак предполагам, че има и такива случаи, но единствената причина, която мога да си представя е психично заболяване на един от осиновителите (нали има разговор и с психолог) или някакво тежко хронично заболяване (но пък тогава вероятно изобщо няма да ти приемат документите) :ask:.

Мила, по-добре не се терзай предварително, а давай смело :D!
При нас до сега е минала само първата среща със соц. работник, но мога да кажа, че даже минават приятно :mrgreen:.
Намерихме нашето синче.
Re: Някой знае ли ......
« Отговор #2 -: Февруари 16, 2007, 15:06:37 pm »
Здравей,аз ти препоръчвам да отидеш направо във дома и да разговаряш с директора.Аз така направих и при мен се получи,вярно че това беше през2001г. но предполагам че и сега е същото.Аз бях в дома който се намира мисля че квартал Сердика се водеше на реката на ул.Одрин от бул.Стамболийски като тръгнеш по реката посока кв.Сердика.(противоположната е този другия булевард който е на метрото забравих му името) пробвай там и успех.
*
Re: Някой знае ли ......
« Отговор #3 -: Февруари 16, 2007, 15:19:29 pm »
В момента режима е сменен и разговор с директор на дом не върши работа. Защо мислите че няма да бъдете одобрени...
Честно казано в различните дирекции е различно, обаче в повечето случаи проучването е доста формално и не съм чула за случай, в който някой не е бил одобрен
В очакване ....
Re: Някой знае ли ......
« Отговор #4 -: Февруари 16, 2007, 18:42:11 pm »
Здравейте  :)!!!Отдавна чета този форум и съм с впечетление че тука има доста запознати ..... затава и питам :D
Друга седмица сме решили  да се заемаме с тази процедура !!! И просто ми беше интересно ! За това питам ]Да ли някой е чувал или знае нещо такова !!! И по точно въпроса ми е -дали е възможно да ти приемат документите за вписване в регистъра и да не те впишат(т.е. да не те удобрят за вписване в регистъра ) или може ли вообще та ни ти приемат документитe ? Ако е въжможно някой знае ли поради  какви пречини може да се получи това ?[
Re: Някой знае ли ......
« Отговор #5 -: Февруари 16, 2007, 20:06:05 pm »
Всичко зависи от социалния работник, който изготвя доклада и от вашето здравословно състояние. Скоро чух, че и хора със сериозни хронични заболявания са получили разрешение за вписване в регистрите на осиновяващи.
И нещо друго - кандидат-осиновителите в повечето случаи са хора на около 30-40 г. Почти няма хора на тази възраст, които да са в цветущо здраве, все има по нещо. Обяснете на личния лекар и другите специалисти за какво ви трябват медицинските и ще срещнете разбиране. Така, че не се притеснявайте, действайте!
Успех на всички!
Re: Някой знае ли ......
« Отговор #6 -: Февруари 16, 2007, 22:40:47 pm »
                             Мерси супер сте  :D
Благодаря на всички които отделиха време за отговор (и на тези които все още не са -но смятат да го направят :D чакам ви  :D).
Просто ме вълнува тази въпрос или ме валнуваше -вече незнам :D !!!
То е ясно че системата е маааалко тромава ноооооо -това е , щом сме я докара ли до тук не остава нищо друго освен да стискаме зъби и да чакаме !!!!
Успех на всички по тоя труден път и кураж , не че е много но......... все е нещо . Да си помагаме -кой с квото може !!!  Успех !!!
*

    peti_pati

  • ****
  • 746
  • Обещах на Марианче-догодина на днешния празник
Re: Някой знае ли ......
« Отговор #7 -: Февруари 19, 2007, 09:37:31 am »
Maiq, аз мисля, че няма от какво да се притеснявате :D.
Единствените заболявания, които официално са обявени, че не трябва да имате са СПИН, венерически заболявания и туберколоза (за тях се изискват и отделни изследвания). Също така се изисква удостоверение за психично здраве, което се издава от специализирана болница като Св. Наум на 4ти километър, но зависи в кой район на София си (ако изобщо си от София  :lol:).

Документите ви, ако отговарят на изискванията, не може да не ви ги приемат :D.
Действайте смело - ние сме с вас. Ако имате въпроси за документите съм насреща :D.
Намерихме нашето синче.
Re: Някой знае ли ......
« Отговор #8 -: Февруари 20, 2007, 23:14:02 pm »
Мерси    peti_pati !!! Не че сам много отчаена :( но....... след три опито инвитро "икси"-неуспешни разбира се  и един голям куп пари -естественно , за нервите :( и надеждите :) се сещаш надявам се , вече незнам ......  :( от къде и кво до очаквам !!! Но все пак мерси !!!
*

    peti_pati

  • ****
  • 746
  • Обещах на Марианче-догодина на днешния празник
Re: Някой знае ли ......
« Отговор #9 -: Февруари 21, 2007, 08:58:58 am »
Няма от какво да се притесняваш :D. Щом веднъж сте взели решение да подавате документи, всичко ще се нареди. :hug2:
Честно да си призная, откакто си подадохме документите, усмивката ми пак се върна на лицето ми :D. През последните няколко години посветени на изследвания и процедури бях забравила какво е да се чувстваш уверен и обнадежден, че един ден ще успееш да осъществиш мечтата си. Сега съм много по-спокойна и сигурна, че постъпваме правилно.
Кураж и дано скоро се похвалиш :babyflips:.
Намерихме нашето синче.
Re: Някой знае ли ......
« Отговор #10 -: Февруари 22, 2007, 09:51:34 am »
Дано -от твоята уста в божийте уши !!! И дай боже на всеки да има да се похвали !!! :D