0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: За болката и безсилието
« Отговор #20 -: Август 10, 2006, 19:52:18 pm »
Sunny,
Първо трябва да се успокоиш ...,което знам ,че е адски трудно!
Мисля,че напрежението, в което живеем всички ние ,които искаме рожби порваля всичко.То е в основата на конфликтите  с половинките ,независимо какав е поводът за спречкването.Имаме нужда от подкрепа и разбиране за всичко в такъв период и когато не го получим..ставаме много раними.Изпитвам го известно време по себе си и отчитам,че съм раздразнителна и нервна дори за незначителни неща.
Инстинктът на всяка от нас да стане майка ни кара да се измъчваме всеки месец на определеното число и тази мъка да рефлектира на начина ни на поведение към най-близкия.
Далеч съм от мисълта,че те са безгрешни,но в повечето случаи позволяваме на отчаянието и на наранените си души да ръководят отношенията ни ,а не бива!!!
Гадната ситуация всеки месец ,когато ти идва и когато чувстваш,че всичките ти надежди отиват на вятъра .....и другите проблеми-злободневните са две различни неща.Колкото повече позволяваме на едното да влияе на другото толкова повече пречим на сговора и рабирателството...а те несъмнено на любовта.
Затова мила, се успокой...прави неща,които те зареждат позитивно или ако не желаеш,поне си наложи да не анализираш до болка проблемите,защото така им позволяваме да вземат превес и засилват у нас жените чувството ,че сме неразбрани.
Пожелавам ти успех и помни,че само това ,което не е дошло,само то не е отминало!
« Последна редакция: Август 10, 2006, 19:53:52 pm от juli4ka »
-Това е невъзможно - казала Причината.
-Това е безразсъдство! - отбелязал Опитът.
-Това е безполезно! - отсякла Гордостта.
-Опитай... - прошепнала Мечтата.
*
Re: За болката и безсилието
« Отговор #21 -: Август 10, 2006, 20:10:44 pm »
sunnyflower, това е широко разпространен проблем, мъжът ти просто "не те вижда", "приема те за даденост", аз му викам "жена - гардероб в къщи". Сега да не си помислиш, че ти се подигравам, това състояние го има във всички къщи, дали е е за 1-2 минути или продължава с месеци, т.е. и на мен ми се е случвало. На мнение съм, че когато продължава дълго, трябва да се вземат кардинални (аз съм по нетрадиционните и кардинални) мерки.  :D
Първо - спираш да се възприемаш като непълноценна за това, че не работиш! Когато ти се възприемаш като пълноценен човек и се чувстваш добре, така те възприемат и околните. Това включва спиране разговорите за работа, оплакванията, въобще - всичко.
Второ, постараваш се да се "промениш" - прическа, дрехи, грим, усмивки.
Трето - намираш си най-добър приятел, някой, който те цени. Малко ревност, ще го накара мъжът да си спомни колко те обича и да ти го показва също така.
Не казвам да изневеряваш, не! Просто да си имаш контакти, приятели и самостоятелен живот, извън връзката ви.Така да се каже най-лесният начин един мъж да те приема за даденост е да си мисли, че ти живееш само и едниствено заради него. Така се чувства и "задушен".
Пожелавам успех , мила!  :bighug:
« Последна редакция: Август 10, 2006, 20:12:46 pm от Lan »
Re: За болката и безсилието
« Отговор #22 -: Август 10, 2006, 20:18:36 pm »
Viarvam, aко ти е изневерил, значи не е голямата ти любов. Човек не изневерява на голямата си любов! Аз поне така смятам ...  :)

Sunnyflower, ще ти пиша на лични.
Re: За болката и безсилието
« Отговор #23 -: Август 10, 2006, 21:32:24 pm »
Ironic, по-скоро аз не бях неговата голяма лиубов  :D
Лан, много по-директно и смело си предала и моя съвет -
наистина Съни, ТОЙ не трябва да смята, 4е живееш за него и 4рез него; погрижи се и за себе си - ти също го заслужаваш!
*

