0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    Pami

Ин витро в Истанбул
« -: Ноември 13, 2006, 14:24:31 pm »
Привет,има ли някой от вас които да е правил ин витро в Истанбул,Американската болница. Цетох в саита им че имали някакъв нов метод ''Глу бебе' или нещо подобно. Моля помогнете ни да решим дали да правим опит тук в БГ или в Турция.
Мерси за помоща Ви в избора ми.
Re: Ин витро в Истанбул
« Отговор #1 -: Ноември 13, 2006, 17:00:43 pm »
Аз познавам момиче, което прави инвишро в Истанбул и то успешно от първи път - гарантирано от доктора. При тях почти нямаше подвижни сперматозоиди. Обещавам да пиша по-подробно като разбера повече.
Re: Ин витро в Истанбул
« Отговор #2 -: Ноември 13, 2006, 17:29:35 pm »
.... гарантирано от доктора

Като чуя гаранция от доктор и ми се изправя косата! Да не би да има връзка с космоса?
*

    Pami

Re: Ин витро в Истанбул
« Отговор #3 -: Ноември 14, 2006, 12:31:07 pm »
Аз познавам момиче, което прави инвишро в Истанбул и то успешно от първи път - гарантирано от доктора. При тях почти нямаше подвижни сперматозоиди. Обещавам да пиша по-подробно като разбера повече.

А,случайно да знаеш нещо и за цената която са платили там? Защото за съжаление и това не е малък проблем "финансите"  :(
Re: Ин витро в Истанбул
« Отговор #4 -: Януари 05, 2007, 23:40:53 pm »
zdraveite.az pravih ivf v istambul-uspeshno ot parvi opit.bolnizata niama nishto obshto s tezi u nas za sajalenie.vlez v -Memorial hospital prof.Semra Kahraman i 6te poluchish zialata informazia.tuk 6te si skasa6 nervite zdraveto i parite.ne e mnogo po skapo ot tuk na e uspe6no.tuk zagubih 12godini 

Пиши на кирилица.
« Последна редакция: Януари 06, 2007, 08:04:14 am от Lali »
*
Re: Ин витро в Истанбул
« Отговор #5 -: Януари 06, 2007, 21:10:50 pm »
Здравей, Favorit! Първо - честито! Желая ти лека и безпроблемна бременност и едно здраво и хубаво бебче!  :stroller: :sucky: Ако искаш разкажи ни за твоя успешен опит по-подробно -  как протече, изцяло ли беше там или подготовката беше в България! Колко струваше опита ти, ако не е тайна и т.н. Мисля, че ще ни бъде полезна тази информация. Предварително благодаря!(И пиши на кирилица)

*
Re: Ин витро в Истанбул
« Отговор #6 -: Януари 12, 2007, 11:07:53 am »
За Memorial hospital зная, че е една от най-добите болници в Истанбул, съответно и цените са завишени, но нямам представа за ivf какви са.
www.tupbebek-genetik.com/en_index.html - за повече информация.
Re: Ин витро в Истанбул
« Отговор #7 -: Август 02, 2007, 10:59:31 am »
Здравейте момичета,

Често чета форумите, но за първи път се включвам с полезна информация и естественос въпрос.

Тъй като тук прочетох за Мемориал Хоспитал в Истанбул се поинтересувах относно цените.  Това е което получих дирекнто от Доктор Семра Кахраман:

"The price for a visit with me is about 150 USD. Moreover the price of entire IVF is 3000 USD, except medication which is nearly 1000 USD."

 

Best regards,

Prof. Semra Kahraman MD.

