0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Абе я ми обяснете за таз токсоплазмоза, че нещо не схващам?

Ако си я лепнал ти стои в теб докато я излекуваш или образуваш антитела към нея, както при шарките?!
Вярвам, че всеки един от тук ще сбъдне мечтата си!

*
Токсоплазмоза? - що за животно; яде ли се, пие ли се...
« Отговор #1 -: Април 13, 2005, 19:06:14 pm »
От обяснениятя на д-ра разбрах, че ако я хванеш по време на бременост, почти винаги има помятане , а ако случайно се запази , то детето ще бъде с някакви си дефекти. Аз също имам токсоплазмоза, която съм хванала някога и това ме претесни , когато разбрах , че съм бременна. Доколкото си спомням  май е така както казваш ти - образуват се антитела.
www.med.primasoft.bg/tips_for_all/veterinary_medicine/articles/toxoplasmosis.htm :kittenyarn:
*

    Anonymous

Токсоплазмоза? - що за животно; яде ли се, пие ли се...
« Отговор #2 -: Април 15, 2005, 13:57:29 pm »
Доколкото аз съм запозната - придобива се имунитет и след това няма проблеми. Аз съм бременна, имам антитела - установи се , че инфекцията е стара - преди бременността /имам котка от 10 години и винаги съм галила котки/. За сега няма проблеми. Дано всичко е наред!!!
Re: Токсоплазмоза? - що за животно; яде ли се, пие ли се...
« Отговор #3 -: Октомври 05, 2010, 09:43:54 am »
Когато бях ученичка лежах във Варненската болница.Там еднократно изолираха токсоплазмоза -пратиха ме в ХЕИ-за лекарств-от там ми отговориха че не е достатъчно еднократно изолиране-трябва да се нааправят неколкократно изследвания за да се потвърди.Аз също цял живот съм имала животни-котки кучета.Сега имам две кучета и две котки;Надявам се да няма проблеми
Re: Токсоплазмоза? - що за животно; яде ли се, пие ли се...
« Отговор #4 -: Октомври 28, 2010, 17:48:32 pm »
Цистите на toxoplasma gondii са разпространени в почвата и потенциален начин на заразяване далеч не са единствено котешките фекалии. Всички кореноплодни зеленчуци и листни зеленчуци трябва да се измиват изключително добре, както и да не се консумира недопечено месо. Лошата хигиена на обработка на месото в едно домакинство всъщност е топ заплахата за заразяване с токсоплазмоза. За да се предпазим, е нужно да не се яде недобре опечено месо, суровото месо в хладилника да се съхранява така, че кръв от него да не попада върху други продукти или върху лавиците, да се използва отделна дъска за обработване на месо.
За собствениците и любителите на котки - тест за токсоплазмоза на котката ви можете да направите при ветеринаря си, вероятността тя да има активна инфекция в момента на бременността ви е много малка, тъй като котките боледуват и са потенциално заразни само 2 седмици след заразяването им от замърсена почва и след това имат имунитет за цял живот. Ако котката ви не излиза от вкъщи и не оставяте обувките си да се търкалят в коридора, то котката няма откъде да направи контакт със замърсена почва. Само при активна инфекция на котката може да се заразите, и то след като погълнете части от фекалиите й, престояли поне 48 часа (поради специфика на цистите). Следователно ако своевременно почиствате котешката тоалетна с лопатка и ръкавици, няма опасност за здравето ви.
Ще потърся да дам линк към научен източник за токсоплазмозата.