0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: ВКУСОТИИ
« Отговор #340 -: Юни 17, 2007, 10:35:59 am »
стига беееее, някои хора тук се опитват диета да пазяяяят!!! :lol: :lol: :lol:
*
Re: ВКУСОТИИ
« Отговор #341 -: Юли 10, 2007, 10:40:34 am »
Привет и от мен.
Преди няколко дни ми казаха рецепта за хрупкави пилешки крилца , може и с бутчета. Крилцата или бутчетата (разделете ги на две) се посоляват и се оставят 1/5 час да се овкусят и оцедят. След това се намазват  с майонеза и се отупват с галета и сусам. Пекат се в тава, без мазнина и вода. Така добиват страхотна коричка от всички страни. Немога да им се наситя  ... :oops:



Скъпички, правих тази рецепта и с крилца, и с бутчета, и наистина става много вкусно! Даже съм я препоръчала на приятелки.
Само че аз малко импровизирах /никога не готвя точно по рецепта, винаги добавям или отнемам нещо от себе си/.
Мариновах пилешкото за няколко часа в марината от - "унисос" на Maggi /ако не сте го ползвали, няма да съжалявате ако си вземете/, балсамов оцет, олио, малко вода, червен пипер, подправка за пиле /универсална/, куркума, бял пипер, сол, или каквито искате подправки по вкус.

Благодяря ти Петя за чудесната рецепта!
*

    kassi

  • *
  • 5258
  • Мама на трима
Re: ВКУСОТИИ
« Отговор #342 -: Юли 12, 2007, 18:35:36 pm »
Хайде и аз да се разпиша тук. По принцип много обичам да готвя и да си измислям разни неща. Имам си любими рецепти за торти например и приятелите ни винаги са много доволни. Готвя предимно месни неща, но днес си измислих нещо постно. В следващите месеци сигурно ще имам повече свободно време и ще допълвам темичката.
Ето и рецептата:

6-7 зелени чушки
ориз 200гр.
пресни гъби 10бр.
малка тиквичка
копър /на вкус/
малки моркови 2бр.
сол /на вкус/
подправка пикантина /1с.л./
лук /малка глава/
олио /на око/

Нарязвате гъбите, морковите и тиквичките на дребно, добавяте ориза, лука, и останалите неща. Разбърквате добре, и пълните почистените чушки. Нареждате в тавичка, сипвате олио и заливате с достатъчно количество вода. Пече се на 200 градуса.
Добър апетит!


София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
*
Re: ВКУСОТИИ
« Отговор #343 -: Юли 13, 2007, 17:52:28 pm »
Каси, и аз така ги правя пълнените чушки, но без гъбките. А "Пикантината" е новото ми откритие от БГ. Последният път като си ходих, си купих доста и различни видове "Пикантина". Много ми харесва особено онази за пилето (ние с мъжа ми от месото ядем само птиче и риба), но става и за безмесни ястия. Тук подправките са доста скъпи, макар че има голям избор на различни комбинации, подобни на "Пикантина". За чушките мога да се оплача само, защото не се продават като онези малките нашенски чушки за пълнене. Има само камби и едни много дълги червени чушки. Аз пълня камби и вече им свикнах, защото имат някои специфики при приготвянето - доста са дебелички.  :D
*
Re: ВКУСОТИИ
« Отговор #344 -: Юли 16, 2007, 22:58:40 pm »
Ау, Розичке, огромно благодаря за рецептата за пицата с макарони!  :eating: Голямо лапане падна. Ама ти, душата, друг пиши и някакви ориентировъчни продукти за такива, които като мен ще я правят за първи път. Слагах продукти като невидяла - в стила на мечо пух - "Колкото повече, толкова повече". По едно време се сетих, че все пак става въпрос за пица... Още веднъж благодаря - невероятен вкус и аромат!

*
Re: ВКУСОТИИ
« Отговор #345 -: Юли 17, 2007, 22:39:48 pm »
Душе, много се радвам, че ти е харесала! Не е нищо особено уж, но вкусът и ароматът от пушената шунка е убийствен! А точни мерки няма, защото е за лакомници!  :D Кой каквото обича и по колкото го обича!  :D
*
Re: ВКУСОТИИ
« Отговор #346 -: Юли 17, 2007, 22:59:42 pm »
Душе, много се радвам, че ти е харесала! Не е нищо особено уж, но вкусът и ароматът от пушената шунка е убийствен! А точни мерки няма, защото е за лакомници!  :D Кой каквото обича и по колкото го обича!  :D
А след нея на другия ден съм на диета! :lol: :scale:

*

    Karma

  • ***
  • 165
  • Малко повече усмивки
Re: ВКУСОТИИ
« Отговор #347 -: Август 03, 2007, 17:58:53 pm »
Ееехх, потекоха ми лигите.....

