0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

поредица спонтанни аборти
« -: Декември 04, 2008, 07:14:18 am »
Здравейте момичета,

Аз съм на 36 години и през последните 2 години имам 3 поредни спонтанни аборта (два в 8-ма семица и един в 1-ва седмица). Докторите изследваха плода само от втория - тогава причината беше хромозомна абнормалност, която казаха че се случва често. За другите два не се знае.

Искам да попитам дали има други с подобен случай и какви изследвания се правят да се разбере причината за спонтанни аборти. Аз живея извън страната и тукашните гинеколози ми назначиха наи-различни изследвания, но не съм сигурна че изследват всичко, което е необходимо. Често ми казват, че е "нормално" да имаш 2-3 спонтанни аборта и че могат да се дължат на "случайност." След 3-тиа ми е много трудно да вярвам, че всичко това е поредица от случайности.

Досега са изследвали:

Хормони на 3-тия ден от цикъла:

LH
TSH
FSH
естрадиол
пролактин
хормони на штетовидна жлеза

Съшто:
антитела (не сум сигурна какви видове, знам че има ниаколко)
съсирване на кръвта (фактор V, II, MTFHR, и няколко други)
генетичен кариотип на двамата партнйори
цветна снимка (HSG)

Досега всички резултати са нормални освен MTFHR има една мутация. Поради това вземам голиама доза фолиева киселина дневно.

Отделно ми откриха папилома вирус (HPV), за които казаха че е много разпространен и че няма ништо обшто със спонтанните аборти.

Ако сте минали през нешто подобно моля ви споделете какво сте изследвали и какво сте наппавили да окриете причина и евентуално да я предотвратите.  Трудно е да продължаваме с опитите в неизвестност след толкова  емоционална и физическа болка.
*

    *слонче*

  • *****
  • 1764
  • вече сме трима и съм най-щастливата жена на света!
Re: поредица спонтанни аборти
« Отговор #1 -: Декември 05, 2008, 22:33:59 pm »
според мен можеш да си направиш имунулогични и генетични, както и на половинката. ако няма проблеми просто мал шанс, ако нещо изникне е добре защото открития проблем е решен проблем. късмет и успешна бременност скоро ти желая.
никога не отстъпвай на принципите си!
Re: поредица спонтанни аборти
« Отговор #2 -: Декември 09, 2008, 08:05:36 am »
Мерси!

Ние генетичните сме ги направили - там няма проблем. Направила съм и част от имунологичните. Щте питам докторите за оште.

А има ли други хормони (освен тези по-горе) които се изследавт в такива случаи?

М