0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Моля за помощ:Кондиломи
« -: Февруари 23, 2005, 17:20:20 pm »
Здравейте!Понеже не видях никъде отдел за такива работи давам пряко през просото един вид!Откриха ми кондиломи и започнах лечението преди два часа със препарат Солкодем или нещо от сорта беше!Питането ми е следното:След като се излекувам аз и партньорката ми можем ли да правим секс без презерватив или задължително с презерватив за да не се появат отново!Благодаря ви предварително! :wink:
*

    Мели

  • Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
Моля за помощ:Кондиломи
« Отговор #1 -: Февруари 23, 2005, 21:08:14 pm »
Прав си, нямаме специален раздел. Пиши, където намериш за добре, не се тревожи.  :)

Кондиломите трябва да се излекуват, и при двамата. След това, разбира се, ще можете да правите секс без презерватив, но - първо лечението. Солкодерм се казва мазилото.


"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
Моля за помощ:Кондиломи
« Отговор #2 -: Февруари 25, 2005, 09:21:12 am »
Благодаря ти много, камък ми падна от сърцето! :wink: Много се бях изплашил от този факт,който е налице!Приятелката ми също започна лечение и при нея радвам се не е навлязло навътре и не е направило поразии! :lol:

p.s.А,какво ви е мнението за този препарат Солкодерм-дали е достатъчно добър или не?! :roll:
*

    vkt

кондиломи
« Отговор #3 -: Март 08, 2005, 12:18:07 pm »
Случайно попаднах,на вашето запитване и понеже с мъжа ми преди време също имахме проблем с тези кондиломи,искам само да ви предупредя,че в 80% от случаите рецидивират т.е. тъкмо си мислите,че сте се излекували и те отново се появяват.При нас този процес продължи близо година.Лекувахме се с Кондилин, но накрая лекаря ни намаза и двамата с много слаб разтвор на оцетна киселина,което в крайна сметка сложи карй на мъките ни.
Важното е да се наблюдавате за да не се разрастнат много,защото тогава става тежко.Надявам се да се оправите бързо!Поздрави!
Моля за помощ:Кондиломи
« Отговор #4 -: Март 11, 2005, 16:53:23 pm »
Само искам да добавя, че кондиломите се причиняват от папилома вирус, поне при мен беше така. След лечението пих имуностимулатори.
*

    Anonymous

Моля за помощ:Кондиломи
« Отговор #5 -: Май 05, 2005, 19:17:15 pm »
Цитат на: tedy_g
Само искам да добавя, че кондиломите се причиняват от папилома вирус, поне при мен беше така. След лечението пих имуностимулатори.
какви са ви симптомите?
*

    Lali

  • *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
Моля за помощ:Кондиломи
« Отговор #6 -: Май 05, 2005, 23:57:57 pm »
Human papilloma virus HPV е тип вирус, който предизвиква образувания подобни на брадавици по кожата и в областта на гениталиите или ануса. Типът вируси, които предизвикват генитални брадавици са известни като condylomata acuminata и се разпространяват по полов път. Полово предаваният HPV е важна причина за развиване на определени видове рак (напр. на шийката на матката или на ануса). Мъжете също могат да забележат изменения по пениса си в резултат на заразяване с HPV. При типовете HPV 16, 18, 31, 33 и 35 има по-голям шанс за развиване на рак. Клетъчните промени, които предвещават развиване на рак се наричат дисплазия. Дисплазията може да бъде открита с тест, наречен Pap smears. При теста се взема проба от повърхността на мястото с пораженията и след това пробата се изследва под микроскоп, за да се провери дали има някакви изменения в клетките. Ние съветваме всички жени да се подлагат на този тест регулярно-поне веднъж годишно. Същото се отнася и за гей мъжете, които практикуват анален секс.
По-прецизна процедура за откриване на пред-ракови изменения в областта на вагината е колпоскопията.
Симптомите на HPV са появата на брадавици, които могат да бъдат както малки и единични, така и по-големи и на гроздове. Те могат да бъдат третирани с trichloroacetic acid, podophylin (може да се намери под формата на крем в някои страни), 5-fluorouracil. Понякога лекарите инжектират алфа интерферон в областта, където са брадавиците. Друга практика е те да бъдат замразени с течен азот и после да бъдат изгорени с лазер. В Англия се прилага и крем, който съдържа активната съставка imiquimod.
В Америка наскоро се проведе изследване за ефективността на медикамента cidofovir под формата на гел. Резултатите бяха много добри-при повече от 70% от участвалите пациенти брадавиците са се изчистили и 6 месеца след това не са се появили отново.
При по-сложните случаи може да се наложи оперативна намеса