Director of ART and Genetics Center

Istanbul Memorial Hospital

Address: Piyale Pasa Bulvari, 34385, Okmeydani, Istanbul, Turkey

Phone: +90 212 314 66 66 / 3315-3320

Fax: +90 212 314 66 49


Това обаче, което ми се щеше да попитам дали някой от Вас има идея като каква е статиската за успеха на процедурите там, както и въобще някой може ли да даде инфо, кое това което прави инвитрото по- успешно там?
Re: Ин витро в Истанбул
« Отговор #8 -: Август 02, 2007, 12:34:22 pm »
Изкушавам се да се намеся,защото ми се струва,че някой е в заблуждение.
1.Никой лекар не може да ти даде 100% гаранция за успех.Има хиляди причини и известна доза късмет за успеха или неуспеха на една процедура.
2.Всяка жена се стимулира с различни видове лекарства,в зависимост как реагира организма, следователно различни цени имат съответните медикаменти.Следователно тази цифра от 1000 USD нищо не означава.
3.В Бг вече има клиники с добра техника,апаратура и специалисти.
Успех и дано бързо се ориентирате!
Да имаш кураж не значи да не се страхуваш, а да си господар на страха си!
Re: Ин витро в Истанбул
« Отговор #9 -: Август 03, 2007, 10:26:00 am »
Само да добавя, че това глу-бебе, или там каквото беше, се прилага и у нас, например в МЦРЗ при всички трансфери се ползва.
Благодаря ти, Бени!







*

    Zlatulka

  • *
  • 2153
  • Спермограма се прави САМО в клиника по стерилитет!
Re: Ин витро в Истанбул
« Отговор #10 -: Август 03, 2007, 14:02:12 pm »
А какво представлява всъщност това глу-бебе. Звучи ми като някакъв вид "залепване" на ембриона към стената на матката  :oops: ..

*
Re: Ин витро в Истанбул
« Отговор #11 -: Август 04, 2007, 20:35:06 pm »
А какво представлява всъщност това глу-бебе. Звучи ми като някакъв вид "залепване" на ембриона към стената на матката  :oops: ..
Точно така, някакво лепило, с което прикрепяли(залепяли) ембрончетата. :lol:

*

    eganeva

  • *****
  • 4584
  • И утре е ден, но друг....
Re: Ин витро в Истанбул
« Отговор #12 -: Август 05, 2007, 12:10:09 pm »
Вижте какво прочетох вчера.


Ембриолепило и неговото приложение в болница “Д-р Щерев”
Защо са различни култивационните среди за ин-витро отглеждане на човешки ембриони?

Селекцията на ембриони за трансфер по света и у нас е базирана на тяхната морфология и темп (скорост) на развитие. Освен собственият потенциал на ембрионите, върху развитието им ин-витро въздействат както позитивно, така и негативно факторите на заобикалящата ги среда. Ефектът на средата зависи от нейната концентрацията и от стадия, в който се намират ембрионите. Ето защо културалната среда има ефект и върху морфологията на ембрионите и дава възможност за селекцията им през различни стадии и отсяването на най-добрите измежду тях. Най-важни са оптималните условия на култивиране.

Средата, известна като “ембриолепило” е създадена специално за трансфер на ембрионите. Хиалуронатът®, който се съдържа в нея няма животински произход и е лицензиран за терапия при човека. Компонентите й улесняват имплантацията на ембрионите и съдържат витамини и растежни фактори. Тази среда е популярна още като “ембриолепило”, въпреки, че тя не прикрепя, залепвайки ембриона върху повърхността на маточната лигавица (ендометриума). Тя е създадена като физиологична буферна система, благодарение на натриевия бикарбонат и способства извън инкубатора (когато ембрионите се носят в катетъра за ембриотрансфер) да запазва непроменена киселинността (pH) на средата и да намали “стреса” на ембрионите непосредствено преди преноса им в матката.

Наречена още Утеринна Трансферираща Среда, тя се явява последната от последователните среди, в които се култивират ембрионите. Трябва да се има в предвид, че процесът на имплантация е молекулен, имунологичен, рецепторен и по последни данни в него участват 7 семейства (клъстера) от гени (Carlos Simon, Spain – Genomics of human endometrial receptivity, Erice, Italy, May 2006), експресията на които определя рецептивността (предразположението към имплантация) на ендоментриума. Въпреки това е установено, че формулата, по която е създадено “ембриолепилото” увеличава възможностите на ембриона за прикрепяне към ендометриалната стена.

Тази среда се прилага активно в ин-витро отделенията на МЦ “Репродуктивно здраве”, болница “Д-р Щерев” по преценка и при определени показания в развитието на ембрионите.

