0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Към tedi91

Искам да ми дадеш съвет относно операция която ми предстои- прочетох сходните ни проблеми и затова директно се обръщам към теб.
Моят лекар ми препоръча операция по премахване на миомен възел както и отпушването на едната тръба - но не е лапороскопия - каза ми че престоя в болницата ще бъде м/у 7 и 10 дни- що за операция е това. аз се чудя дали не е по-добре да се направи лапароскопия само, защото ми каза че не трябва да забременявам м/у година та даже и две години след тази операция. Въпросът ми е дали да искам само лапоро или да махам и този миомен възел?
Благодаря ти за отговора предварително :) 
Не е за мен  въпроса ти но се надявам да не се сърдиш, потърси още 1 мнение, затощото така нареченто отпушване на тръби е с нетраен резултат и ако ще се въздържаш 1 -2 години от забременяване то тогава няма голяма полза, до 30% е вероятността да остане проходима. Не разбрах къде ти е възела и колко е голям, както и от кой вид е, има лекари които отстраняват възли с лапароскопия, помисли и поговори с някого за това. Успех!
url=http://www.zachatie.org/drz2010][/url]
*

    ot opit

Преди години имах миомен възел точно на мястото, където трябва да се захване зароди6а. Според лекаря няма6е начин да стане с лапароскопия ( вярвам му). Така че си бе6е коремна операция. не си спомням колко време след това ми правиха профилактична хидротубация, за да са сигурни че тръбите са отпу6ени, няма6е проблем. Но сме се пазили 4/5 месеца само. При дне6ните технологии мисля че по удачно 6те е оперативна хистероскопия, ако миомния възел е вътре в матката, както бе6е при мен. Аз бях пациентка на доц. Доганов от Майчин дом и съм доволна. Но предполагам, че сега има и други добри специалисти, затова 6те ти помогнат момичетата от форума. Но задължително потърси и друго мнение. Успех
Благодаря за отговорите ви. Днес ще се чувам с лекаря ми та ще разбера повече подробности и разбира се ще питам пак по- късно. Добре че са тези форуми че и без това ни е достатъчно трудно с тези манипулации и операции - благодаря ви момичета.