    tokador

  • *
  • 25
  • [url=http://line.romanticcollection.ru][img]http:/
Re: За болката и безсилието
« Отговор #24 -: Август 10, 2006, 21:57:20 pm »
Skapa sunnyflower,ne mi haresva tozi egoizam ot strana na sapryga ti....za sajalenie mi napomnia na bivshia mi sapryg.... :(
   ne se dava lesno savet za takiva neshta...razbiram-obichash si go....no...da se izmachvash taka i da stradash...v edin moment moje da se prevarne vav vid mazohizam...za sajalenie...
  Az do izvestna stepen biah stignala tova nivo s bivshia si sapryg...i s moeto tarpenie i razbirane za vsiako neshto....toi zapochna da se prevrashta v sadist...(razvedena sam ot 11 godini,jiviah s nego-10)
  Kogato se omajih,zabremeniah na 4-tia mesets i vsichko beshe ok...no parvato emosionalno naraniavane doide mnogo skoro,sled kato se rodi deteto,toi mi kaza- "Ako ne beshe zabremeniala oshte 2-3 mesesa,shtiah da te izhvarlia kato mrasna ialova kychka...!!!"
  Izvini me no maje koito postapvat kato tvoia sapryg i kato bivshia mi-tova sa slabi i kompleksirani hora...
  Ot 1godina i polovina jiveia s dryg maj v Holland-ne viarvah che moje da ima takiva prekrasni vzaimootnoshenia maj-jena....
   Hybavo e da se vaorajish s povechko optimizam i ambisia,zastoto bolkata i otchaianieto moje da sasipe vsichko....za sajalenie...
  Skapa moia-optimizmat i a,mbisiite shte ti pomognat po lesno da si namerish i rabota,zashtoto ako si podtisnata i izlachvash negativizam-nikoi niama da te vzeme na rabota...sledi obiavite,opitai neshto i po internet-pone v chyjbina tova e lesno...e vsiko nachalo e trydno...Yspeh mila!!!!Badi silna!!!Jenata e kato tsveteto-koi bi haresval tsvete poviahnalo i bez miris???Varni si svejestta i aromata!!!! :ballons: :blowingdust:
Re: За болката и безсилието
« Отговор #25 -: Август 10, 2006, 23:12:29 pm »
Скъпи момичета, всички сте толкова прави,всяка една от вас ми е дала страхотни съвети и е споделила личното си виждане от собствен опит за което ви благодаря от цялото си сърце.
Ох ще ми е трудно да отговоря на всяка по отделно за това ще се опитам да напиша в едно. Проблема е, че той вече знае че аз живея за него, и че без него немога.Тук в далечната и чужда държава си нямам никой освен него и той знае че няма къде да отида и може би затова си позволява повечко от нормалното,защото знае силната ми любов и привързаност защото винаги съм била чиста и до болка откровенна с него и сега си сърбам попарата.
От както сме семейство 3 години почти от първия миг в който го срещнах аз заживях за него,защото той ме извади от дълбоката депресия в която бях,защото миналото ми за съжаление не е никак розово. Винаги съм го разбирала, винаги съм му помагала с каквото мога,никога не съм протеворичила, винаги съм била сългасна с него и в един момент излиза,че всичко това той не го е оценил,защото както някой по горе беше казал, той ме счита за даденост.Занм, че е нормално да го притеснява финансовото ни състояние,но и мен ме тревожи и точно защото сега съм без работа съм се стегнала до шия и не смея и един сладолед да си купя за да спестя всяко левче за лекарства и процедури, но и това не се вижда а само упреци колко съм мързелива и кога ще намеря работа.Аз съм му подала ръка от първия миг от както сме заедно и го разбирам до болка,но това нетрябва ли да става от двама души, взаимното разбирателство или само от единия. Моя съпруг е с изключително тежък характер и трябва да имаш желязни нерви,такъв съм си го избрала и такъв си го обичам, но понякога прекалява.Той е вечно недоволен все от нещо, и за всичко аз съм виновна ей това боли ужасно.И приказките не помагат защото той си пее една и съща песен,аз така, аз онака.Днес ми се обади и ме пита защо снощти така съм го ядосала а всичко тръгна от него от лошото му настроение и нервите които той реши да си изкарва на мен. Ех момичета, то накрая ще излезе,че само недоволствам от него, но ми е тежко защото нямам подкрепа.Обичам си го и знам че и той ме обича много,но ни дойде в повече, е един ден този ад ще свърши и тогава всичко че си е по старому, но просто трябват още много нерви до тогава.В името на семейството ми съм готова на всичко, защото хубавите ни могове заедно са много повече от лошите,защото той наистина ми е дал много в този живот, дал ми е любов и обич много, но наистина съжалявам че се повтарям тази борба да станем родители ни изспи всички нерви. Е аз май ще се наложи да бъда по силна и да изтърпявам всеки тежък момент в името на по доброто бъдеще с едно малко слънчице изпълващо живота ни. Мъжете като че ли са по слабохарактерни от нас в такива моменти и са готови да изрекат неща които не са вярни в момент на слабост.Господ да ни пази и закриля всички нас и дано постигне мечтите си скоро с по малко нерви и тревоги.
Благодаря ви момичета.
« Последна редакция: Август 10, 2006, 23:43:03 pm от sunnyflower »
*
Re: За болката и безсилието
« Отговор #26 -: Август 11, 2006, 01:14:18 am »
sunnyflower,
приветствам това, че искаш да си силна и сама да водиш борбата. Аз много се възхищавам на силните хора. Само се моля когато си имате детенце нещата да се променят, защото семейството е много важно за едно дете. Просто като си те представих с един прекрасен силно врещящ бебешор, изнервена до крайност и мъжът ти пак в този глас: "Аз така, аз иначе, ти си такава, аз поемам цялата тежест!". Дано ти издържи психиката ,мила, защото ако сега се чувстваш без личен живот и сама казваш, че живееш заради него, с едно детенце само можеш да промениш стериотипа и да "живееш заради детето". Тогава мъжът ти освен "жена даденост" ще чувства и отчужденост (цялата любов няма да отива при него). Много, много се надявам да греша...
« Последна редакция: Август 11, 2006, 01:16:42 am от Lan »
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: За болката и безсилието
« Отговор #27 -: Август 11, 2006, 10:00:01 am »
sunnyflower, понеже нямам много време в момента за писане на отговор, а и момичетата са те подкрепили доста пространно, искам да ти кажа само едно нещо, което си помислих, докато четох развитието на историята с мъжа ти -

