0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Акция "Буркан"
« Отговор #20 -: Октомври 11, 2006, 23:12:14 pm »
Подкрепям идеята за буркана!


МОМИЧЕТА, НЕ ПРОПУСКАЙТЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛНИЯ ПРЕГЛЕД НА МЛЕЧНАТА ЖЛЕЗА, НАПОМНЯЙТЕ НА БЛИЗКИ И ПРИЯТЕЛКИ!!! http://www.mamolog.info/profilaktika
Re: Акция "Буркан"
« Отговор #21 -: Октомври 11, 2006, 23:20:15 pm »
Идеята е страхотна но да е пред парламента та да видят повече хора от власта МОЖЕ НЯКОЙ ДА СЕ ЖЕГНЕ .
Време е да се събудим и да предприемем нещо подобно не сме малко.
Колкото повече дойдат толкова по добре.
Re: Акция "Буркан"
« Отговор #22 -: Октомври 11, 2006, 23:25:12 pm »
Идеята за биберона и буркана са хубави.
При буркана е сигурно, че ще го видят повече хора, ще предизвика социален отзвук и медийно присъствие, тъй къто ще бъде впечатляващо.
При биберона също е добро, но няма да привлече толкова внимание.
Мисля, че медиите трябва да се информират предварително.

Подкрепям, каквото и да решим заедно! Трябва да получим гласност!
*

    bebe_13+15

  • *****
  • 2324
  • мама на две слънца
Re: Акция "Буркан"
« Отговор #23 -: Октомври 12, 2006, 10:17:03 am »
И идеята с лепенките е много хубава, но трябва да се избере хубаво текста така, че да грабва вниманието. Нещо с големи букви и под него по-ситно написани подробности. Имаме ли психоложки и адвокатки, умеещи да си служат добре с думите ;)


Re: Акция "Буркан"
« Отговор #24 -: Октомври 12, 2006, 12:59:07 pm »
това със стикерите по витрините е по-сложно, защото трябва да се уговарят собствениците на магазините, да се дават пари за изработка на тия стикери... сложничко е..(


обаче като гледам как ни замира темата, започвам да се съмнява,м че ще се организираме достатъчно масово...

и кой ще ни е виновен?
Re: Акция "Буркан"
« Отговор #25 -: Октомври 12, 2006, 13:17:11 pm »
Ок. Слагаме една предполагаема дата в края на месеца. Например 27 октомври. Нека всички желаещи изпращат на лични на мен и на Куки заявка за участие, а ние периодично ще публикуваме никовете им.

Нямаме време. Трябва да разберем колко от всички нас са готови на реакция и колко не проявяват интерес.........
Re: Акция "Буркан"
« Отговор #26 -: Октомври 12, 2006, 13:45:18 pm »
Аз съм твърдо за - но ако е някъде около парламента или друга сграда в центъра би било по удобно....Най-вече от гледна точка на това,че сигурно повечето сме работещи и не можем да си ходим, когато поискаме на работа!Аз лично за този месец съм изчерпала лимита си за закъснения и неплатени дни...
Само не разбрах - в буркана се слага посадено цвете или букет с цветя?...И в двата случая тези цветя могат да се вържат с панделка, на която има закачен биберон :)На самия буркан може да се закачи също и картичка с призив : Нещо кратко, ясно и въздействащо  :balk_173::PНе е необходимо да е лепящ се стикер...Просто на по твърда хартия да се рапечатат еднотипни картички - нещо такова :roll:
А къде в София е сградата на здравната каса?

Re: Акция "Буркан"
« Отговор #27 -: Октомври 12, 2006, 13:52:55 pm »
ами аз си представях следното:

Буркани с цветя, наместо вази - просто цветя във вода, защото ако трябва и да ги посаждаме, почва да става вреемеемко и т.н. А какво ще кажете в бурканите да пишем някакво свое лично нещо - като "ще го кръстя Никола на баща ми" ... или  ... абе знам ли и аз ,нещо лично, защо искаме да имаме дете, какъв човек искаме да отгледаме...

всичко ,свързано с печат на картички или някакви такива неща, ще оскъпи. От друга страна, нека всяка от нас слага в буркана с цвете каквото прецени. Моята идея беше да е буркан с цвете именно заради връзката "живот/красота в стъкло"
Re: Акция "Буркан"
« Отговор #28 -: Октомври 12, 2006, 13:59:36 pm »
Момичета, мисля си, че идеята трябва да стане обществено достояние и така да се включат повече участници. Няма да е лошо да ни подкрепи някое ТВ предаване например (може сутрешен блок на НТВ. от БТВ някое). Има много двойки с подобни проблеми, които може би дори не знаят за този форум или пък се притесняват да се включат. Ако разчитаме само на момичетата от форума, наистина има риск да се поизложим малко с 20 - 30 бурканчета.
Re: Акция "Буркан"
« Отговор #29 -: Октомври 12, 2006, 15:31:09 pm »
ДО ТУК:

Куки
Ефирче
Бубето
Габи
Саморасляче /евентуално/
jazzybaby
ini
Диана
Анета
Коринка
Ralli_pat
boba
« Последна редакция: Октомври 19, 2006, 11:30:14 am от Efirche »
*

    ultra

  • Анна Зашева
  • *
  • 7291
Re: Акция "Буркан"
« Отговор #30 -: Октомври 12, 2006, 15:53:44 pm »
Момичета, искам да ви обърна внимание, че акция срещу касата вече имаше:
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=3091
Интересът от страна на двойките със стерилитет беше изключително нисък, въпреки че усилието, което трябваше да се направи беше минимално - просто да се прати картичка по пощата. Все още има много неизползвани картички, които биха могли да влязат в употреба.