Ама не мислите за тея, дето си нямаме фурна. Мъча се и аз с едно котлонче в къщи. :( А така ми се ядат чушки, пълни с яйце и сирене или тиквички на фурна :(
Re: ВКУСОТИИ
« Отговор #348 -: Август 05, 2007, 16:39:32 pm »
Здравейте момичета  :D
И аз обичам да готвя, но за съжаление заради работата не ми остава много време, та все си падам по лесните и бързички рецепти  :oops: Ето и от мен една:

ПИЛЕ ПО АРЖЕНТИНСКИ

500-600 гр. пилешко филе се нарежда в тавичка (става и в йенаглас)
овкусявам го с Пикантина или Маги унисос
върху него плънто се нарежда лук нарязан на тънки шайби
върху лука изсипвам бурканче наразяни гъбки - около 300 гр.
настъргвам кашкавал - около 200 гр.
и цялото творение се намазва с една кутийка майонеза Краси
слага се в загрята фурна и се пече на около 180 градуса

Кашкавала и майонезата придават особен вкус на ястието, лукът се задушава, а пилето става превъзходно.
Рецептата си е калорична, но греховно вкусна  :hungry: и става за не повече от 30 мин. Зимно време я гарнирам с картофено пюре, а сега със салатка или таратор  :dating: Останалото е въпрос на въображение  :wink:
=http://www.[urlmamaibebe.com][/url]
Re: ВКУСОТИИ
« Отговор #349 -: Август 10, 2007, 18:02:10 pm »
Обожавам да готвя.Това е нещото което ме разтоварва най-много.
И понеже съм морско чадо най обичам рибка и разни морски дарове.
Ето ви някой от любимите рецепти на моят мъж.

Мини баница от тиквички

Продукти:
4 бр. малки тиквички ,2 бр. яйца,1 кофичка кисело мляко,100 гр. Настъргано сирене,1връзка копър ,½  домат ,1 глава чесън,сол и олио
Начин на приготвяне :
Почистете и нарежете тиквичките на дълги и широки ивици ,посолете ги и ги оставете да престоят поне 30 мин в цедка за да изтича водата от тях.През това време разбийте яйцата ,настърганото сирене ,нарязаният на ситно половин домат , ½ от връзката копър , две скилидки чесън стрити.Прибавете ½  от кофичката кисело мляко и разбийте добре.
Загрейте в дълбок тиган олио и почнете леко да запържвате вече изцедените тиквички от двете страни.След като са готови ги оставете да поизстинат . Във формички за крем карамел почнете да нареждате ред тиквички ред от сместа със сиренето до напълване на формата като последния пласт трябва да е от сместа.Запечете в предварително загрята фурна или в микровълнова за около 10 мин.Оставете да изстине за няколко минути и обърнете в чиния.От останалото кисело мляко ,чесън и копър нарязани на ситно направете сос и залейте с малко количество .Това е идеалното пред ястие  за вас и вашите гости .


Хайвер от раци и риба

Продукти:
250 гр. Извара,5-6 бр. черни маслини ,5-6 бр.зелени маслини ,1 глава лук,10 бр. ролца от раци, 10 бр. маринована трицона,10 бр. маринована херинга,лимонов сок,1  майонеза сол и копър
Начин на приготвяне :
Изсипете изварата в дълбок съд.Почистете маслините от костилките и ги нарежете на ситно.Нарежете на ситни кубчета ролцата ,херингата и трицоната и заедно с маслините прибавете към изварата.Увкосете с ситно нарязаният копър ,лимонов сок и сол.Настържете на ситно ренде лукът и го прибавете към готовото смес.Прибавете и майонезата и разбъркайте добре .Оформете в плато по свой вкус ,сервирайте с препечен хляб или топли питки .