изключително рядко е междуличностните проблеми и невървенето на отношенията в една двойка да се дължат на стерилитета. обикновено си има друга причина... та не си мисли, че ако забременееш, всичко между вас ще е цветя и рози.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

    mishanta

  • *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Re: За болката и безсилието
« Отговор #28 -: Август 11, 2006, 10:26:54 am »
 sunnyflower :balk_102:,два или три постинга написах в твоята тема,
но jam с две думи даде акцента!И провокира и мен да помисля!
Наистина е важно да изчистите това м/у вас,преди БЕБЧО да дойде!
                            :grouphug2:
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *


:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*

    evro

  • *****
  • 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
Re: За болката и безсилието
« Отговор #29 -: Август 11, 2006, 11:02:08 am »
Съни, ще си позволя и аз да ти дам съвет. Не се опитвай да спасиш брака си, спаси себе си, т.е. опитай се да живееш първо за себе си, а след това за него. Във време с финансови проблеми, несъмнено и в брака се появяват сътресения. Потърси си работа, опитай се да добиеш някаква самостоятелност. Не залагай на сълзи и разбиране, промени нещо у себе си /направи си кичури примерно/, почуствай се желана. Мъжете са еднакви по цял свят, не очаквай че ще прочете мислите ти и че ще разбере какво точно очакваш от него. Бъди силна, мъжете не обичат героини от сълзлив сериал. Принцесите и принцовете са в приказките, ти потърси твоя комфорт.
Успех в борбата със стерилитета!  