“Experience is the name every one gives to their mistakes.” Oscar Wilde
*
Re: Акция "Буркан"
« Отговор #31 -: Октомври 12, 2006, 15:56:28 pm »
Не е ли по-добре да е почивен ден.

Нека някой с дар слово да измисли посланието. Да се публикува в сайта на Зачатие официално, ако може и в други сайтове.

Нека настоящата тема се обсъжда и в Чашка каге, че тук някои момичета не влизат.

Има много неща да се направят преди, да отпишем събитието. Като за начало да измислим подходящият текст и идеята с буркана. Нека да не е много сложно, нека основното да е буркан с цвете вътре, а кой както иска да импровизира нататък. Днес е 12.10 до 27 (или 28 че е почивен) няма много време.


"С моя приятел споделяме всички проблеми. Често не успяваме да ги решим, но това, че сме един до друг, готови да се изслушаме, е единствената помощ която ни е нужна!"Линда Макфарлън
*
Re: Акция "Буркан"
« Отговор #32 -: Октомври 12, 2006, 16:01:16 pm »
Ултра, това с картичките беше малко по-различно. До мен например така и не стигнаха картички.
В идеята с буркана и цветята, могат да участват всички без значение дали имат проблеми или не. Виж колко хора подписаха петицията. Знам че това е по-лесно от един „буркана’, но все пак можем да опитаме поне.

"С моя приятел споделяме всички проблеми. Често не успяваме да ги решим, но това, че сме един до друг, готови да се изслушаме, е единствената помощ която ни е нужна!"Линда Макфарлън
Re: Акция "Буркан"
« Отговор #33 -: Октомври 12, 2006, 21:56:59 pm »
Ако съм в състояние след операцията, на което се надявам, съм с двете ръце "ЗА". Мисля, че идеята за почивен ден е добра. Предстои ми болничен, но ако съм на работа няма как да се измъкна. И със  сигурност не съм само аз. Другото, което си мисля е, че наистина тук не всички ще видят темата /аз чак сега я виждам  :oops:/

lb2f
*
Re: Акция "Буркан"
« Отговор #34 -: Октомври 13, 2006, 09:12:53 am »
 Момичета, аз съм за без значение какъв ден е ще се измъкна от работа.
 Буркан с цвете е добре , а който иска може да сложи биберон, друг картичка, важна е основната идея.
*

    naha

  • *****
  • 1474
  • За всяко нещо си има Време, Път и Надежда!
Re: Акция "Буркан"
« Отговор #35 -: Октомври 13, 2006, 09:47:12 am »
Мина ми някаква идея през главата и като си го представих настръхнах- а именно представете си тези 270 000 семейства всичките да се съберат с буркан, без буркан. Трудно изпълнимо , но внушително. Представете си колко място ще заемат тези хора, и имам впредвид и с половинките си значи прави 270 000 по 2. Разбира се това е просто мисъл, която прелетя през главата ми и нещо, за което се изисква повече време и организация , също и пополиризация, но исках да го спомена. А си мисля, че сме повече от 270 000, ние например сме от нефигуриращите бездетни. Колко ли е истинския брой? Не знам тея с некви си там колко на брои бяха палатките дали са ги трогнали, но цялото това множество хора няма да остане незабелязано. Та така де само си размишлявам.
Подкрепям идеята за буркана.
Re: Акция "Буркан"
« Отговор #36 -: Октомври 13, 2006, 10:56:56 am »
Ултра ще взема и картичките да ги попълним на място. (който иска)
*

    Мели

  • Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
Re: Акция "Буркан"
« Отговор #37 -: Октомври 13, 2006, 12:07:48 pm »
Мина ми някаква идея през главата и като си го представих настръхнах- а именно представете си тези 270 000 семейства всичките да се съберат с буркан, без буркан. Трудно изпълнимо , но внушително.

Ами, Наха, проблемът е именно тук - не само 270 000, ами 27 души няма да се съберат.

Разбира се, подкрепям идеята да се организира митинг, законен както казва Лейди, да се връчи нещо на касата или на МЗ, или на НС и т.н.


"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*
Re: Акция "Буркан"
« Отговор #38 -: Октомври 13, 2006, 12:31:23 pm »
Не виждам защо да не се съберем! Нали твърдим, че борбата за детенце е най-важната в живота ни. Ето ни възможност да си издеистваме мониций с които да имаме шанс за победа.
Re: Акция "Буркан"
« Отговор #39 -: Октомври 13, 2006, 13:04:43 pm »
Снощи моят мъж даде една идея, която според мен е много добра: да организираме шествие на празните бебешки колички... Трудно мога да си представя по-покъртителна гледка  :(