0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: не знам как точно да си задам въпроса...
« Отговор #20 -: Октомври 25, 2006, 12:32:49 pm »


  Здравей,Нелина!Съжалявам за това което ти се е случило.Не мисля че трябва да си мислиш че правиш лоши яйцеклетки,защото проблема може би не е в това.Направи си генетични и имунолугични изследвания.Аз имам 1 миссед аборт,като въобще не видяхме сърдечна дейност.И аз почнах да си мисля същото като теб,докъто не направих изследвания и се разбра,че имам генетични -фактор в лайден и антикардиолипин,свързани с тромбофилията.Оказа се ,че може би съм забременявала доста пъти,но организма ги е изхвърлял много рано,.Проблема с тромбофилията е ,че някой малък тромб може да запуши кръвоносен съд който кръвоснабдява матката и от там плода и като застане тромба,плода спира дасе изхранва и умира,това може дастане както в раннен стадии така и в покъсен стадии от бременноста.Само искам да кажа, че аз никога не съм имала проблеми с кръвта или нещо подобно. Но тромбофилията се проявява най-вече при хормонална терапия и бременност,а иначе може и никога да не се прояви.За тромбофилията също си има решение и ето аз съм пример за това ,сага съм  в 6 г.с. седмица и истински се надявам ,че всичко ще е наред до края.Направи си още изследвания и намерете  проблема,но с друг лекар.Желая ти успех и ще се радвам в най-скоро време да ни зарадваш с хубава новина.
*
Re: не знам как точно да си задам въпроса...
« Отговор #21 -: Октомври 29, 2006, 19:49:31 pm »
Здравей, Нелина! Сетих се нещо и ми се иска да ти го предам. Помоли лекарите след инсито да ти следят нивото на човешкия хорион гонадотропин, като че ли се изписваше съкратено hhg, може би около 5-ия ден след инсито. Знам че този хормон има значение при имплантирането и задържането на оплодената яйцеклетка, ако нивото му е ниско след оплождане е проблем. Питай лекарите си за по-подробна информация и дали при теб има отношение. Със сигурност знам че този проблем може да се коригира, но задължително трябва да се действа отрано. Желая ти отново успех!
Особеност на огъня е, че гори независимо от посоката на вятъра!
*
Re: не знам как точно да си задам въпроса...
« Отговор #22 -: Октомври 30, 2006, 09:22:04 am »
момичета,
имам нужда от вашата помощ...
всякакви съвети ще са ми адски полезни :)
iliyanas,Nemis05: в калифорния
ха-ха, тук залеза е толкова красив че всички мечти могат да се сбъднат :) да, ама не :) дори не съм поглеждала към залеза от 3 години... дразни ме дори :(
момичета, трябва ми вашата помощ.
имам съмнения отностно лекарите тук.
правят каквото застраховката ми покрива, а томай не е много (дори не знам какво е)
а аз трябва да разбера какво става с мен...  иначе те едва ли ще ,и помогнат.....
от както чета форума тук доктора си промени отношението де:) -направо го защраках :)
все пак все още се води по стандартите....
но мисля че днес усетих леко лично отношние :)
не знам дали  има смисъл да ви обяснявам как е тук...
но ето последователността,само за мнение:
аз: бременна съм за пръв път (10 год.) толкова дълго( 4 дни) !!
доктора:кръвен тест: (и аз съм там, положителен, всичко ок....)
аз му викам: докторе??
той: честито за + резултата..
аз: ама аз  сигурно вече го нямам,имам обилно кръвотечение в момента.... да взема да дойда на ултра-звук???
той: (3 часа следобед, петък)...: нееее,няма нужда...
върви пак на кръвен тест в понеделник, да видим там ли е  още или не...
аз: ами докторе, ако е ectopic pregnancy (извънматочна ???)
той: ако имаш непоносими болки се обади на 911....
... и така пича в момента си запива :)

а аз се побърквам от терзания какво става с мен...
Нелина, на 4 дни закъснение, теоритично си в 4 седмици и 4 дни. Нищо не се вижда на ехограф в този период, единственото, което се прави е да се видят хормоните. Ако прогестеронът е нисък, трябва да ти изпише таблетки (вагинално или орално) или ако е много нисък инжекция прогестерон. Щом имаш кървене, явно прогестеронът не е бил в норма. Но дори и да си била на инжекция, това не е гарнция, че ще задържиш бременността. След като се вземат хормоните, след 2 дни се прави контрола, ЧХГ (HCG) трябва да се  е удвоило. Дори да се е удвоило, това не е гаранция, че ще продължава да се удвоява и че бременността ще продължава да се развива нормално. Уви, 15 до 20 % от всички бременности завършват така. Това не значи, че е било кухо яице и изобщо не означава, че следващата бременност ще протече по същия начин!