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*
Re: За болката и безсилието
« Отговор #30 -: Август 11, 2006, 11:14:36 am »
Мъжете са по-големи егоисти от нас. Не че искам да плюя по другата половина на човечеството, но това е факт. Рядко мъж е готов да направи за жена това, което една жена за един мъж при това без да търси благодарност за това. Sunny историята ни е позната на всички ни или поне на голяма част от нас. Убедена съм, че се обичате много и ще се обичате винаги така, просто съм склонна да подкрепя момичетата, че тези проблеми не се решават с преодоляването на проблема с бебето, защото един проблем замества друг, финансите трябват на всеки един етап. А на мъжете понякога трябва да им се обяснят като на първокласници основни положения в живота, без сълзи и викове - просто спокойно. Дори и да не реагират на момента - разбират, но малко по-късо - трябва време за осмисляне. Поговори с него, той ще те разбере, защото те обича! А много скоро ви пожелавам и едно малко слънчице да изгрее в дома ви (пък защо не и две)  :D
Re: За болката и безсилието
« Отговор #31 -: Август 11, 2006, 11:19:09 am »
 Съни мила, такъв мъж с тежък характер,дето не оби4а да говори за проблемите си или ако говори то е за да обвинява най-ве4е съпругата си е баща ми. Аз знам 4е съм взела неговите егоисти4ни недостатъци и навика другите да се грижат за мен, а аз да не виждам болката ил. Но откакто осъзнах това, след като заживях без родителите си, и най-ве4е след проблемите с мъжа ми, прявя вси4ко възможно да се отдале4а от лошото в мен (преди не бих у4аствала в форум пропит с толкова болка и 4ужди мъки например).
 Майка ми има и винаги е имала работа, но тя пе4елеше по-малко и той я обвиняваше непрекъснато, 4е той изпитва цялата фамилна подръжка на гърба си. Майка ми е родила 2 деца (мен и брат ми), но тежкия характер с изблици на гняв, на обвинения от този тип - 4е тя е мързелива и тн не спряха - 4ак след 20та ми година посмях да кажа на баща ми колко не4естно, неуместно и болезнено е това за нас децата пък и за майка ми.
 Така 4е да Джам е права, децата няма да решат проблема между вас.
 Но пък от друга страна майка ми винаги ми е казвала 4е ако може да върне времето назад би направила същия избор- защото баща ми е мъжат на живота и , защото за изживели мноооого щастливи моменти и защото ни има нас, децата и... Това е- в на4алото се ядосвах на безсилието и да живее без него, на липсата и на гордост или ако искаш самоувереност; но после разбрах 4е има такива хора- способни на безусловна преднаност и себеотрицание в името на лиубовта; майка ми е от тях и аз и се прекланям...
*

    rally_g

  • ****
  • 959
  • Искам да бъда добра!
Re: За болката и безсилието
« Отговор #32 -: Август 11, 2006, 14:28:59 pm »
Сънифлауър,

четох отговорите, които си получила след развитието на проблема с мъжа ти, съгласна съм с всички момичета - с Лан, с Джам, с Евро, с Вярвам.
Винаги съм смятала, че всеки човек заслужава съдбата си, поне онази част от нея, която зависи в известна степен от собствения му избор. Историята, която Вярвам е споделила за своето семейство е много показателна, хората сме различни, аз не бих приела моят съпруг да ме "тъпче", независимо колко го обичам, независимо, че съм зависима от него напълно; не се заблуждавай в съществуването на единствената и неповторима любов - любовта е чувство като всички останали, има нужда от грижа, за да расте и цъфти; ако непрекъснато се злоупотребява с него,  рано или късно си отива. Събуждаш се един ден и си казваш - ето, свърши се, сърцето ми е готово да обича отново, но не този човек. Това е така, защото Бог е създал човека за щастие, това е състоянието към което ние хората непрекъснато се стремим (естественото ни състояние) и рано или късно откриваме. Не е естествено някой да те тормози и ти да го обичаш безкрай, все някога ще се съвземеш. Чувствата не са константа - променят се с времето и се повлияват от отношенението и на двамата партньори към тях.
Сега за хората и за различния им избор - това, че на мен ми се струва несправедливо една жена да живее заради мъжа си, заради децата, не означава, че и за теб или друга е по същия начин. НО всеки си носи последиците от избора - щом си решила, че си готова да обърнеш гръб на всичко остнало заради любовта си към съпруга - значи трябва да се примириш и с болката, която ще изпитваш, обидите, които ще трябва да търпиш, обвиненията, нараненото достойнство и гордост и т.н. Интересното е, че мъжете чувстват това, знаят го и го приемат, а понякога слабостта на жената до тях ги дразни; мъжете също могат да търсят различни неща у жената - едни искат тя да мълчи, да ги слуша за всичко, да няма мнение различно от неговото; други харесват силните жени, които се борят с живота, имат мнение, упорстват, проявяват характер; разбира се, има безброй комбинации на тези варианти. Може би проблемите с половинката ти идват от това, че той желае да си силна - прояви характер, вдигни достойно глава и му кажи, че не позволяваш подобно отношение и че просто няма да го толерираш без значение, че си на дъното, че искаш да си с него, но не на всяка цена..., може би това е последният ти шанс да спасиш брака си. Другият вариант е просто да се примириш и да търпиш ли търпиш. Всичко в случая зависи от теб и да, Джам и Лан са прави - това няма нищо общо със стерилитета.
Успех
ЗА КООРДИНАТИТЕ НА ИЗПИТАНИ СПЕЦИАЛИСТИ ПО РЕПРОДУКЦИЯ ВИЖТЕ http://www.zachatie.org/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=6
Re: За болката и безсилието
« Отговор #33 -: Август 11, 2006, 17:12:03 pm »
Какво друго мога да кажа момичета освен да се съглася с вас защото сте прави.