До настоящия момент тази услуга се прилага без допълнително заплащане от страна на пациента.

Текст: Ембриологичен екип, САГБАЛ "Д-р Щерев"
Източник: MediCult®, Danmark




*

    Zlatulka

  • *
  • 2153
  • Спермограма се прави САМО в клиника по стерилитет!
Re: Ин витро в Истанбул
« Отговор #13 -: Август 05, 2007, 12:24:37 pm »
Я виж ти! Щерев и безплатни услуги.... Тц-тц-тц

Re: Ин витро в Истанбул
« Отговор #14 -: Август 17, 2007, 09:37:45 am »
Здравейте, момичета!
Аз съм с два неуспешни опита икси в български клиники. Интересувам се от инвитро в американската болница в Истанбул или Израел. Разгледах сайтовете им и смятам, че цените от около 3000$ /50% по-високи от например д-р Владимиров - около 3000 лв./ са приемливи.Разбира се отделно са разходите за транспорт и престой, които за Истанбул са също приемливи.Моля, ако някоя от вас е правила опит там да сподели впечатленията си, включително недоволните. Досега разбрах за три жени за Истанбул и трите с успешни опити от първи път там, но това ми се струва доста приказно, бих искала да получа реални впечатления.Късмет на всички!
инвитро в истанбул
« Отговор #15 -: Ноември 22, 2007, 15:00:11 pm »
Здравейте моми4ета.Някой правил ли е инвитро в истанбул.4ух 4е се пла6та само първия опит и ако е неуспе6ен следва6тите са безплатни.На мен не ми се вярва да е така,затова 6те съм благодарна,ако моми4ета с ли4ен опит ми отговорят.
ИН ВИТРО КЛИНИКА В ИСТАНБУЛ
« Отговор #16 -: Май 09, 2008, 12:13:21 pm »
Здравейте,момичета! Скоро чух ,че имало нова клиника в Истанбул.За съжаление не знам нищо повече за нея,освен ,че била немска и качеството на обслужване било на мн.високо ниво.Надявам се,че бихте ми помогнали с малко повече информация-телефони адрес,а и да споделите опит разбира се! :balk_173:
*

    ultra

  • Анна Зашева
  • *
  • 7291
Re: ИН ВИТРО КЛИНИКА В ИСТАНБУЛ
« Отговор #17 -: Май 09, 2008, 17:09:41 pm »
От няколко месеца екипът на сдружението имаме контакти с клиниката, очаквайте скоро подробна информация на сайта.
От клиниката са заявили желание да има техен представител на ДРЗ 2008, така че на място ще може да се информирате най-добре.
Тъй като поддържаме кореспонденция с тях, може предварително да им зададем въпросите ви, така че питайте какво конкретно ви интересува :)


“Experience is the name every one gives to their mistakes.” Oscar Wilde
Re: ИН ВИТРО КЛИНИКА В ИСТАНБУЛ
« Отговор #18 -: Май 09, 2008, 20:13:51 pm »
Ultra,благодаря ти много за бързия отговор.Това,което казваш е чудесна новина.  :cheerleader:Въпросите ми са само 2.Най-много ме интересува имат ли дарителска програма за яйцеклетки.Тук в БГ,вместо да помогнат за този проблем са усложнили нещата.Досега дарителка можеше да бъде всяко момиче,а сега само раждали жени.Това изключително намалява шансовете за получаване на донорска яйцеклетка. Вторият ми въпрос естествено е: приблизително колко би струвал 1 такъв опит с донорска яйцеклетка.
*

    ultra

  • Анна Зашева
  • *
  • 7291
Re: ИН ВИТРО КЛИНИКА В ИСТАНБУЛ
« Отговор #19 -: Юли 02, 2008, 00:05:09 am »
марилина, оказа се, че в Турция е збранено използването на донорски материал.
Практиката им е да изпращат клиентите си, които имат нужда от донорска програма, във филиали на клиниката извън страната.
Предполагам, че с този отговор не ти помагам, съжалявам :(


“Experience is the name every one gives to their mistakes.” Oscar Wilde