Салата „СВ.Никола”

Продукти:
3-4 сварени картофа,два сварени моркова,една кутия консервирана сладка царевица,4-5 кисели/мариновани/ краставички ,1 пакет ролца от раци,200 гр. Майонеза,сол,черен пипер ,1ч.л. горчица,2 бр. твърдо сварени яйца.4-5 черни маслини и един лимон за украса
Начин на приготвяне :
Нарежете  сварените картофи и моркови на дребни кубчета и поставете в дълбок съд ,направете същото със краставичките,ролцата от раци и сварените яйца.Прибавете 3-4 супени лъжици от марина дата  на краставичките ,сол на вкус,черния пипер,горчицата и едно пакетче майонеза.Разбъркайте добре.
Сервирайте в коктейлни чаши като върху всяка чаша поставете ветрило от лимоните и роза от маслина.


Паниран хек с чеснов сос

Продукти:
1кг.Хек филе,1 глава червен лук, 50гр. Бира,2 бр. яйца, 4-5 с.л. брашно,сол,лющян,4-5 скилидки чесън ,сокът на един лимон,олио за пържене
Начин на приготвяне :
Осолете филето на хека един час преди неговото приготвяне.Настържете на едрото ренде главата червен лук в по -дълбок съд.Прибавете яйцата и разбийте добре,прибавете брашното при постоянно бъркане до получаването на хомогенна смес.Наситнете две три стръгчете пресен лющян/или ½ ч.л. сух/и поставете при останалите продукти заедно с бирата.Преди да панирате измийте рибата от солта,подсушете добре и загрейте мазнината.Топвате парчетата в панировката и пържите до златист цвят.Пресовайте с преса скилидките чесън в соса ера и добавете сокът на един лимон.Сервирайте винаги соса защити от опит знам че не всеки обича аромата на чесън.

Приятен апетит! За желаещитете има и снимки




Re: ВКУСОТИИ
« Отговор #350 -: Август 11, 2007, 12:34:44 pm »
Рецептата на ДиваРоза за пицата и аз я правих, обаче какво съм чела-недочела я направих със спагети и чак сега виждам, че става въпрос за макарони :oops: Обаче и със спагети стана страхотна вкусотия :)

Но щастието трябва да се търси - то никога не идвало само.
от мен сладкиш
« Отговор #351 -: Август 12, 2007, 23:31:08 pm »
Хайде и аз да се включа   :wink:

Постен сладкиш

Преди време случайно попаднах на една рецепта за сладкиш. Приготвя се много лесно, бързо и е постен. Стана любим на всички, който са го опитали до сега. Надявам се и на вас да ви хареса. Ето и рецептата:
 Продукти:
2 2/3 ч.ч. брашно
2 ч.ч. захар
6 с.л. какао / аз слагам 3с.л./
1 ч. л. сол
2/3 ч.ч. олио
ванилия
2 с.л. оцет
2 ч.ч. вода

 Приготвяне:
Смесват се сухите продукти и се разбъркват добре. В отделен съд се смесват течните продукти и след това се изсипват при сухите. Разбърква се много добре с вилица. Тавата се намазва с олио, сместа се изсипва в нея и се пече.

След като е готово по желание може да се намаже с:
1- ви вариант- глазура- 1 ч.ч. пудра захара+ 50 гр. масло+ 1/4 ч.ч. прясно мляко+ какао
2- ри вариант- да се сервира със сладолед
3-ти вариант- яйчен крем
4- ти вариант- крем "Оле"
5- ти вариант- нишесте, направено с вода и 1 с.л. мед

 Да ви е сладко !!!  :eating:
« Последна редакция: Ноември 05, 2013, 14:45:59 pm от mishanta »
*
Re: ВКУСОТИИ
« Отговор #352 -: Август 14, 2007, 09:01:43 am »
Рецептата на ДиваРоза за пицата и аз я правих, обаче какво съм чела-недочела я направих със спагети и чак сега виждам, че става въпрос за макарони :oops: Обаче и със спагети стана страхотна вкусотия :)


Аз отдавна правих нещо подобно със спагети и наистина става много вкусно.

Скоро правих и пицата с макарони и беше невероятна!
*
Re: ВКУСОТИИ
« Отговор #353 -: Август 14, 2007, 21:38:16 pm »
Брей, тази пица стана нещо като хит!  :D Момичета, радвам се, че ви допада! Вкусът и е класика. Забравих да напиша, че пушената шунка, която слагам, е пуешка; но това едва ли има значение, защото всяка друга е добре дошла! Аз пък ще пробвам варианта със спагети, но там май трябва да се внимава с количеството на доматения сок, за да не стане супичка!  :D
*
Re: ВКУСОТИИ
« Отговор #354 -: Август 14, 2007, 22:50:03 pm »
Да се включа и аз с една Бисквитена торта.
Отдавна не съм я правила, че е много калорична, но е много вкусна.:balk_53:

Продукти:
1. 2 пакета обикновени бисквити
2. 300 гр. подсладено прясно мляко
3. 20 гр. коняк или ром
4. 4 яйца
5. 1 чаша и половина пудра захар
6. 250 гр. масло
7. 2-3 суп. лъжици какао
8. 1 чаена чаша счукани /не смляни/ орехи

Начупвате на парчета бисквитите и ги заливате с подсладеното и врящо прясно мляко и коняка/рома.
Оставяте ги 1 час да изстинат.
През това време смесвате маслото, жълтъците, пудрата захар, какаото и орехите.

След като изстине млякото с бисквитите всичко се смесва и се оформя като торта в подходящ съд.

Отделно разбивате белтъците с 3 суп. лъжици захар и покривате тортата.
Украсата е по желание!

Да ви е сладко!  :eat:


П.П. Розичке, пробвах рецептата ти, ужасно вкусна е, а и моето момче си облиза пръстите ! Благодаря ти! :)
« Последна редакция: Август 14, 2007, 22:54:42 pm от galli »
Re: ВКУСОТИИ
« Отговор #355 -: Август 16, 2007, 14:55:23 pm »
Ето и моята бисквитена торта,дано не се повтаря.
1пакет бисквити "Закуска
1пакетче марагарин (без значение какъв)
1-2 ванилии
1 буркан компот или някакяв сок
и пудра захар на вкус.
Потапяме бисквитите в компота и редим на 1 ред в подложка за торта ,но бисквитите да не стоят много дълго в компота да не се вкашнат.Та значи редим бисквитите на 1 ред ,мажем ги с крема (пудрата захар се смесва с маргарина и ванилиите).Редим 2 ред с бисквити ,които сме потопили в компота ,мажем пак с крем и така до края,завършваме с крем и гарнираме по желание с плодове ,шоколадови пръчици и каквото ви се ще.Дано ви хареса .Да ви е сладко. :eating:
*

    mini

  • *
  • 8160
  • purple addicted
Re: ВКУСОТИИ
« Отговор #356 -: Септември 03, 2007, 22:40:32 pm »
Наскоро ми казаха тази рецепта, приятелка от Крит на моя позната й я е споделила, много е сполучлив, надявам се да се хареса на който го направи.

Чийзкейк
-----------------------------------------------------------
За блата:
1 пакет бисквити Закуска 290 гр
200 гр. обезсолено масло

Бисквитите се натрошават на трохи /с кухненски робот например/ и към тях се прибавя разтопеното масло. Хомогенизираната смес се разстила в тавичка на равномерен пласт и се оставя в хладилника да стегне.

За крема:
220 мл течна готварска сметана
1 кут. Филаделфия натурално
1 кафена чашка захар
3-4 лъжички лимонов сок

Всичко се разбива и се разстила върху бисквитения слой. Препоръчва се да се стегне известно време /аз го направих вечерта и го оставих цяла вечер да престои в хладилника/. След като стегне се намазва обилно с конфитюр от любим плод /аз сложих едно бурканче боровинки и едно касис/.
« Последна редакция: Септември 03, 2007, 22:42:14 pm от mini »
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*
Re: ВКУСОТИИ
« Отговор #357 -: Септември 03, 2007, 22:49:26 pm »
Лелееее, как обичам чийзкейк! Ще го правя!
Само някой да ми отговори на свръх тъпия въпрос - какво е Филаделфия натурално...
*

    mini

  • *
  • 8160
  • purple addicted
Re: ВКУСОТИИ
« Отговор #358 -: Септември 03, 2007, 22:52:24 pm »
ми сиренето бе, цветенце, нали за това е чийз- топено сирене в кутийка
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*

    eleonor

  • ****
  • 1075
  • БEA -ПРЕКРАСНА I CИМЕОНчЕ- БОНБОНчЕ-ОБИЧАМЕ ВИ
Re: ВКУСОТИИ
« Отговор #359 -: Септември 03, 2007, 23:03:47 pm »
Лелееее, как обичам чийзкейк! Ще го правя!
Само някой да ми отговори на свръх тъпия въпрос - какво е Филаделфия натурално...

ами това е крема сиренце, самата марка е Филаделфия :wink:



Beatris - 13.01.2008
Simeon- 19.01.2009

МЕЧТИТЕ СЕ СБЪДВАТ