jam, аз не живея в приказка с мислите, че всичко ще е цветя и рози, нито се заблуждавам, че след появата на детенцето всичко ще се оправи, защото знам че след един проблем винаги идва друг.Ние сме заедно с моята половинка от 8 години а от 3год. сме семейатво и просто го познавам много добре и знам от какво идва основния проблем сега, знам че не е от стерилитета ( той само като че ли допълнително подклажда) Основния проблем е, че неработя в момента и не вкарвам нищо в семейния доход, за което аз не съм виновна,а и не съм спряла да търся работа защото е много важно за мен.Но той просто е нетърпелив и обича да пришпорва и много да мърмори за всичко, дори постоянно за себе си мърмори как нищо не бил направил, как искал това да направи и като му се вдигнат нервите аз съм най удобната да излее всичко върху мен с обиди и нападки.Знам, че ако намеря работа няма да е така, е разбира се ще има и други сдърпвания то без тях неможе, но няма да е същото. Просто с две думи, половинката ми е от хората, които много обичат да мърморят и недоволстват за всяко нещо и знам как е било преди между нас знам от какво е и сега.
Но наистина това което знам най-добре е че той ме обича и се страхува да не го напусна,защото много пъти ми е казвал "ти ще си със мен завинаги нали" , не е от хората които да показват чувствата си много,въпреки че поняко се изтърва.Плакал е казвайки ми, че никой не го е обичал колкото аз него.Нашите отношения са добри,но има такива периоди в които той попрекалява. Принципно за всичките ни години са се случвали много рядко, но сега зачестиха именно от проблема "безработна" заедно в комбинация с други неща.

 evro,искам да го направя искам да започна да живея за себе си, ще ми е трудно, но някак си трябва да го направя,защото знам, че това ще ме направи силна а аз искам да съм такава.

cygnus , знам че ще ме разбере, но няма да ми го покаже, вътре в себе си ще го запази и знам че на много моменти той се усеща че прекалява, но пак не си го признава а само идва при мен с думите "Ти за звяр ли ме мислиш,аз лош ли съм"

 Viarvam ,аз имам може би съдбата на майка ти, но и аз като нея бих казала, че сега ако се върна в началото пак бих се омъжила за него,защото аз имам един неуспешен брак зад гърба си и знам какво беше тогава,какво е сега въпреки че както Джам казва не е цветя и рози.

Рали, права си съпругат ми усеща слабоста ми и затова прекалява,той на няколко пъти ми е казвал че се държи така със мен за да ме научел да бъда силна, но незнам това ли е начина,явно това му е подхода.Точно това започнах да правя от вчерашния скандал, колкото и да ми е трудно започнах да се държа на ниво, не му говоря много,отговарям кратко с няколко думи, не го и закачам и той сам пита дали не му се сърдя.Трябва ми много сила, но ще я събера.

Момичета неудобно ми става да ви занимавам повече с моите проблеми а то като че ли темата се изчерпа вече,защото всички ми казахте много важни неща.
Като заключение ще кажа само: Благодаря ви,получих ценни съвети от които ще се възползвам.Ще започна от себе си,да поправя себе си.Любовта между мен и съпругат ми е голяма,колкото и странно да звучи след всичко написано от мен по горе, но е така защото се познаваме доста дълго и сме преминали през много,но хубавите ни моменти са много повече.Знам,че това е криза която ще отмине,и пак ще си продължим по старо му.Знам че с идването на детето, няма да е розово но няма да е същото по простата причина че съпругат ми е расъл без баща и е страдал много.Знам че един без друг неможем, въпреки че аз го показвам а той не.
Благодаря ви мили момичета, от все сърце.

*
Re: За болката и безсилието
« Отговор #34 -: Август 12, 2006, 12:40:18 pm »
Миличка, според мен големият проблем на твоят мъж е, че много го е страх да не те загуби.Аз съм минала през същото така че те разбирам.
Любовта е най-важна снея ще се справите със всичко. Само да ти кажа, че ния нямаме деца от 14 години, но въпреки всичко се обичаме.
Неуспешното инвитро преживях трудно, но нямах избор.