0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Абе при доставна цена 5:27, аква надценка е 5:75. Ми да не говорим, че става въпрос за периоди с големина няколко месеца, тази доставна цена да не е бетонирана и да не се изменя. Аз миналата година си купувах фраксипарин за 7 лева. То ако с 47 стотинки се забогатяваше, то само хамалогията по поръчването и доставянето да го имат наличен в клиниката е в пъти повече ( телефонни разговори, транспортни разходи - пък ако ще и с градксия транспорт да е). Ако го даваше двойно да кажете, че е печалбарство :)
Апропо, до кога ще адвукатствуваме на тези две клиники по реп. медицина, всяка от тях си има своите успехии морал, и не виждам смисъла от доста време да си доказваме коя е по-... и коя е най-...
не знам какво значи "адвокатстване" и защо това трябва да е нещо лошо по подразбиране, но в случая аз защитих не клиниката, а човека, който беше несправедливо обвинен в далавераджийство и печалбарство. сметнах го за свой дълг.
ще се радвам, ако и мен има кой да ме защити от несправедливо обвинение някой ден...

Tези реплики така ми напомнят една друга тема....
Тогава обаче в положението на Джам, бях аз.
Исках и казах истината за един друг лекар,
но на познаващи го и не толкова познаващи хора,
това не им се хареса. И аз бях набедена за реклама
и какво ли не, което е наистина тъпо,
но така се получава винаги.
Няма идея от такива диалози :)
Всеки е прав за себе си.
Който иска да взима лекарствата,
откъдето иска :)
Никой никого не кара насила!
« Последна редакция: Октомври 29, 2006, 15:35:35 pm от BLACK_ROSE »
*
Мели, когато имам съмнения в изписаната доза, ако има тел. на рецептата звъня на д-р, ако не успея да се свържа отказвам да изпълня рецептата.Ако я изпълня и стане проблем, вината ще падне изцяло върху мен. Както казва z22  понякога е изписано грешно, но не можеш да убедиш клиента ,че е така.
Що се отнася до така наречената складова цена на дадено лекарство, това е много относително понятие. Наистина цената е еднаква, но в зависимост от оборота на самата аптека, базовата цена е различна, когато лекарството се отпусне от склада.Примерно малка аптека с ниски обороти ползва 5 или 10% отстъпка и съответно там лекарството ще е по скъпо. При нас, оборота е доста голям и на повечето лекарства отстъпката от склада е 20 до 25% - съответно самото лекарство го продаваме по евтино.Напоследък стана практика представителите на големите фирми производители отиват направо в частни кликини  и това което се ползва най много го предлагат почти на половин цена срещу закупено голямо количество и така се прескача ходенето до аптеката от пациента.Пример - миналата зима при закупени 1000 оп Колдрекс тб, даваха 1000 подарък.Значи купуваш за 4 хиляди, получаваш подарък за същата сума.Има още много примери с най различни лекарства и фирми. Не напразно казват, че търговията с лекарства е втората по печалба след дрогата.Съжалявам, че изказах мнение вобще по въпроса и се стигна до грандиозен скандал..И се извинявам за пореден път на тези,които се почувстваха обидени. Явно в повечето случаи тук е грешка да изразиш мнение, и то по въпроси, за които си малко или много си компетентен.Лека вечер.
17.01.2005                                                                              21.11.2013
*

    lady_11

  • *****
  • 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
Цитат
Явно в повечето случаи тук е грешка да изразиш мнение, и то по въпроси, за които си малко или много си компетентен.Лека вечер.

Айде пък ся - Ния, много те уважавам, но не прави такива крайни заключения. Пример съм аз - казвам си мнението, когато сметна , че е редно и се старая да го отстоявам, а ако се уверя , че не е правилно, просто се извинявам.

По темата - мълчах, но все пак ще го напиша :
1. Факт е, че много аптеки финансово се управляват от лица, които хал хабер си нямат от фармация и просто купуват дипломи на магистър фармацевти като използват името и професията им за регистриране на аптека. В подобни аптеки работят фелдшери и мед. сестри - от тях не бих очаквала професионализъм. Апропо на мен лично ми се случвало като питам колко млу/мл отчита уринния тест за бременност да ме гледат като изкопаеми в аптека до МЗ - произволен пример;
2. Владимиров не е черната овца , която го описвате. Не всеки има познат шеф /понякога във фирми като Лбира или Санита и дилър върши работа/, та да си поръчва лекарствата на доставни цени. Нали се сещате, че човека е нарушил ЗАЛХМ за да помогне на х-пациентка и с това си рискува по-големи главоболия от печалба /ако я има, в което се съмнявам/ от 30 лева, защото в ЗАЛХМ има административно-наказателни разпоредби с доста солени глоби.
3. Има много некомпетентни лекари, но има и много некомпетентни фармацевти /изключвам писалите по темата фармацевти/, както и има много некомпетентни юрсисти /примерно/ - във всяка професия е така.
4. Това, което правя аз, когато фармацевта ми каже, че дозировката не е правилна - звъня на лекаря, изписал лекарството. Консултирам се с друг лекар , ако трябва. Основно правило при мен е, когато ми е предписано лекарство преди да го купя, е да прочета листовката му. Ако ми е предписан блистер - изисквам такава. Ако ми кажат пък, че не могат да ми я дадат - искам им лекарствения справочник  - инфофарм или нещо подобно.
5. Евро, на мен ми писна да бъдеш на всикчо и всички опозиция тук.

Май е време да се заключи тази тема, че доста се отклонихме от първоначално зададения въпрос.
*

    evro

  • *****
  • 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
1. Лейди, на мен ми писна от това - Кокошката или яйцето!? - ама на, мине се не мине и все се стига до въпроса: Владимиров или Стаменов! - и да ти кажа това е втория спор в който си позволявам да да се намеся /щом така добре си спомняш първия беше за липсата на толерантност/, и ти за втори път си ми опозиция, така че моля те не ме причислявай към скандалджийките във форума.
2. По принцип се чудя, проблемите със забременяването ли ни правят толкова агресивни?! Все се намира тема по която да се спори и обикновенно завършва със заключване на същата.
3. Що си затваряме очите пред истината - във всички клиники се продават лекарства!

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
Евро,какви мотиви имаш ти против д-р Владимиров и д-р Стаменов?И в какво ги обвиняваш,освен продажба на лекарства?
И 2ри въпрос-каква алтернатива даваш,посочи ми някой друг лекар,който да е по-добър от тези 2мата :x???
*
 Нали се сещате, че човека е нарушил ЗАЛХМ за да помогне на х-пациентка и с това си рискува по-големи главоболия от печалба /ако я има, в което се съмнявам/ от 30 лева, защото в ЗАЛХМ има административно-наказателни разпоредби с доста солени глоби.


Лейди,ти самата го казваш,че не е правилно ,нали?? И се съмнявам в правомерното прилагане в България на ЗАЛХМ.А що се отнася до въпроса за печалбата - добре, въпросните двама да кажем не печелят.Но повярвай ми, изкупуват се огромни количества на ниски цени направо от производителя, прескача се даже и склада,и се върти очарователна търговия.Не ти трябва нито познат в Либра, нито в Санита...Дано след 01.07 нещата да се променят наистина,но да не забравяме,че все пак живеем в държава,където всичко е опорачено и корумпирано за съжаление.
« Последна редакция: Октомври 30, 2006, 01:12:54 am от nia72 »
17.01.2005                                                                              21.11.2013
*

    lady_11

  • *****
  • 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
Цитат
Лейди, на мен ми писна от това - Кокошката или яйцето!? - ама на, мине се не мине и все се стига до въпроса: Владимиров или Стаменов!

Съжалявам , Евро, но в този форум всеки пациент може свободно да си изкаже мнението за лекуващия го лекар. Факт е, че най-много доволни има от Владимиров и Стаменов.
Теб обаче, някой да те е притиснал до стената и да ти е насочил Калашник със заплаха да се лекуваш задължително при един от двамата? Мисля че не. Всеки тук си избара къде да се лекува и да повери здравето си .
Ти като искаш иди при Ватев, или още по-добре - при Методи Генов , който много успешно и с печалба си пробутва разните му там хранителни добавки. А най-добре иди при Борислав Кирчев - да ти влива венозно  за 2000 лв роцепин и ефлоран. Пък може и инсеминация на кушетка да ти направи.
Факт е, че лекари - печалбари има, но Владимиров или Стаменов не са от тях.
*

    Lali

  • *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
Дебатът се измести извън първоначалната тема, така че заключвам.
Всеки има право на свой избор.